5. pozitivan koncert 2019 / dom sportova, zagreb

15. Pozitivan koncert – najdugovječnija dvoranska svirka zadnji puta sa nama

Pozitivan koncert, najdugovječnija (i najznačajnija) zagrebačka dvoranska svirka svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenog 2019. godine u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Pozitivac odlazi u povijest. Ulaznice za Pozitivan koncert u prodaju kreću u petak, 23. kolovoza u 9 sati. Cijena jednodnevnih ulaznica iznositi će 80 kuna do 15. rujna. Od 16. rujna do 21. studenog ulaznice će koštati 90, a ostane li ih, na dan koncerta će im cijena biti 100 kuna.

Dvodnevna festivalska ulaznica u prodaji će se naći po 120 kuna do 15. rujna te 140 od 16. rujna nadalje. Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe te će ih vlasnici prvi dan morati zamjeniti za narukvicu pred Domom sportova.

Ulaz na subotnji program bit će uz pokazivanje narukvice na ulazu.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjesta Eventima.

Program 15. Pozitivnog koncerta

Programski kuriozitet 15. Pozitivnog koncerta je svojevrsna rezidentura najvećeg benda naše regije. Dubioza Kolektiv nastupit će s punim koncertom obje večeri i time zaokružiti posebnu vezu s Pozitivcem započetu 2011. i nastavljenu 2014. pred rasprodanim dvoranama. Dubioza je u međuvremenu napunila prvo Arenu na Laništu, a onda i, prije desetak dana, mitski pulski amfiteatar u koji se naguralo 9000 ljudi.

U petak, 22. studenog program u Domu sportova otvoriti će grupa Manntra, nakon koje se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom i neponovljivi Darko Rundek s Ekipom. Jedan od najvećih autora našeg podneblja vratiti će se time u dvoranu koju je trijumfalno rasprodao prije dvije sezone.

U subotu, 23. studenog čast da otvori koncert pripala je sjajnom zagrebačkom Antenatu, poslije kojih dolaze dvije hip hop institucije – trovan dvojac Krankšvester zabilježiti će svoj premijeran nastup na Pozitivcu, jednako kao i Tram 11, koji će ponovo stupiti na scenu u dvorani u kojoj su 11. studenog 2017. godine održali mitski povratnički koncert.

O Pozitivnom koncertu

Pozitivan koncert u svojih je 14 godina postao najvažniji domaći glazbeni zimski događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji. Na današnjoj hrvatskoj sceni Pozitivac se, primjerice, jedini održava u Velikoj dvorani Doma sportova i to dva dana zaredom.

Dosadašnje programe ispunjavala su ogromna domaća, regionalna, ali i internacionalna imena među kojima se posebno ističu Josipa Lisac, Hladno pivo, Bajaga & Instruktori, Urban & 4, Let3, Brkovi, PipsChips&Videoclips, Elemental, Goran Bare & Majke, TBF, Jinx, Laibach, Kawasaki 3P, Nipplepeople, S.A.R.S., Quasarr, M.O.R.T., Kandžija & Gole žene, Repetitor, Svadbas, The Stranglers, Stereo MCa i prošlogodišnji headlineri Editors te dakako Darko Rundek i Dubioza Kolektiv.

mile kekin

AIDS free generacija – HUHIV akcija

Sam koncert nosio je edukativan moment kao jedna je od akcija HUHIV-a kojim se ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama i osobama s rizičnim ponašanjem te borba za AIDS free generaciju bili su glavni ciljevi HUHIV-a i našeg najvećeg dvoranskog koncerta.

“Kroz dugih 15 godina Pozitivan koncert višestruko je ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva. Ovogodišnje 15. izdanje Pozitivca kao velikog dvoranskog koncerta povodom Svjetskog dana AIDS-a ujedno je i posljednje u ovom formatu. Svrha i misija Pozitivnog koncerta i dalje će živjeti i razvijati se. Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu edukaciji i zdravlju mladih u formatima prilagođenim novim generacijama, s ciljem stvaranja AIDS free generacije. Hvala svim fanovima, glazbenicima, partnerima, sponzorima, suradnicima i medijima koji su zajedno s nama širili pozitivne vibracije što ćemo nastaviti i u narednim godinama”, tim riječima su kolege iz Udruge HUHIV, koja je uz LAA suorganizator koncerta, na najbolji mogući način predstavile posljednje izdanje.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -