furiosa: pobješnjeli max saga | furiosa: a mad max saga | 2023.

Furiosa: Pobješnjeli Max Saga – dugoočekivani povratak u Mad Maxov ikonični distopijski svijet

Anya Taylor Joy i Chris Hemsworth glavne su zvijezde filma “Furiosa: Pobješnjeli Max Saga”, filmskog remek-djela dobitnika Oscara, genijalnog redatelja Georgea Millera. Ovdje se radi o dugoočekivanom povratku u ikonični distopijski svijet koji je stvorio prije više od 30 godina s prepoznatljivim filmovima “Mad Max“. A Miller sada okreće stranicu s potpuno novom, samostalnom akcijskom avanturom. Ona će otkriti podrijetlo moćnog lika iz višestruko nagrađivanog globalnog hita “Pobješnjeli Max: Divlja cesta”.

Dok se svijet raspadao, mladu Furiosu otimaju i ona pada u ruke horde predvođene Gospodarom Dementusom. Prolazeći kroz pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Joe. Dok se dva tirana bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoge izazove i sukobe u pustoši i pronaći svoj put kući… Film Furiosa: Pobješnjeli Max Saga potpisuju Warner Bros. Pictures i Village Roadshow Pictures. A producirali su ga George Miller i njegov dugogodišnji partner, za Oscara nominirani producent Doug Mitchell (Pobješnjeli Max: Divlja cesta, Babe).

Taylor-Joy igra naslovnu ulogu, a uz Hemswortha, u filmu glume i Alyla Browne i Tom Burke. Scenarij potpisuje Miller s koautorom Nicom Lathourisom. Millerova kreativna ekipa iza scene uključuje prvog asistenta redatelja PJ Voetena i direktora druge jedinice i koordinatora kaskadera Guya Norrisa. Direktor fotografije je Simon Duggan, skladatelj je Tom Holkenborg, a ton majstor Robert Mackenzie… Sve pojedinosti o ovom filmu o Furiosi doznajte na IMDB-u. I dodajmo, novi nastavak sage o Mad Maxu će u zagrebačkim kinima zaigrati u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine. A do tada, uživajte u traileru!

VIDEO: Furiosa: Pobješnjeli Max Saga | Furiosa: A Mad Max Saga

Tagged