dani kulture na pešči 2023

Dani kulture na Pešči 2023 održavaju se 12. do 17. lipnja 2023. godine!

Dani kulture na Pešči 2023 biti će održani od ponedjeljka do subote, od 12. do 17. lipnja 2023. godine! A mjesta događanja su Centar kulture na Peščenici (Ivanićgradska 41a) te u gradske knjižnice Peščenice – S. S. Kranjčević (Zapoljska 1) i I. B. Mažuranić (Laurenčićeva 8). Ove godine će manifestaciji pridružiti Mjesni odbori Petruševec, Ferenčica i Folka, koji će tijekom lipnja 2023. godine održavati razne kulturno-zabavne programe unutar svojih kvartova. Također, održat će se i “Plavi ceker”, akcija grada Zagreba, koja će u subotu, 17. lipnja, na tržnici Volovčica, predstaviti proizvođače visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda s područja cijele Hrvatske.

Dani kulture na Pešči 2023 ugostit će i studente Akademije likovnih umjetnosti. A oni će kroz šetnju kvartom intervenirati svojim likovnim instalacijama i performansima, kako bi oživjeli neke možda zaboravljene i skrivene kutke naše Pešče. Stiže i umjetnička organizacija Yelo sa svojim književnim programom Basna/Bajka/Burg, kroz koji će djeca uz pomoć besplatne digitalne aplikacije mapiranja i geolokalizacije zvučno aktivirati sadržaj te pronaći i poslušati priču. Također, na Danima kulture sudjelovat će svojim programima i Glazbena škola Zlatko Baloković, Animafest, dječji zbor Kikići i Srednja škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Dani kulture na Pešči predstavljaju kreativni potencijal svog kvarta

Šesnaestu godinu godinu zaredom Dani kulture na Pešči će predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti. Cilj ovog događanja je senzibilizacija stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjetnosti. Dani kulture stanovnicima kvarta Peščenica/Žitnjak, ali i svim ostalim Zagrepčanima, poklanjaju bogat i raznovrstan sadržaj u kojem su prezentirani razni programi.

Tako ćete tu pronaći razne glazbene i plesne produkcije, ali i kazališne predstave dramskih studija. Organizirat će se raznovrsne radionice za djecu i odrasle i likovne izložbe amatera i profesionalaca. Bit će tu i brojna predavanja, predstavljanja književnih djela i susreta, ali i razne akcije, savjetovanja i performansi. Igrat će se igara, pričati priče, a slušat ćemo i nastupe dječjih zborova i učenika glazbene škole. Ali i koncerata vrhunskih glazbenika i bendova! Vidimo se na Pešči od 12. do 17. lipnja 2023. godine! I dodajmo, ulaz na sva događanja je slobodan! Više informacija o programu manifestacije Dani kulture na Pešči 2023 doznajte na mrežnim stranicama na adresi knap.hr.

Tagged