sony playstation 5 / 2020.

Sony do kraja godine planira proizvesti 10 milijuna konzola Play Station 5

Situacija sa pandemijom korona virusa nije značajno poremetila početak proizvodnje igraće konzole Playstation 5, ali je zbog ekonomskih problema i nadolazeće krize Sony odlučio ove godine proizvesti relativno mali broj uređaja. Prema travanjskom izvještaju Bloomberga, Sony je planirao u prvom valu (do ožujka 2021.) proizvodnje nove generacije konzole izbaciti 5 do 6 milijuna jedinica, no taj se broj sada promijenio.


Izvještaj Bloomberg navodi da je broj uređaja koji će biti proizveden do kraja godine biti 10 milijuna, što je značajno povećanje od prvobitno planirane proizvodnje. Navodi se da će prvih pet milijuna konzola biti gotovo do rujna, dok će ostatak biti kompletiran do kraja godine.

Iako su ranije prognoze upućivale na to da će početna prodaja Playstation 5 igraće konzole biti slabija u odnosu na PS4, sada se tvrdi da se to se vjerovatno neće ostvariti. Odluka da se proizvodnja više nego udvostruči (vjerovatno) dolazi nakon pozitivnih reakcija kupaca na futuristički dizajn konzole, ali i najava izlaska brojnih igara.

Cijena konzole je još uvijek je nepoznata za obje verzije konzole, ali izgleda da to nije utjecalo na zainteresiranost kupaca.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged