BAT logo 2021 - british american tobacco

TDR educira zaposlenike o umjetnoj inteligenciji uz tečaj “Elements of AI”

TDR, član BAT grupe, globalne multinacionalne kompanije i proizvođača duhanskih proizvoda, pridružio se krugu poslodavaca koji svoje zaposlenike potiču na edukaciju o umjetnoj inteligenciji uz “Elements of AI”.

Riječ je o najboljoj online edukaciji računalnih znanosti na svijetu, nastaloj prošle godine u vrijeme finskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Hrvatska je prva zemlja u regiji kojoj je “Elements of AI” na raspolaganju, a nositelj projekta je udruga CroAI.


“U BAT-u edukaciji zaposlenika pridajemo posebnu pažnju i kontinuirano potičemo njihov razvoj te stvaramo prilike za usvajanje novih vještina. Elements of AI se odlično uklapa u naš interni projekt Digital DNA kojim želimo potaknuti razvoj digitalnog razumijevanja, kulture i sposobnosti. S obzirom na sve veći značaj umjetne inteligencije u razvoju poslovanja cilj nam je dodatno usavršiti znanje naših zaposlenika, stoga smo se i priključili ovom vrijednom projektu”, rekla je Sanja Šijanec, voditeljica ljudskih resursa za Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

Svjetski mediji i stručnjaci ističu prednost tečaja Elements of AI u odnosu na slične tečajeve prestižnih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Stanforda i MIT-a. Na globalnoj razini, Elements of AI do sada je privukao pažnju više od 550 tisuća ljudi.

sanja šijanec, voditeljica ljudskih resursa za hrvatsku, bih i sloveniju - tdr bat 2021.
sanja šijanec, voditeljica ljudskih resursa za hrvatsku, bih i sloveniju

Za hrvatsku verziju se u posljednja dva mjeseca registriralo više od 17 tisuća korisnika

Dok je sam certifikat o uspješnom završetku primilo više od tisuću polaznika. A prema najavama uskoro će im se pridružiti zaposlenici TDR-a “među kojima vlada velik interes za ovom edukacijom”.

Svoj certifikat o završenom Elements of AI tečaju Sanja Šijanec s ponosom ističe, navodeći i da su informacije o relativno kompleksnoj temi kao što je umjetna inteligencija prenesene na zanimljiv i jednostavan način: “Elements of AI osnove umjetne inteligencije i njezine primjene u svakodnevnom životu približava jednostavno kroz 6 poglavlja i 25 vježbi. Za završavanje ove online edukacije nije potrebno predznanje, a po završetku, polaznici dobivaju certifikat. BAT će svoje zaposlenike na završavanje Elements of AI dodatno motivirati i posebnim nagradama.”

TDR d.o.o. se nalazi u sustavu tvrtke BAT Adria, a ona obuhvaća tržišta Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Srbije i Slovenije. Više informacija o tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi tdr.hr.

Tagged