festival maslina zagreb 2024

Festival maslina 2024 | Deveto po redu izdanje ovog događanja održat će se u hotelu Sheraton u Zagrebu 9. i 10. ožujka 2024. godine

Deveti po redu “Festival maslina” održat će se u hotelu Sheraton u Zagrebu u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka 2024. godine. A ovaj će specijalizirani festival okupiti brojne stručnjake, znanstvenike i ljubitelje maslinovog ulja iz cijele regije i stavit će naglasak na bogatu kulturnu i gastronomsku baštinu koju maslinarstvo donosi. Također, veliki broj nagrađenih maslinovih ulja posjetitelji će moći i kušati.

Festival maslina okuplja veliki broj proizvođača maslinovog ulja koji su dostavili impozantan broj od 308 uzoraka ulja za detaljno ocjenjivanje. Ova brojka odražava raznolikost i bogatstvo maslinarske scene, dodatno naglašavajući kvalitetu i važnost festivala. I dodajmo, za ocjenjivanje uzoraka zadužen je stručni tim senzorskih analitičara iz udruge OLEA Zadar. Tim je proveo kemijsku i senzorsku analizu uzoraka kako bi ocijenio kvalitetu proizvoda, a rezultati će biti javno objavljeni večer uoči samog festivala na svečanom proglašenju. Dodajmo da će nakon festivala svi rezultati biti na službenim mrežnim stranicama na adresi festivalmaslinazagreb.com.

Festival maslina donosi širok spektar aktivnosti koje ujedinjuju stručnost, tradiciju i vrhunske okuse maslinovog ulja. A kako smo naveli, posjetitelji će imati priliku okusiti brojne uzorke ulja te istražiti prodajnu izložbu vrhunskih proizvoda. Moći će i sudjelovati na inspirativnim radionicama i predavanjima te biti dio panela o brendiranju maslinovog ulja u Hrvatskoj. Istaknuti stručnjaci poput Zlatka Burića, predsjednika udruge Zlatna Šoltanka, Borisa Ljubičića, dizajnera, Tedija Chiavalona, proizvođača brenda Chiavalon će pod moderatorskom palicom Bože Skoke, suosnivača Millenium promocije i profesora na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, istražiti načine stvaranja prestižnog brenda i dosadašnja iskustva u brendiranju maslinovog ulja. Više informacija o ovom sajmu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged