lg dualcool pure klima uređaj 2020

LG klima uređaji – rashlađen, svjež i pročišćen zrak uz manju potrošnju energije

LG Electronics (LG) i ove sezone ponovno postavlja nove standarde u industriji i premašuje očekivanja korisnika svojim najnovijim rješenjima za klimatizaciju stambenih prostora sa serijama klima uređaja LG DUALCOOL te LG ARTCOOL. Klima uređaji DUALCOOL dolaze s izvanrednim mogućnostima rashlađivanja i grijanja te po prvi put s LG-evim učinkovitim sustavom, odnosno dodatkom, za pročišćavanje zraka kod modela Pure.

Već poznata linija ARTCOOL nudi poboljšane performanse uz elegantan i iznimno privlačan dizajn, a svi ovogodišnji modeli imaju ugrađen kompresor DUAL Inverter te za rad koriste visokoučinkovitu i ekološki prihvatljivu radnu tvar R32. Time, štede energiju i čuvaju okoliš, a dolaze i s Wi-Fi povezivošću, umjetnom inteligencijom ThinQTM te nizom drugih pametnih značajki ili naprednih tehnoloških rješenja za zdravije i ugodnije okruženje.

LG DUALCOOL Pure – rashlađivanje i pročišćavanje zraka u jednom

Velika i značajna novost na hrvatskom tržištu je LG-ev model DUALCOOL Pure. Riječ je o revolucionarnom uređaju koji je istovremeno visokoučinkovit pročišćivač zraka i klimatizacijski uređaj. LG-ev ugrađeni sustav za pročišćavanje zraka uklanja mikročestice (tj. particular matter ili PM) u procesu od 3 koraka koristeći najprije senzor PM 1,0 pa raspršivač iona te na kraju filtar fine prašine. Ugrađeni senzor se aktivira automatski i prepoznaje čestice prašine veće od PM 1,0 kao i druge štetne tvari u zraku.

Zatim raspršivač iona stvara preko pet milijuna negativnih iona koji se onda vežu na detektirane čestice, da bi na kraju pozitivno nabijen filtar uhvatio tj. filtrirao te sićušne čestice, uključujući i bakterije i viruse.

Tu je i Indoor Air Quality displej koji korisnicima putem ikone u četiri boje (zelena, žuta, narančasta i crvena) prikazuje trenutnu kvalitetu zraka, odnosno napredak u pročišćavanju zraka u prostoriji. Uz te napredne značajke važne za svježinu i zdravlje, klima-uređaj izvrsno obavlja i svoj primarni zadatak – brzo i učinkovito hladi ili grije vaš prostor.

DUALCOOL Pure, zahvaljujući ponajprije LG-evom dvostrukom inverterskom kompresoru, to radi uz uštedu 70% električne energije, 40% brže u usporedbi s modelima bez invertera te gotovo nečujno, a trajnost i pouzdanost samog kompresora DUAL Inverter potvrđuje LG-evo desetogodišnje jamstvo. Lopatice i lamele mogu se prilagođavati i pomicati u četiri smjera te tako osigurati optimalan kut strujanja zraka, ali i da on ravnomjerno dođe do svakog kuta prostorije u kojoj je klima-uređaj postavljen.

Osim revolucionarnog modela Pure, iz serije DUALCOOL mogu se odabrati i modeli Athena Extreme, Deluxe, Sirius te Standard.

ARTCOOL – minimalistički dizajn koji se uklapa u svaki interijer

Ova druga serija LG-evih klima uređaja odiše sofisticiranošću te ima kućišta bogatih i dubokih tonova te završnu obradu najviše kvalitete. Tu je primjerice model ARTCOOL Mirror od crnog reflektirajućeg stakla koji istodobno pruža bolji protok zraka te vrhunsku estetiku. Tu je i legendarni model LG ARTCOOL Gallery koji korisnicima omogućava da na prednjem panelu prikazuju sliku po svom izboru, unutar postojećeg, rafiniranog okvira.

To je dokaz da i klima-uređaji mogu biti ukras ili izraz individualnosti u interijeru. Sa serijom DUALCOOL dijele napredne dvostruke inverterske kompresore te pametne značajke upravljanja i korištenja.

Uz to, LG-evi klima uređaji za 2020. godinu kompatibilni su s AI zvučnicima koje pokreću Google Assistant ili Alexa, a zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, njima se može praktično upravljati putem besplatne aplikacije ThinQTM za iOS i Android uređaje s bilo koje lokacije. Također, članovi kućanstva mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti temperaturne uvjete ili pratiti kvalitetu zraka.

Aplikacija uključuje i funkciju Smart Diagnosis kojom se izravno na telefonu može provjeriti stanje postavki, instalacija ili eventualne poteškoće u radu uređaja.

“Klima uređaj s naprednim pročišćivačem zraka LG DUALCOOL Pure te proširena linija ARTCOOL spremni su pružiti maksimalnu udobnost korisnicima u njihovim domovima diljem Hrvatske. Napredne tehnologije koje rashlađuju ili griju te čiste zrak, pametna Wi-Fi povezivost te vrhunska estetika i dizajn omogućavaju stvaranje ugodnijeg okruženja u zatvorenom prostoru, i to na još pametniji i praktičniji način”, rekao je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

Novi modeli LG-evih klima-uređaji s kompresorom DUAL Inverter mogu se nabaviti u svim većim online i fizičkim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni već od 3.899 kuna za model DUALCOOL Standard od 2.5 kW.

Potpuno novi uređaj za 2020. godinu – DUALCOOL Pure s ugrađenim pročišćivačem zraka – dostupan je po preporučenoj cijeni od 7.499 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -