elle boutique / muo zagreb 2019

100% hrvatski dizajn – Elle Boutique okuplja domaće dizajnere u MUO-u

Najbolji domaći dizajneri okupit će se u srcu metropole, točnije u Muzeju za umjetnost i obrt i predstaviti svoju bogatu ponudu pod okriljem domaćeg modnog časopisa Elle. U subotu, 16. studenoga 2019. godine, Elle Boutique dovodi najpoznatija i najuglednija imena domaće modne scene čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po promotivnim cijenama, od 10 do 19 sati. Ulaz u MUO na modnu manifestaciju Elle Boutique se ne naplaćuje. Već treći put zaredom, ali prvi put u jesenskom ruhu i u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), ELLE predstavlja modnu manifestaciju Elle Boutique i dovodi najpoznatija imena domaće modne scene u jedan od naljepših muzejskih prostora u Zagrebu.

Na tragu strategije djelovanja u smjeru podrške narodnog obrta od prvih dana djelovanja MUO-a, ova će muzejska institucija partnerski podržati događanje Elle Boutique s ciljem promocije i prezentacije domaćeg dizajna i mode, tim više što su brojni hrvatski dizajneri ujedno i nositelji domaćeg obrta.

Tako će MUO na jedan dan postati modna meka i chic okruženje te uz žamor ljubitelja mode, savršena kulisa za šoping pomno odabranih dizajnerskih komada, ali i druženje sa svjetski priznatim domaćim dizajnerima. Najpopularniji domaći dizajneri prezentirat će svoje komade svim zainteresiranima te na jedan dan najbolje od hrvatske mode dovesti u centar Zagreba.

Među njima su doajeni hrvatske modne scene – Branka Donassy i Ksenija Vrbanić, ali i Boudoir, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, A’marie, Brand Sopar Collection, My Mon Mon sweet&petite, Price on Request, Link by Ogi Antunac, Hero4Heroes, Tara Fashion te Little Wonder. Uživat ćemo i u kreacijama Marije Kulušić te upečatljivim kolekcijama Hippy Garden i The All, kao i u kreacijama miljenika zagrebačke publike, brenda Klisab. Uz divnu odjeću hrvatskih dizajnera, ELLE Boutique donosi i modne acessoirese brendova ZETS Jewellery i Mammii Jewellery.

Obzirom na prepoznatljivost hrvatskog dizajna, Elle Boutique će dodatno obogatiti turističku ponudu metropole i pružiti Zagrepčanima, ali i brojnim inozemnim turistima jedno posebno iskustvo – priliku da pobliže upoznaju Hrvatsku kroz vrhunsku modu i dizajn poznatih domaćih stručnjaka, ali i da se druže s omiljenim dizajnerima.

Panel rasprave “fast fashion vs. slow fashion”

Kao zagovornik održivog i društveno osviještenog pristupa modi i dizajnu, Elle Boutique organizira i dvije panel rasprave u Muzeju za umjetnost i obrt: Fast Fashion // Slow Fashion: etika i estetika // 13 sati

Uslijed ekstremnog ubrzanja proizvodnje i konzumacije mode te razvoja fenomena spore mode kao protuteži i čak izrazu bunta prema širenju fast fashion principa, otvaramo temu fast fashion vs. slow fashion s nekima od najznačajnijih modnih stručnjakinja i stručnjaka iz različitih rakursa. Pored etike, postoji li i estetika fast vs. slow fashion?

Kakvi principi dominiraju na domaćoj modnoj sceni te koja je njihova pozadina? Koji trendovi dominiraju danas u svijetu i kakva je moguća tendencija za modnu budućnost? Što je najzahvalniji, a što najzahtjevniji aspekt rada u skladu sa slow fashion principima?

Moderira Ana Fazekaš (Elle), a sudjeluju modna dizajnerica Marija Kulušić, dizajnerica nakita Maja Miletić (Mammii Jewellery), Saša Joka i Nada Mirković (Elle).

The Good Fight in Fashion: angažirana moda // 17 sati

Moda reflektira različite društvene tendencije i perturbacije, ali ponekad nosi i borbenu gestu te stoji na prvim linijama društvenih tektonskih pomaka. S nekolicinom fashion znalaca razgovaramo o različitim dimenzijama društvenog angažmana unutar mode, od strukture samoga poslovanja modnih brendova, prisutnosti i vidljivosti dizajnerica, preko promicanja održivosti i veganske mode, uključivanju predstavnika i predstavnica marginaliziranih skupina u modeling, do demokratični(ji)h principa unutar Tjedna mode, zagovaranja unutar određene društvene problematike te feminističkih parola koje šeću modnim pistama, na koje se načine u mainstream uključuju zeleni principi i održivost u modi.

Moderira Ana Fazekaš (Elle), a sudjeluju modna dizajnerica Gala Marija Vrbanić (Price On Request), dizajnerica nakita Dina Šavorić (My Mon Mon), Tina Lončar & Maja Karnik (Elle) i akademska slikarica Paulina Jazvić.

Pridružite nam se 16. studenoga 2019. godine na cjelodnevnom druženju i otkrijte što je in ove sezone, a kući odnesite probrane, trendi komade s potpisom domaćih dizajnera.

Vrata otvaramo u 10 ujutro i družimo se do 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ulaz na Elle Boutique u Muzeju za umjetnost i obrt se ne naplaćuje i otvoren je za širu javnost.

proljetni elle boutique

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “100% hrvatski dizajn – Elle Boutique okuplja domaće dizajnere u MUO-u

Comments are closed.