art park 2022 I park ribnjak zagreb I foto: ernest mazarekić

Art park 2022 – zabavna ljetna manifestacija po sedmi put u parku Ribnjak okuplja brojne umjetnike

Projekt Art park i ovog će se ljeta 2022. godine smjestiti u zagrebačkom parku Ribnjak, na već poznatoj lokaciji uz Centar mladih Ribnjak. Po sedmi put poznata ljetna manifestacija okupit će brojne umjetnike, ovog puta pod zajedničkim nazivnikom “Posljednji cirkus na Ribnjaku”. Prva cirkuska akrobacija Art parka odvijat će se tijekom vikenda otvorenja 17., 18. i 19. lipnja 2022., kada posjetitelji mogu očekivati odličan glazbeni program, dobar cirkuski show i novi postav street art galerije.

“Zabavan šareni cirkus bio nam je nit vodilja. Zato će naša cirkuska čerga pobrinut će se i da ovo izdanje Art parka bude veselo, opušteno i ispunjeno različitim kreativnim programom za sva osjetila. Inspirirali smo se izrekom Uživajte kao da vam je posljednji put pa je stoga ideja da se tim intenzitetom i zabavimo u ovih mjesec dana trajanja programa Art parka na Ribnjaku. Vjerujte nam, bit će cirkus, kao da je posljednji!”, rekao je Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Art park na Ribnjaku tijekom vikenda otvorenja najavljuje tri dana odličnog programa!

Za petak, 17. lipnja, svoju finu plesnu glazbenu selekciju bruse Jeff Jarunsky, Kuna i Zac. U subotu, 18. lipnja, nas provjereno dobra ekipa Velvet festivala, probranim disco, jazz ritmovima “vodi na more”. Ujedno će ovim nastupom najaviti svoju “sunčanu ekstravagancu” koja će se održati od 30. lipnja do 2. srpnja na otoku Krku. Nedjelja, 19. lipnja, zamišljena je kao iznimno zabavan obiteljski dan, jer u Art park iz Venecuele stiže Popiño Circus Show. Njemu će prethoditi i mala radionica cirkuskih tajni za djecu i njihove roditelje. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a program počinje u 18 sati.

Nakon vikenda, Art park 2022 na Ribnjaku svakodnevno će biti otvoren za druženja od 16 sati. I to sve do nedjelje, 17. srpnja! Posjetitelje u nastavku, uz redoviti glazbeni program, očekuje Dobar dokumentarac ponedjeljkom u suradnji s Dokukinom. Održat će se i proslava Svjetskog dana glazbe, Pedalafest te kreativni OMart program za djecu. Organizirat će se radionice u suradnji s Teatrom CIRKUS Punkt, a u planu je i gostovanje Centra KNAP. Vodit će se razgovori na temu recikliranja koje će predvoditi Ditch Plastic, a dio programa Srpanj bez plastike koji vodi Zelena akcija također će se odvijati u Art parku.

Odrasli će tijekom srpnja 2022. godine uživati u radionicama recikliranja

Također, u planu je i omiljeni Buvljak te različite prezentacije domaćih kreativaca. Stol za stolni tenis će već tradicionalno biti dijelom svakodnevnog opuštanja i razbibrige u samom centru grada. A osim nove street art galerije koju ove godine potpisuju talentirani hrvatski umjetnici Marin Remić i Popilome iz Jutarnje Šetnje te Vedran Štimac i Glitch Boy, bit će predstavljene čak dvije nove umjetničke etikete Art park piva nastalog u suradnji s Pivovarom Medvedgrad. Detaljne informacije pratite putem službenog Facebook i Instagram profila.

“S ekipom Art parka koju predvodi Boris Bare surađujemo od početka njihovog djelovanja. Ovakav način promidžbe Zagreba i zagrebačkih legendi uklapa se u Medvedgrad priču koju nastojimo ispričati kroz etikete naših piva. U suradnju smo krenuli još od projekta Pimp My Pump. Pa preko prvog Art parka u poznatom parkiću-narkiću pokraj zagrebačke Uspinjače, produžili sve do Ribnjaka. Nadamo se da će se ova super suradnja nastaviti i proširiti i u budućnosti. I to ne samo kroz Art park, za koji svake godine skuhamo pitki Vienna lager, čija boca svake godine nosi potpis novog umjetnika, već i kroz druge projekte”, rekao je Ivan Nauković, voditelj marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad.

Tagged