grace jones | 2024.

Grace Jones premijerno nastupa u Zagrebu i to na stadionu Šalata u četvrtak, 4. srpnja 2024. godine!

Grace Jones, glazbena ikona, dolazi na premijerni koncert u Zagrebu i to na stadion Šalata u četvrtak, 4. srpnja 2024. godine! Jedna od najprepoznatljivijih figura američke glazbene scene, Grace Jones već gotovo četiri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, a ujedno je i neizostavan dio enciklopedija pop kulture. Ukratko, veliki samostalni open-air koncert u središtu Zagreba bit će prilika čuti presjek karijere ove neponovljive ikone. Požurite i svoju ulaznicu osigurajte putem Eventim online sustava.

Autorica, pjevačica, glazbenica i model jamajkanskog porijekla, svijetu je podarila opus koji je već upisan u glazbene klasike. Navest ćemo albume poput Warm Leatherette i Nightclubbing, ali i singlove kao što su Private Life, Pull Up to the Bumper, I’ve seen that face before i Slave to the Rhythm, s kojima je poharala glazbene ljestvice. Od karijere modela s kojom je počela 70-ih godina 20. stoljeća do ikone Studija 54, filmske karijere u klasicima poput like Vamp, Conan the Destroyer ili A view to a kill te nezaboravnih nastupa, Grace Jones je ostala poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementirala mjesto u pop kulturi.

Glazbeni televizijski kanal VH1 ju je uvrstio na popis 100 najvažnijih žena rock and rolla. A Billboard ju je postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Počela je kao muza brojnim fotografima, a do danas brojni glazbenici i umjetnici ju navode kao uzor. Među njima su Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Roisin Murphy, ali i Nile Rodgers. Dokumentarni film Grace Jones: Bloodlight and Bami kao i memoari ironično nazvani I’ll never write my memoirs daju intimni uvid u život ove velike glazbene i modne ikone.

Vratila se na scenu 2009. godine sa zapaženim albumom “Hurricane”

A od tada nije prestala nastupati. I dodajmo, na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere. Koncerti koji uključuju originalnu kostimografiju te pršte od energije i provokativnosti dio su sjajnih live nastupa kojima Grace Jones nanovo dokazuje da je bezvremenska umjetnica i živuća ikona.

Ulaznice za Šalatu u prodaju kreću u srijedu, 31. siječnja 2024. godine od 10 sati po prvoj cijeni od 59 eura. Nakon isteka early bird kontingenta cijena se penje na 64 eura. Cijena VIP ulaznice na tribinama je 89 eura. A svoju ulaznicu možete kupiti putem Eventim online sustava. Više o ovoj neponovljivoj umjetnici doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Grace Jones – I’ve seen that face before

Tagged