elle boutique / muo zagreb 2019

100% hrvatski dizajn – Elle Boutique okuplja domaće dizajnere u MUO-u

Najbolji domaći dizajneri okupit će se u srcu metropole i predstaviti se tijekom modne revije Elle Boutique! Revija će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt, a predstavit će modnu ponudu pod okriljem modnog časopisa Elle.

Tako u subotu, 16. studenoga 2019. godine, Elle Boutique dovodi najpoznatija i najuglednija imena domaće modne scene. Modne primerke posjetitelji će na licu mjesta moći isprobati i nabaviti i to po promotivnim cijenama, od 10 do 19 sati. Dodajmo da se ulaz u MUO na modnu manifestaciju Elle Boutique ne naplaćuje.


Treći put zaredom, ali prvi put u jesenskom ruhu i u Muzeju za umjetnost i obrt, ELLE predstavlja modnu manifestaciju Elle Boutique! Tako u Zagreb, u jedan od naljepših muzejskih prostora dovodi najpoznatija imena domaće modne scene.

Na tragu strategije djelovanja u smjeru podrške narodnog obrta od prvih dana djelovanja MUO-a, ova će muzejska institucija partnerski podržati događanje Elle Boutique s ciljem promocije i prezentacije domaćeg dizajna i mode, tim više što su brojni hrvatski dizajneri ujedno i nositelji domaćeg obrta.

Zagrebački MUO na jedan dan postaje modna meka i chic okruženje

Uz žamor ljubitelja mode MUO je savršena kulisa za šoping pomno odabranih dizajnerskih komada. Najpopularniji domaći dizajneri prezentirat će svoje komade svim zainteresiranima te na jedan dan najbolje od hrvatske mode dovesti u centar Zagreba.

Među njima su doajeni hrvatske modne scene – Branka Donassy i Ksenija Vrbanić, ali i Boudoir. Tu su Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, A’marie, Brand Sopar Collection, My Mon Mon sweet&petite, Price on Request, Link by Ogi Antunac, Hero4Heroes, Tara Fashion i Little Wonder. Uživat ćemo i u kreacijama Marije Kulušić te upečatljivim kolekcijama Hippy Garden i The All, kao i u kreacijama miljenika zagrebačke publike, brenda Klisab. Uz divnu odjeću hrvatskih dizajnera, ELLE Boutique donosi i modne acessoirese brendova ZETS Jewellery i Mammii Jewellery.

S obzirom na prepoznatljivost hrvatskog dizajna, Elle Boutique će dodatno obogatiti turističku ponudu metropole i pružiti Zagrepčanima, ali i brojnim inozemnim turistima “jedno posebno iskustvo”. To je prilika da pobliže upoznaju Hrvatsku kroz modu i dizajn domaćih stručnjaka, ali i da se druže s dizajnerima.

Elle Boutique – panel rasprave “fast fashion vs. slow fashion”

Kao zagovornik “održivog i društveno osviještenog pristupa modi i dizajnu”, Elle Boutique organizira i panel raspravu naziva “Fast Fashion vs. Slow Fashion: etika i estetika” koja počinje u 13 sati. Uslijed ekstremnog ubrzanja proizvodnje i konzumacije mode te razvoja fenomena spore mode kao protuteži i čak izrazu bunta prema širenju fast fashion principa, otvara se tema fast fashion vs. slow fashion s nekim od najznačajnijih modnih stručnjakinja i stručnjaka iz različitih rakursa. Uz etiku, postoji li i estetika fast vs. slow fashion?

Kakvi principi dominiraju na domaćoj modnoj sceni te koja je njihova pozadina? Koji trendovi dominiraju danas u svijetu i kakva je moguća tendencija za modnu budućnost? Što je najzahvalniji, a što najzahtjevniji aspekt rada u skladu sa slow fashion principima? Panel raspravu moderira Ana Fazekaš iz časopisa Elle. Raspravljaju modna dizajnerica Marija Kulušić, dizajnerica nakita Maja Miletić (Mammii Jewellery), Saša Joka i Nada Mirković (Elle).

proljetni elle boutique

The Good Fight in Fashion: angažirana moda // 17 sati

Moda reflektira različite društvene tendencije i perturbacije, ali ponekad nosi i borbenu gestu te stoji na prvim linijama društvenih tektonskih pomaka. S nekolicinom fashion znalaca razgovaramo o različitim dimenzijama društvenog angažmana unutar mode, od strukture samoga poslovanja modnih brendova, prisutnosti i vidljivosti dizajnerica, preko promicanja održivosti i veganske mode, uključivanju predstavnika i predstavnica marginaliziranih skupina u modeling, do demokratični(ji)h principa unutar Tjedna mode, zagovaranja unutar određene društvene problematike te feminističkih parola koje šeću modnim pistama, na koje se načine u mainstream uključuju zeleni principi i održivost u modi.

Moderira Ana Fazekaš (Elle), a sudjeluju modna dizajnerica Gala Marija Vrbanić (Price On Request), dizajnerica nakita Dina Šavorić (My Mon Mon), Tina Lončar & Maja Karnik (Elle) i akademska slikarica Paulina Jazvić.

Dođite u MUO na Elle Boutique modnu reviju!

Pridružite nam se u subotu, 16. studenoga 2019. godine, na cjelodnevnom druženju i otkrijte što je in ove sezone. A kući odnesite probrane, trendi komade s potpisom domaćih dizajnera! Vrata Muzeja za umjetnost i obrt otvaraju se u 10 ujutro, a druženje traje do 19 sati.

Ulaz na reviju Elle Boutique u MUO Zagreb se ne naplaćuje i otvoren je za širu javnost. Više doznajte na mrežnoj stranici Elle na adresi elle.hr.

Tagged