ikea biljne okruglice | 2020.

IKEA u svom restoranu nudi biljne okruglice, a te nove delicije pružaju održiviji način prehrane

U restoranu, bistrou te u trgovini švedske hrane u robnoj kući IKEA Zagreb od subote, 1. kolovoza 2020. godine, u ponudi će biti nove delicije – biljne okruglice. I napomenimo, njihov okus i tekstura gotovo su identični slavnim mesnim okruglicama. Nove biljne okruglice predstavljaju održiviju opciju za brojne ljubitelje mesa, a rezultat su nastojanja tvrtke IKEA da inspirira što više ljudi na održivije izbore.

Naime, tijekom proizvodnje biljnih okruglica nastaje samo 4% stakleničkih plinova u usporedbi s klasičnim mesnim IKEA okruglicama. Stoga biljne okruglice doprinose i nastojanjima tvrtke da do 2030. godine ostvari potpuno pozitivan učinak na klimu.

IKEA godišnje prodaje više od milijardu mesnih okruglica. No, svjesni smo utjecaja kojeg proizvodnja mesa ima na planet. Tu brojku nastojimo smanjiti uvođenjem biljnih okruglica u našu raznoliku kolekciju okruglica. Naš ključni cilj bio je stvoriti okus i teksturu nalik mesu korištenjem samo biljnih sastojaka. Ali i na taj način potaknuti brojne ljubitelje mesa da ih probaju i zavole. Vjerujemo da bi održiviji načini ishrane trebali biti dostupni što većem broju ljudi, a ne samo nekolicini. A ove se biljne okruglice nude po podjednako pristupačnoj cijeni kao i mesne”, rekla je Vanja Zeljković, menadžerice hrane u tvrtci IKEA SEE.

Nove IKEA okruglice idealna su biljna hrana

Nakon okruglica od svinjetine i govedine, vegetarijanskih, pilećih i od lososa, nove biljne okruglice zamjena su za mesne, a napravljene su od proteina žutog graška, zobi, krumpira, luka i jabuke. U IKEA restoranima biljne će se okruglice posluživati s pireom od krumpira, umakom i džemom od brusnica, na isti način kao i tradicionalne mesne, ali i po istoj cijeni. Također, u IKEA Bistrou bit će ih moguće kušati uz pržene krumpiriće.

Kupci također mogu kupiti i vrećicu zamrznutih biljnih okruglica u Trgovini švedske hrane te ih sami pripremiti kod kuće. Biljne okruglice ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, što ovaj novi dodatak IKEA asortimanu hrane čini prikladnom opcijom za brojne poklonike. Točnije, zaljubljenike u mesne okruglice, fleksitarijance, ali i vegetarijance. Više o robnoj kući IKEA Zagreb doznajte na mrežnim stranicama na adresi ikea.com.

Tagged