interview with a drag queen / house of flamingo

House of Flamingo predstavlja: Interview with a Drag Queen

Kolektiv House of Flamingo uprizorit će zagrebačku premijeru svoje nove izvedbene drag poslastice i najboljeg antidepresiva za povratak na vrući gradski asfalt – show pod nazivom “Interview With a Drag Queen”.

Nastup će se održati u petak, 23. kolovoza 2019. godine u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb).

Sadržaj showa Interview with a Drag Queen kreativno potpisuju HoF-ov rezidentni tandem Colinda Evangelista i Entity. Show ujedno predstavlja svojevrsnu evoluciju prošlogodišnje ljetne serije Summer Nights programa u metropoli, u kojem su članice kolektiva vješto u scenski nastup spajale popularnu kulturu i stand-up anegdote iz vlastitih karijera regionalnih zvijezda drag scene.

Kako odabrati dobro drag ime? Koje su posljedice ispijanja gin-tonika bez tonika? Kakve poruke ohrabrenja u backstageu šalju regionalne estradne zvijezde?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, koja niste ni znali da ih imate ali će vas nasmijati do suza, doznajte u Močvari u petak, 23. kolovoza 2019. godine od 21 sat. Nakon showa glazbenim vodama navigira HoF-ov rezidentni DJ kapetan Mr. E.

Cijena ulaznice za ovu seansu queer grupne terapije iznosi 50 kuna, a moći će se preuzeti na dan programa na ulazu u klub Močvara.

Kolektiv “House of Flamingo”

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Misija kolektiva je stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, i šire u čitavoj regiji.

Obzirom na jačanje desničarskih i nacionalističkih tendencija u društvu, ali i sve manji fokus mainstream LGBTIQ aktivizma na samu zajednicu van legislativnih društvenih promjena i životnih uređenja, program na nezavisnoj kulturnoj sceni odgovara na potrebu za prostorom slobode, tolerancije, međusobnog uvažavanja i kreativnosti u kojem participiraju umjetnici i publika.

U posljednjih nekoliko godina HoF je gostovao u svakom glavnom gradu u regiji (Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Podgorica, Skopje) te u Splitu, Poreču, Rijeci, Opatiji, Puli, Zadru…


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -