9of3 | ivan pešut, bruno kovačić i miroslav lešić | 2020.

9of3, bend kojeg čine Pešut, Lesić i Kovačić, poziva vas na zagrebačku promociju albuma “9OF3” u klub Katran u nedjelju, 29. rujna 2020. godine

Na samom početku jeseni očekuje vas prava gitaristička poslastica koju vam pripremaju gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić Lesique koji su svoje glazbene snage udružili na projektu 9OF3. Pjesme s primjesama rocka, bluesa, ali i jazza i countrya publici su uživo premijerno predstavili krajem kolovoza u Rijeci na trsatskoj Gradini. A u nedjelju, 29. rujna 2020. godine, u njihovom gitarističkom umijeću imat će priliku uživati zagrebačka publika u klubu Katran. Pešut, Kovačić i Lesić dugogodišnji su prijatelji koji su zajedno odsvirali brojne koncerte. Kako sami kažu, bilo je prirodno da njihova suradnja poprimi još jednu novu dimenziju.

“Najviše odličnih sviračkih momenata smo imali u pauzama kada se ne svira zadani program. Jednom prilikom smo zaključili kako je šteta da si ne priuštimo malo više zajedničkog sviranja, ali da je po našoj volji i aranžmanu. Tako je nastala ideja da snimimo album. Ideja se kroz godinu dana provlačila kroz zajedničke razgovore, ali u jednom trenutku smo shvatili da je to zaista pravi potez. Da si priuštimo takav luksuz da se povučemo na pet dana u osamu s još par odabranih ljudi. I tamo da cijelo vrijeme pišemo, sviramo, snimamo i živimo glazbu”, rekli su dečki iz grupe 9OF3.

“Ne postoji niti jedan moment na albumu koji je služio da pokazujemo mišiće. Pogotovo ako se radi o više gitarista na jednom mjestu. Razlog tome je što mi sami ne bi s potpunim užitkom slušali takav materijal. Kroz godine shvatiš da je skladba ona s kojom sve počinje i završava. Ako tome dodaš dobru izvedbu, onda imaš pjesme koje se mogu svidjeti svima”, dodao je Ivan Pešut.

Na dan koncerta grupa će objaviti spot za pjesmu “Lenny Bonham”

“Snimanje ovog albuma bilo je ostvarenje svih dječačkih snova. Organizacijski zahtjevno, ali toliko kreativno ispunjeno da ću to pamtiti zauvijek. Drvenu kuću u selu Smrečje u Gorskom Kotaru pretvorili smo u ozbiljan studio. Dovukli smo valjda tonu studijske i gitarističke opreme, bubnjeva, kamera, mikrofona… Malo preuredili interijer i razbudili to tiho, uspavano goransko selo. Česte šetnje i divlja priroda bili su dodatni podstrek u stvaranju. Glavna fora je bila u tome da je svaki od nas trojice morao doći sa tri pjesme koje nitko još nije čuo. Ostali bi, nakon kratkih uputa autora, odmah zaronili u pjesmu, predlagali, dodavali ili jednostavno zasvirali što im je došlo. Htjeli smo uhvatiti onaj spontani bendovski trenutak, kad te vodi talent i muzikalnost, a ne racio”, opisao je Bruno Kovačić kako je izgledala njihova glazbena idila.

Glazbeni sladokusci pozvani su na uživanje u maestralnoj izvedbi ova tri gitaristička virtuoza u zagrebačkom klubu Katran u nedjelju, 29. rujna 2020. godine. Tamo će odsvirati cijeli album uz ritam sekciju – Henry Radanović će biti na basu, a Dušan Kranjc na bubnju. Prikazat će se i kratki dokumentarni film Luke Radikovića koji je snimio sve trenutke nastajanja albuma. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: 9OF3 – Album trailer

Tagged