SprengnetterAVM 2020

Sprengnettern – njemački stručnjaci za procjenu nekretnina dolaze na hrvatsko tržište

Uspješna njemačka tvrtka SprengnetternAVM širi se međunarodno. Nakon Njemačke i Austrije, stručnjaci za procjenu nekretnina trenutno razvijaju svoj automatizirani model procjene vrijednosti (AVM) i za hrvatsko tržište.

U suradnji s oglasnikom za nekretnine Crozilla, koji pripada Immowelt grupi, očekuje se da će SprengnetterAVM lansirati prve proizvode na hrvatsko tržište već u prvom tromjesečju 2020. godine. Crozilla, kao najposjećeniji specijalizirani oglasnik za nekretnine snažan je partner tvrtki Sprengnetter i jamči uspješan prodor na tržište.


U ovoj izravnoj suradnji, Crozilla doprinosi podacima za tržište nekretnina, dok SprengnetterAVM donosi potrebno znanje na području umjetne inteligencije u procjeni nekretnina. Tvrtka SprengnetterAVM ima veliko iskustvo u razvoju ovih proizvoda zahvaljujući dugogodišnjoj prisutnosti u Njemačkoj i Austriji.

Sinergije za učinkovitu digitalizaciju

Suradnjom tvrtke SprengnetterAVM i oglasnika Crozilla, spajaju se dvije vodeće tvrtke iz sektora nekretnina – savršena kombinacija. Sinergijom možemo brzo i učinkovito potaknuti digitalizaciju tržišta nekretnina u Hrvatskoj. Obje su tvrtke postavljene za rast i agilnost, tako da uspješno surađujemo. Radujemo se što ćemo uskoro našim kupcima moći ponuditi zajedničke proizvode”, rekao je Christian Sauerborn, direktor tvrtke SprengnetterAVM.

Nakon što su prva ispitivanja uspješno provedena još i prije početka suradnje, Sprengnetterov data science tim već je pokrenuo pilot projekt temeljen na podacima oglasnika Crozilla.

Verzija za hrvatsko tržište već se užurbano priprema, što je također u interesu i Njemačkoj i Austriji, s obzirom da su prema podacima Hrvatske gospodarske komore upravo Slovenci, Nijemci i Austrijanci, uz Hrvate, najčešći vlasnici hrvatskih nekretnina. Svoj doprinos tome također daje i trojezično izdanje oglasnika Crozilla. Suradnja je dobila zeleno svjetlo, a SprengnetterAVM započinje novu godinu internacionalnim širenjem.

O tvrtki Sprengnetter

Od 1978. godine Sprengnetter omogućuje jednostavniju, sigurniju i učinkovitiju procjenu nekretnina. Tvrtka podržava svoje partnere u kreditiranju i u industriji nekretnina inovativnim softverskim rješenjima, opsežnim i ažurnim tržišnim podacima, profesionalnim uslugama, stručnom literaturom i širokim spektrom seminara za osposobljavanje i daljnje obrazovanje.

Pored sjedišta u Bad-Neuenahr-Ahrweiler, Sprengnetter je prisutan i na njemačkim lokacijama u Kölnu, Berlinu, Dortmundu i Sinzigu. Tvrtka napreduje s internacionalizacijom svog poslovanja, između ostalog, kroz Sprengnetter Austria GmbH te podružnice u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Srbiji i Crnoj Gori. Sprengnetter zapošljava ukupno oko 250 ljudi.

Tagged