bella technika - felver - pepi jogarde / masters zagreb / 2021.

Bella Technika dolazi na terasu Mastersa – podrška Felver i Pepi Jogarde

Bella Technika dolazi na terasu kluba Masters i najavljuje plesnu ekstazu! Party će se održati u nedjelju, 4. srpnja 2021. godine, a nastupaju uz podršku DJ-a Felvera i Pepija Jogardea! Bend “Bella Technika” osnovali su bivši članovi kultnog benda “Darkwood Dub”, koji donose sjajnu fuziju elektronike s rockom, popom i dubom.

“Pravimo klupsku muziku za one koji ne idu u klubove…” Tako zbore članovi “Belle Technike”, benda koji je nastao kao logičan nastavak nekadašnjeg kultnog “Darkwood Duba”. Bambi i Miki pozvali su opernu pjevačicu Katarinu Jovanović te ponudili sjajnu fuziju elektroničke plesne glazbe s psihodeličnim rockom, popom te dubom osamdesetih. Taj će zvuk predstaviti u nedjelju, 4. srpnja od 19 sati na terasi kluba Masters na zagrebačkim Ravnicama.


“Mislim da nije postojao trenutak kad smo se okrenuli elektronici. Prije bih rekao da je to bio slijed događaja uzrokovan dugom poviješću korištenja vremešnog instrumentarija. Među našom ekipom, još od tinejdžerskih dana, motale su se razne ritam mašine, danas izrazito tražene, a nama tada nisu bile ništa posebno. Prvi album snimljen je na opskurnoj kolekciji ruskih, talijanskih i japanskih synthova iz 70-ih i 80-ih. A njih skupljam posljednjih dvadesetak godina”, kaže Bojan Drobac iz Belle Technike.

Prvi album “Section” kojeg su izdali zagrebački PDV Records i beogradska etiketa Bravo Boys popraćen je superlativima

Kritika i publika hvalili su savršenu produkciju kakvu rijetko čujemo u regiji. Nije ni čudo kad su za miks i produkciju bili zaduženi Seth Manchester (The Body, Daughters, Javelin…) i dobitnik Grammy nagrade Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Antony & The Johnsons). Dodajmo je Dobyns obogatio i album svojim vokalom, klavijaturama i gitarom.

“Drugi album je spreman, vjerojatno ćemo ga u rujnu miksati u istom studiju u Americi gdje smo radili i prvi album. Za vrijeme lockdowna smo ga dotjerivali, no album nikada nije gotov. Samo zato što savršeni albumi i ne postoje. Za mene su dobre ploče skoro savršene u nesavršenosti. Dostići iracionalnu kvalitetu, koja izaziva emocije i adekvatne asocijacije, je ono čemu težimo”, ističe Bojan Drobac.

Koncerti regionalne senzacije Bella Technika su glazbena putovanja od downtempa do zaraznih plesnih ritmova

A naći će se i sjajni vokali, ali i utjecaji majstora svjetske plesne scene. “Oduvijek smo voljeli Kraftwerk, njihov precizan izraz, muzičku estetiku… I danas ima puno zanimljivih autora, no poslije dugogodišnjeg bavljenja muzikom, bilo bi previše reći da imam uzore. Ali emocije svakako imam”, otkriva Drobac.

Bella Technika će nastupom u Mastersu donijeti novu dimenziju u nastavku ljetnih događanja na klupskoj terasi. Kada svemu dodamo da će im podrška biti iskusni DJ-i Felver i Pepi Jogarde, jasno je da nas u nedjelju čeka jedinstveno plesno iskustvo. Poruka Belle Technike za kraj je vrlo jasna: “Imamo novi live set, nadamo se da će svi plesati do ekstaze!” Više o događanjima u Mastersu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Bella Technika – Reinvented Daily

Tagged