12. ljetne noći teatra exit / 2021.

12. Ljetne noći Teatra EXIT najavljuju 25 različitih predstava i 47 izvedbi

XII. Ljetne noći Teatra EXIT kazališni je festival koji se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. A ovogodišnje izdanje održavaja se u dva dijela. Točnije od 4. srpnja do 1. kolovoza i od 29. kolovoza do 12. rujna 2021. godine.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 47 izvedbi i 25 različitih naslova. Većina programa održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ostatak programa odvija se na dvije lokacije stotinjak metara dalje. Prva je Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1), a druga Dvorana F22 – sceni Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22. U drugom će se dijelu Ljetnih noći dio programa održati i u Teatru EXIT u Ilici 208.


Na ovogodišnjem kazališnom festivalu moći ćete gledati hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT. Izdvojit ćemo Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, Balon, Münchhausen, Fešta, Izložak. br. 49, Kraljevstvo Moje (za početnike), Voliš li me?, Susjed, Tiha noć i Buđenje.

U sklopu manifestacije Ljetne noći Teatra EXIT publici će biti predstavljeno nekoliko zanimljivih domaćih te tri regionalna gostovanja

Teatar Kabare Tuzla, Studentska scena ADU Tuzla i Art Centar Ankata predstavit će se zagrebačkoj publici svojom predstavom Što se bijeli u gori zelenoj?. Ona je nastala prema motivima Hasanaginice, a održati će se 16. srpnja 2021. godine u Dvorani F22 s početkom u 21 sat. Dan kasnije, 17. srpnja u isto vrijeme i na istom mjestu, posjetitelji moći pogledati predstavu Udarna vijest. To je priča o medijima i strahu u produkciji Trinidada iz Novog Sada te Beoarta i Kulturnog centra Grad iz Beograda.

Treće međunarodno gostovanje na repertoaru je 26. srpnja u 21 sat u Muzeju za umjetnost i obrt. Radi se o predstavi Cijelo tijelo tu me boli u izvedbi Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke. Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima u MUO-u bit će izvedene dvije predstave. To su Soundtrack za film koji nije snimljen te Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje). Obje predstave nastale su u produkciji RadioTeatra Bajsić i prijatelja. A u Studiju EXIT održat će se dvije izvedbe predstave Baš ti, baš tu Umjetničke družine AUZVINKL.

I ove godine Zijah Sokolović nastupa sa svojom predstavom “Lijevo desno glumac”

Ova predstava je 2020. godine na Ljetnim noćima naišla na iznimno pozitivnu reakciju publike. Dodajmo da je kraj predstave publika ispratila dugotrajnim stojećim ovacijama. A ove godine izvodi se 13. srpnja u 21 sat. A svi koji duže vrijeme čekaju priliku da (ponovno) pogledaju CABAres CABArei, moći će to učiniti dan ranije, 12. srpnja u 21 sat.

Već tradicionalno, Ljetne noći Teatra EXIT će i ove godine omogućiti predstavljanje talenta i umijeća mladim glumačkim nadama. Oni dolaze s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u dvjema ispitnim predstavama. Prva je Tartuffe, predstava u klasi Krešimira Dolenčića, a na repertoaru je 15. srpnja u Dvorani F22 s početkom u 21 sat. U Studiju EXIT posjetitelji će 23. i 24. srpnja u 21 sat moći pogledati predstavu Na rubu pameti. Ona je nastala pod mentorstvom Tomislava Rališa prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, a u izvedbi Kristijana Petelina.

Ljetne noći Teatra EXIT sam kraj posvećuju sjećanju na Sašu Anočića

Tako u Teatru EXIT 4. rujna u 20 sati gostovati nagrađivana hit predstava u produkciji Kazališta KNAP – Smisao života gospodina Lojtrice. A 11. i 12. rujna u 20 sati bit će održan poseban program Konglomeracija. To će biti mozaik – izbor iz autorskih predstava Saše Anočića. Izdvojit ćemo predstave Kauboji, To samo Bog zna, GospOUdinNOUbadi, Smisao života gospodina Lojtrice, Niko i Ništ

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra EXIT od 4 srpnja do 1. kolovoza počinju u 21 sat. U slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT u Ilici 208. Ukoliko kiša bude prejaka bit će određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt. U drugom bloku Ljetnih noći od 29. kolovoza do 12. rujna u Teatru EXIT i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati. Izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom bloku, u 21 sat. Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt. Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na mrežnim stranicama Festivala na adresi teatarexit.hr.

Tagged