valamar riviera - valamar hotels and resorts - logo 2020

Valamar pokrenuo program “PAUZA, RESTART” za očuvanje radnih mjesta

Valamar Riviera kao najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj od početka globalne pandemije korona virusa aktivno prati situaciju te kontinuirano poduzima potrebne mjere za očuvanje zdravlja ljudi, radnih mjesta i kontinuiteta poslovanja. Slijedom pooštravanja općih mjera prevencije od strane nadležnih tijela u ožujku 2020. godine zatvoreni su svi hoteli i ugostiteljski objekti u Valamaru.

S ciljem očuvanja radnih mjesta i kontinuiteta poslovanja u uvjetima u kojima je turistički promet u potpunosti obustavljen, Valamar je donio odluku o pokretanju programa PAUZA, RESTART koji će se primjenjivati počevši od 1. travnja 2020. godine u trajanju od minimalno 30 do 90 dana, koliko je trenutno objavljena mjera Vlade za očuvanja radnih mjesta.

Program PAUZA, RESTART u trajanju 30 do 90 dana obuhvatit će sve djelatnike Valamara što znači da u Valamaru neće biti otpuštanja. Za oko 2800 radnika koji su u radnom odnosu u Valamaru i Imperialu Rab koristit će se mjere Vlade. Svi djelatnici koji radi situacije ne mogu raditi će od 1. travnja biti upućeni na PAUZU. Za vrijeme PAUZE djelatnicama će se osigurati naknada plaće u iznosu od minimalno 60% redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto. Ova mjera primijenit će se jednako za djelatnike i menadžment uključujući sezonce i stalne sezonce koji su već u radnom odnosu.

Za vrijeme PAUZE radit će prvenstveno djelatnici i menadžment zaduženi za krizno upravljanje i administraciju, djelatnici na poslovima održavanja, konzervacije i osiguranja objekata te djelatnici koji obavljaju poslove komunikacije s gostima i partnerima. Dijelu menadžmenta koji mora raditi umanjit će se plaća do 30% sve dok se svi djelatnici ne vrate na posao. Ostalim djelatnicima koji će raditi za vrijeme PAUZE isplaćivat će se redovna puna plaća.

Uprava je otkazala Glavnu skupštinu i uz suglasnost Nadzornog odbora opozvala prijedlog odluke o isplati dividende te će po ponovnom sazivanju Glavne skupštine predložiti zadržavanje dobiti iz 2019. godine radi povećanja likvidnosti i podrške mjeri očuvanja svih radnih mjesta.

“Pandemija virusa COVID-19 izazvala je globalnu krizu i trenutno je u turizmu i ugostiteljstvu sve stalo. Privremeno, dok se stanje ne smiri, ne možemo redovno poslovati. Ponosni smo na naše djelatnike i cilj nam je da niti jedan djelatnik radi ove krize ne izgubi radno mjesto. Valamar će učiniti sve da se svi naši ljudi koji su na pauzi čim prije vrate na svoja radna mjesta. Situacija je privremena, posao će se ponovno pokrenuti i tada svi moramo biti spremni za RESTART poslovanja. Valamar je snažno i stabilno poduzeće te vjerujem da ćemo uz podršku javnog sektora, naših dioničara, investitora, partnera i djelatnika prebroditi ovaj period i pripremiti se za kvalitetan nastavak poslovanja”, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Kako bi se što bolje pripremili za ponovni RESTART, Valamar će usmjeriti napore prema izradi novog plana poslovanja i pripremi objekata za početak turističke sezone. Kontinuirano će se komunicirati sa svim dionicima u smjeru postizanja dogovora za kvalitetno pokretanje poslovanja. Kriza je privremena, ali ozbiljna i jedino uz partnerstvo svih dionika možemo sačuvati sva radna mjesta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged