zabranjeno pušenje | šalata zagreb | 07.06.2024.

Zabranjeno pušenje će na zagrebačkoj Šalati proslaviti 40 godina od objave albuma “Das ist Walter” i to u petak, 7. lipnja 2024. godine

S velikim veseljem najavljujemo open air koncert kojeg će bend Zabranjeno pušenje održati na zagrebačkoj Šalati u petak, 7. lipnja 2024. godine. I dodajmo, ovim će koncertom bend obilježiti 40 godina od objave njihovog prvog albuma “Das ist Walter”. “Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija”, “Šeki is on the Road Again” i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Walteru. A za one koji možda ne znaju, Walter je bio “ilegalac” tijekom 2. svjetskog rata i simbol otpora fašistima. Poginuo je 1945. godine, na dan oslobođenja Sarajeva…

Svojim revolucionarnim pogledom i idejama, Zabranjeno pušenje još su davne 1980. godine unijeli novu energiju i pravac u glazbu. Ali i u samo društvo. Od tada pa do danas, nakon dvanaest studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, održavaju nivo kvalitete i energije istim, ako ne i boljim nego na početku.

Kao kruna njihovom stvaralaštvu i radu, međusobnim vezama te vezom sa Sarajevom, točnije Skenderijom, 2022. godine nastao je film Svjetla Sarajeva, u režiji Srđana Perkića. Film, za koji je Davor Sučić napisao scenarij, ove je, 2023. godine, osvojio nagradu Audience Award za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu u Los Angelesu. I dodajmo, nagrade je osvajao i na još šest drugih festivala.

Na velikom open air koncertu koji će se održati u petak, 7. lipnja 2024. godine na Šalati, očekuje nas pravi spektakl, ali i pokoje iznenađenje!

Zabranjeno pušenje provest će nas kroz najbolje od najboljeg. Tako će se na listi uz Waltera, sigurno naći omiljeni nam i dobro poznati likovi poput Pišonje i Žuge, Fikrete, Guzonjinog sina, Ibre, Halida i djevojčica kojima miriše koža… Vrhunsku i dobro uhodanu postavu čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. A najnoviji dodatak ekipi je Tomislav Goluban, talentirani skladatelj, svirač usne harmonike i višestruki dobitnik Porina.

Svoje ulaznice za veliki open air koncert Zabranjenog pušenja osigurajte još danas putem Eventim online shopa. I tako ćete se sigurno pridužiti ovom bendu na velikom open-air slavlju na Šalati! A ulaznice su u pretprodaji po sljedećim cijenama. Early bird ili prvih 200 ulaznica košta 20 eura. 1st release možete kupiti po cijeni od 25, a 2nd release po 30 eura. I na ulazu, na dan koncerta, ako koja ulaznica ostane, koštat će 35 eura. Više o bendu Zabranjeno pušenje doznajte na njihovoj Facebook stranici.

AUDIO: Zabranjeno pušenje – Selena, vrati se, Selena | Das ist Walter

Tagged