amorphis | foto: sam jamsen | 2023.

Amorphis, finske metal legende, nakon devet godina vraćaju se u Zagreb u sklopu europske “Halo” turneje i nastupaju u Boogaloou u srijedu, 1. studenog 2023. godine

Nakon devet godina u sklopu europske “Halo” turneje u Zagreb se vraćaju finske metal legende Amorphis! Njima će se kao posebni gosti na pozornici pridružiti Solstafir, atmosferični post metalci s Islanda, dok će večer otvoriti Amorphisovi sunarodnjaci Lost Society. Mjesto održavanja ove izuzetne metalionske svečanosti je zagrebački klub Boogaloo, datum je srijeda, 1. studeni 2023. godine. I dodajmo, ovaj nastup u Zagrebu će bendu Amorphis biti jedini koncert u ovom dijelu Europe. Ograničeni kontingent ulaznica po early bird cijeni od 27 eura može se kupiti u Dirty Old Shopu do četvrtka, 15. lipnja ili isteka do zaliha. Nakon toga će im pretprodajna cijena biti 31, a na dan koncerta ulaznica će koštati 35 eura.

Amorphis je finski heavy metal bend osnovan 1990. godine u Helsinkiju. Njihov stil u početku naginjao je više death metalu, a tijekom godina postali su poznati po brojnim stilskim varijacijama, između ostalih koketirali su s progresivnijim i folk zvukom. Kao inspiraciju za svoje pjesme često koriste Kalevalu, nacionalni finski ep.

Bend je u 33 godine postojanja izdao čak 14 albuma. A Halo, svoj najaktualniji album, Amorphis će ovom prilikom promovirati u Boogaloou. Podsjetimo, svjetlo dana je ovaj album ugledao u veljači prošle, 2022. godine. Članovi benda su Tomi Joutsen (vokal), Esa Holopainen (gitara), Tomi Koivusaari (gitara), Olli-Pekka Laine (bas), Santeri Kallio (klavijature) i Jan Rechberger (bubnjevi).

Uz finske metal legende u Boogaloou nastupaju i Solstafir i Lost Society

Solstafir je atmosferični post metal bend koji dolazi s Islanda, a osnovan je 1995. godine. Baš kao i Amorphis, doživjeli su snažnu promjenu stila, jer su u početnim danima njegovali black metal izričaj. Od 2011. surađuju s izdavačkom kućom Season of Mist za koju su izdali četiri od svojih ukupno sedam albuma. I dodajmo, ovo će im ujedno biti povratak u Zagreb nakon šest godina. Više o islandskom post-metal bendu Solstafir doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi solstafir.is.

Lost Society je finski bend osnovan 2010. godine koji njeguje moderniji metal zvuk kombinirajući razne stilove. U početku su više bili orijentirani prema thrashu i pjesmama o partijanju i opijanju, dok sada više naginju metalcoreu i groove metalu. Dosad su izdali pet albuma, a najaktualniji If The Sky Came Down iz 2022. promovirat će na ovoj velikoj metalionskoj gozbi u Boogaloou u organizaciji Hangtime Agencyja i Subsonic Eventsa. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi lostsociety.fi.

VIDEO: Amorphis – Wrong Direction | Sólstafir – Fjara | Lost Society – Awake

Tagged