atheist rap 2019

Atheist Rap uz podršku FNC Diverzanta u klubu Boogaloo slavi 30 godina postojanja

Novosadske legende Atheist Rap slave izuzetan jubilej – u klubu Boogaloo odsvirat će 30 pjesama za 30 godina postojanja. Podršku će im pružiti dobro znani zagrebački punk rockeri FNC Diverzant. Koncert će se održati 15. studenog 2019. godine u klubu Boogaloo. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po 50, a na ulazu po 65 kuna. Uz ikone poput KUD Idijota i Hladnog piva, Atheist Rap drže titulu stupa scene koji je zaslužan za razvoj punk rocka na ovim prostorima. Njihov senzibilitet skrojen od anti-ratnih stavova i sarkastičnog humora brzo im je priskrbio simpatije diljem regije, a hitovi poput Wartburg limuzina, Godina kulture, Zapadna Evropa, Letnji hit i Dr. Pop i danas nose težinu najprepoznatljivijih i najznačajnijih punk rock uspješnica, s pravom svrstanih u ladicu lektire.

Nastupali su na svim većim i značajnijim festivalima u regiji, pozornicu su dijelili s bendovima NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day i mnogim drugima pa i sada u godini proslave velikih 30 godina karijere ne staju.

S njemačkim kolegama Defenders Of The Universe nedavno su objavili split izdanje #Unterwegs / JBT POP. Nove pjesme prokazuju istu dječačku zanesenost i kreativnost, a sviračka snaga briše im bore i godine. Ploču se trenutno može nabaviti u Dirty Old Shopu, a bit će dostupna i na samom koncertu uz pregršt ostale merch ponude.

Prije Atheist Rapa publiku će zagrijati FNC Diverzant, neizostavno ime domaćeg underground punka. Svojom su glazbom utjecali na niz generacija koje su kroz njihovu glazbu gradile ukus i kreirale vlastiti identitet. Na sceni više od dva desetljeća, u originalnoj postavi djeluju sve do danas.

Sredinom proljeća konačno su objavili drugi album Stanica Dugave, čak 16 godina od izlaska čuvenog prvijenca Prvi Jubilarni.


  • foto: Gabriel Radatović

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Atheist Rap uz podršku FNC Diverzanta u klubu Boogaloo slavi 30 godina postojanja

Comments are closed.