crosses | chino moreno & shaun lopez | 2024.

Chino Moreno iz Deftonesa dolazi s projektom Crosses u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 11. lipnja 2024. godine

Chino Moreno iz Deftonesa i producent i multiinstrumentalist Shaun Lopez predstavljaju svoj projekt “Crosses” i to u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak, 11. lipnja 2024. godine. A ovaj premijerni nastup u našim krajevima događa se u sklopu Familiar World turneje koja prati izlazak novog albuma “Goodnight, God Bless, I Love You, Delete”. Ovaj dugoočekivani materijal dvojac vodi na nastupe po sjevernoj Americi, od kojih su neki tjednima unaprijed rasprodani. Slično je i u Europi, a dodajmo, nastup benda Crosses u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Chino Moreno, vokalist i tekstopisac metal benda Deftones i Shaun Lopez, gitarist rock benda Far i glazbeni producent, spojili su pojedinačne talente u zajednički projekt Crosses. Kao jedan od najcjenjenijih vokalista, Moreno je hvaljen zbog činjenice da u trenu može prebaciti vokal s nježnog tenora u probadajući vrisak. A upravo je to poveznica njegovim brojnim projektima. Glazbu koju stvara s Lopezom kao Crosses odlikuju modularni synthovi kao i vokali koji prenose duboke emocije. A mediji zvuk opisuju kao dark wave ili dark pop…

Najnoviji album Goodnight, God Bless, I Love You, Delete predstavlja osobne osvrte na brojne ideje kao i dugogodišnje kreativno prijateljstvo. A sve je povezano s minimalističkim aranžmanima i Morenovim pamtljivim vokalom. Najavljen singlovima Invisible Hand, Light as a Feather i Ghost Ride, album je pun kontrasta između emocija i eklektičnih glazbenih stilova. Album uključuje i singl Big Youth na kojem gostuje El-P iz Run The Jewels, kao i Girls Float Boys Cry na kojem je Robert Smith, pjevač legendarne grupe The Cure.

Sve je počelo 2011. godine u LA-u kada su Crosses izdali dva albuna

A 2014. godine objavili su hvaljeni eponimni album Crosses. Uslijedila je pauza od osam godina, a onda su 2022. godine izdali EP PERMANENT.RADIANT koji im je donio brojne pohvale glazbene kritke. Pratio ga je i EP PERMANENT.RADIANT.REMIXED na kojem su radila imena kao što su Hudson Mohawke, AWAY ili Machinedrum.

Goodnight, God Bless, I Love You, Delete novi je dugoočekivani materijal koji je donio brojne pohvale medija. Tako primjerice The Clash hvali synthevima nabijenu glazbu, tekstove i Morenov vokal. A i sam Chris Moreno za svoju glazbu kaže da je minimalna i opuštajuća. Poput one kakvu sluša kad “ne vrišti u glavi”… I dodajmo, ovaj novi album ujedno vraća Crosses na svjetske pozornice, a zagrebačka publika doživjet će ovaj hvaljeni dvojac u Tvornici kulture.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak, 15. veljače, od 10 sati i to po prvoj cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 17. ožujka, a dan nakon penje se na 29 eura. Na dan koncerta za ulaznice će trebati izdvojiti 33 eura. A svoju ulaznicu možete kupiti putem Eventim online shopa. Više o bendu Crosses doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Crosses – Invisible Hand

Tagged