glenn miller orchestra | lisinski zagreb croatia | 24.02.2024.

Glenn Miller Orchestra nastupa u dvorani Lisinski u subotu, 24. ožujka 2024. godine!

Svjetski poznati Glenn Miller Orchestra nastupa u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u subotu, 24. ožujka 2024. godine. Uzbudljivi ritmovi tridesetih i četrdesetih godina prošlog, 20. stoljeća, oživjet će tako Lisinski, gdje će svjetski poznati Glenn Miller Orchestra, pod dirigentskom palicom Wila Saldena, izvoditi svoj novi program “Best of… Glenn Miller Orchestra”. Ukratko, očekuje nas večer ispunjena čarobnim zvukom Swinga koji je obilježio glazbenu scenu i ostavio neizbrisiv trag. A svoju ulaznicu za ovaj glazbeni spektakl osigurajte putem Eventim online shopa.

Već na samom početku programa pozornica Lisinskog će postati prava plesna arena, vraćajući nas u doba kada je nastao jedan od najkosmopolitskijih, opuštenih i zaraznih glazbenih stilova svih vremena – swing. Zbog prepoznatljivog, iznimno harmoničnog, a istovremeno uzbuđujućeg zvuka, oživljavaju se vječni svjetski hitovi poput Moonlight Serenade, In the Mood, Rhapsodie In Blue, Leroy Brown, Sentimental Journey, ali i mnogi drugi.

Prvi taktovi programa Best of… odmah otkrivaju izuzetnu stručnost ovih izvanrednih glazbenika. A jedinstveni zvuk koji proizvodi orkestar Glenna Millera u Big Band sastavu posebno dolazi do izražaja zahvaljujući brojnim puhačima.

Glenn Miller je svoj swing orkestar osnovao daleke 1938. godine

Iako je prošlo više od 85 godina od osnivanja ovog slavnog orkestra, glazbeni svijet i dalje je obogaćen nezaboravnim melodijama i aranžmanima. Baš kao što su Coca Cola i Elvis Presley postali globalno prepoznatljivi američki kulturni simboli, tako je i Glenn Miller, zajedno sa svojom nezaboravnom glazbom, prepoznat širom svijeta.

Zato osigurajte svoje ulaznice već danas i budite dio večeri ispunjene swingom s Wilom Saldenom i orkestrom Glenna Millera! Očekuje vas glazbeno putovanje kroz vrijeme koje ćete pamtiti! Ulaznice će biti u prodaji od srijede, 5. prosinca 2023. godine u online sustavu Eventim. A sve što vas dodatno zanima o ovom velikom orkestru, doznajte to na Wikipediji.

VIDEO: The Glenn Miller Orchestra LIVE at the Avalon Theatre

Tagged