baš naš sunset 2023 | bundek - zagreb

Baš Naš Sunset edition 2023 – dođite na Bundek i od 1. do 18. lipnja uživajte u gastro-delicijama najboljih chefova

Prepoznat kao festival dobrih vibracija i sjajne atmosfere, Baš Naš festival unazad par godina profilirao se kao mjesto na kojem će gurmani svake godine biti siti… Ali ujedno i oduševljeni! “Sunset” izdanje ovogodišnjeg festivala seli na Bundek, a tom su prilikom hrvatski poznati chefovi i koktel majstori pripremili ponudu o kojoj će se sigurno pričati.


Vjerujemo da će vam biti zanimljiva informacija da Melkior Bašić i Damir Tomljanović potpisuju jelovnik festivala Baš Naš – Sunset edition 2023. Pod imenom Bite of fun by Melkior Bašić on priprema čak šest vrsta pizza. Točnije, moći ćete probati okuse kao što su stracciatella, spicy, margaritha, mortadella, prosciutto i acciughe. A tu je i šest vrsta domaće tjestenine. Kako to ne bi bila “samo tjestenina”, jedan od najcijenjenijih chefova Hrvatske priprema popularni kotač od sira s kojim će stvarati čaroliju okusa.

Pašta u kolutu sira priprema se tako da se tjestenina skuha i priprema u otopljenom sirom u izdubljenom kolutu. Ovaj specijalitet, poznatiji u svijetu pod imenom cheese wheel pasta osvojio je Instagram, a sada ćete ga konačno moći probati i u Zagrebu na Bundeku na festivalu Baš Naš – Sunset.

Sjajna gastro iznenađenja za Baš Naš festival priprema i Damir Tomljanović

Burgere i wrapove s njegovim potpisom moći ćete isprobati svih 18 dana trajanja Baš Naš sunset festivala. Fatalni, BBQ, simple i classic double smash burger, chick burger, ljuti Hot stuff burger i burger Do jaja osvojit će i najzahtjevnija nepca. Pomno rađena peciva, recepture kojima se poznati profesor gastronomije posebno ponosi te umaci i dodaci koji burger čine rapsodijom okusa čekaju vas u sklopu njegove gurmanske priče zvane Bite of fun by Damir Tomljanović zajedno s wrapovima koji se uvijek pokažu kao omiljeni street food na ovakvom tipu festivala.

Osim sjajnih jela, chefovi Melkior i Damir pripremaju posebno iznenađenje za goste i to 10., 11., 17. i 18. lipnja. Upravo u tim danima i to od 12 do 15 sati posjetitelje čeka live cooking. I dodajmo, jedan posve drugačiji kulinarski performans!

U pogledu na Bundek, tzv. zagrebačko more, moći će se uživati i grickajući ukusne zalogaje “Tapas bara”

Dok se s društvom uživa u DJ-evima i koncertima najbolje nam idu tapasi ta mala, beskrajno maštovita i domišljata jela koja kombiniraju razne okuse i začine. S inćunima, s pršutom, patlidžanima te roast beef tapasi sjajno će uklopiti sa šarenim ražnjićima s rajčicom i mozzarellom. Kroz godine održavanja pokazalo se da posjetitelji Baš Naš festivala uz razne snackove obožavaju ispijati koktele.

Afterwork druženje, romantični spoj, obiteljski izlet ili ludi noćni provod? Kokteli s potpisom majstora Hrvoja Rihtarića pratiti će vas u svakoj varijanti. Poznat po tome da radi domaće sirupe, ovaj poznati barmen oduševljavala svojom lakoćom izvedbe i kombiniranja fenomenalnih boja i okusa osvježavajućih napitaka. Njegovi signature kokteli uistinu će Bundek pretvoriti u plažu… A tu je i Fresh corner. On će se pobrinuti da i mali i veliki budu opskrbljeni kavom, cijeđenim sokovima i neizostavnim sladoledima.

I što vam više treba? Zamijenite vreli centar grada Zagreba zelenom oazom u kojoj se lakše podnose vrućine. Na Bundeku ćemo se svaki dan od 1. do 18. lipnja 2023. godine dobro zabaviti, najesti i opustiti! Više o festivalu Baš Naš – Sunset 2023 doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged