interliber / zagrebački velesajam

Interliber, Reboot Infogamer i Inova – novosti iz svijeta književnosti, videoigara i inovacija

Mjesec studeni na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno okuplja desetke tisuća posjetitelja koji žele među prvima doznati novosti iz svijeta književnosti, videoigara i inovacija.

Pred posjetiteljima je šest dana (od 12. do 17. studenoga 2019. godine) zanimljivih promocija novih naslova, uživanje u novim video igrama i upoznavanje sa posljednjim tehnološkim trendovima na dosada najvećem izložbenom prostoru uz brojne nove izlagače.

Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja svoja će vrata otvoriti po 42. put. Ovogodišnja novost je izdvojena tema pod nazivom Znanje i Učenje. Cilj ove teme je pružiti ponudu za sve faze životnog obrazovanja te odgovoriti na sva pitanja vezana uz preporuke i početke obrazovanja. Ulaz na Interliber je besplatan.

>>> PROČITAJTE VIŠE:
TAXI u Zagrebu
Zagrebački restorani

Posjetitelji jednog od najvećih gejming sajmova na svijetu – Reboot Infogamer – moći će isprobati sve najnovije igre na više od 900 igraćih jedinica i desecima VR uređaja te vidjeti predstavljanje najnovijih gejming hardvera i gadgeta kompanija.

Inova je druga najveća europska izložba inovacija te druga najstarija izložba inovacija na svijetu. Na ovoj tradicionalnoj izložbi inovatori iz Hrvatske, ali i svih dijelova svijeta okupljaju se kako bi prezentirali svoje ideje i inovacije.

Interliber – 42. međunarodni sajam knjiga

Interliber već četrdeset dvije godine predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se u terminu od 12. do 17. studenog na radost svih ljubitelja knjige.

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj Interliber se pozicionirao kao nacionalna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene.

Paviljone 5, 6 i 7a i Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Velika Britanija i Sjeverna Irska). Ove godine se bilježi povećanje broja izlagača za 18%, a izložbenog prostora za 5%.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Meet the Brewer – The Beertija nastavlja s odličnim glazbeno – pivskim programom

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je – Interliber slušaonica audio knjiga.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor.

Reboot InfoGamer – gaming sajam

U svojoj osmoj godini održavanja, Reboot InfoGamer nastavlja tradiciju rušenja rekorda te i ove godine od 12. do 17. studenoga postaje pravi grad elektroničke zabave i jedan od najvećih gaming sajmova na svijetu. Na više od 21.500 kvadratnih metara izlagačkog prostora u čak osam dvorana Zagrebačkog Velesajma očekuje se više čak 100.000 posjetitelja iz regije i cijele Europe.

Na Reboot InfoGameru 2019 powered by A1 doslovno “zakoračite u novu generaciju videoigara” te iskusite najraskošnije izdanje sajma do sada, koji i ove godine fokus stavlja na najveće nove svjetske gaming blockbustere, predstavljanje više od 100 indie game developera iz cijele Europe, najnoviji gaming i VR hardver, vizualno impresvina finala esports turnira, brojne trgovine gaming merchandisea i hardvera.

Naravno, tu su i tradicionalni dnevni giveawayi na dva velika stagea Reboot InfoGamera. Sony PlayStation, Activision, Wargaming, Ubisoft, Microsoft Xbox, Konami, Focus Home Interactive samo su neki od popularnih proizvođača i izdavača koji će ove godine predstaviti svoje najaktualnije
gaming hitove. Našu regiju će ove godine predstavljati brojni studiji od kojih neki najavljuju spektakularna pojavljivanja kao što su – Gamepires sa svojim svjetskim megahitom SCUM, Games Revolted s nadolazećim Phageborn Online Card Gameom, Mad Head Games s nedavno objavljenim i
uspješnim ARPG-om Pagan Online. Uz sve to očekuju nas i neki od najvećih proizvođača gaming hardvera (Logitech, HP, Asus, AOC, Lenovo, Red Dragon, EShark itd.) te velika Kviki Battle Royale Arena na čak 50 igrivih pozicija. U sklopu VR Arene, svi posjetitelji će imati priliku isprobati najnoviji OCULUS QUEST, prvi all-in-one gaming sustav za virtualnu stvarnost, dok će svi zaljubljenici u esport i ove će godine imati priliku uživo pratiti finale najvećeg regionalnog esport natjecanja u super atraktivnom ambijentu A1 Adria Liga powered by ESL.

INOVA – BUDI UZOR 2019

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Shoes point – otvoren ekskluzivni dućan cipela u Importanne centru

Punim imenom 44. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i 15. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova Zagreb održat će se od 13. do 16. studenog 2019. godine.

INOVA 2019 će biti mjesto okupljanja inovatora iz cijelog svijeta. Dugogodišnja poslovna suradnja s organizatorima inozemnih izložbi inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPA (Svjetska organizacija inovatora) i brojni zadovoljni strani izlagači na ranijim izložbama INOVE, temelji su dolaska inovatora iz Taiwana, Hong Konga, Kine, Japana, Kambodže, Vijetnama, Indonezije, Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Rusije, Malezije, BiH ……

INOVA 2019 je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima, međunarodnim stručnim skupovima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja i već tradicionalnu nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru, Nagradu gradonačelnika Grada Zagreba kao i posebne vrijedne novčane nagrade najboljim studentskim poslovnim planovima.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -