gudački kvartet porin | glazbeni knap | 2020.

Gudački kvartet Porin otvara koncertnu sezonu ciklusa Glazbeni KNAP u četvrtak, 19. studenog 2020. godine

U Centru kulture na Peščenici u četvrtak, 19. studenog 2020. godine, na rasporedu je prvi koncert u sezoni 20/21 iz ciklusa “Glazbeni KNAP”, a novu sezonu otvara Gudački kvartet Porin. Naime, nakon odlično prihvaćenih dosadašnjih koncerata, a to su Trio 1887, Duo EmmaLee, duo A. Jurin i K. Starčević, duo M. Lešaja i K. Turkulin, klavirski dua Gašparović, duo H. Pintarić i T. S. Jurkić, duo J. Rukljić i I. Jarić, publici ciklusa predstavit će se jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava. A to je nesumnjivo Gudački kvartet Porin.

Koncert će se održati u četvrtak, 19. studenog 2020. godine, s početkom u 19.30 sati, u koncertnoj dvorani Centra KNAP. Ulaz na koncert je slobodan! Program koncerta sadrži skladbe Folklorne kasacije (Miroslav Miletić), Gudački kvartet u D-duru, KV 575 (Wolfgang Amadeus Mozart) i Zaboravljene muzike (Dubravko Detoni). Slijedom epidemioloških mjera, a zbog limitiranog kapaciteta dvorane, obavezna je najava dolaska na mail adresu centar@knap.hr i to najkasnije do srijede, 18. studenog u 14 sati.

Gudački kvartet Porin je osvojio mnogobrojna priznanja i nagrade, među kojima se posebno ističe diploma Milka Trnina, najveće priznanje koje komornim ansamblima dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika. Više o Gudačkom kvartetu Porin doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Tagged