gaming 2020

Kako je pandemija korona virusa (COVID-19) promijenila naše živote

U samo nekoliko dana, točnije od početka ožujka, sve što smo smatrali normalnim i svakodnevnim nestalo je iz naših života. Umjesto užurbanog ritma, trčanja za zaradom, silnih obaveza, kupovina sa i bez razloga, radi pandemije jednog malenog, mikroskopskog polu – bića prisiljeni smo boraviti u kućama, što manje se kretati, paziti na sebe i naše bližnje i održavati socijalnu udaljenost.

Ono što većini nas preostaje je provoditi više vremena za računalom i igranje igrica. Sve stranice s igricama, internetska kasina i ostale stranice za zabavu i opuštanje, bilježe porast prometa, a on je osobito vidljiv za igrače igre Book of Ra online Hrvatska.

Što smo naučili?

Državljani Hrvatske još su se jednom pokazali discipliniranim, savjesnim i odgovornim ljudima te se pravila Kriznog stožera poštuju u cijelosti. Postali smo svjesniji svojih roditelja i koliko su oni zapravo krhki, pomažemo im, odlazimo umjesto njih u kupovinu i u ljekarne po lijekove za bolesti koje su ih napale u godinama dok su oni brinuli za nas.

Sada mi tu ljubav i uslugu (na koju se oni nikad nisu žalili) vraćamo kroz činjenicu da mi sa brinemo o njima.

Kako popuniti slobodno vrijeme?

Stručnjaci predlažu da vrijeme posvetite sebi i svojoj obitelji, obavljate stvari za koje inače nemate vremena. Radite sve što Vas veseli, opušta, ono u čemu uživate, a to mogu biti i stvari koje radite redovito i koje ste radili i prije ove čudne viroze.

Samo ostanite doma, opustite se, igrajte igrice, gledajte filmove, čitajte knjige, učite strane jezike, pretvorite svoju zatrpanu garažu u uredan i funkcionalan radni prostor i uživajte u vremenu koje nam je svima dano.

Što treba imati na umu?

Iako je, zbog strogih mjera koje se provode u našoj zemlji i koje većina nas poštuje, broj oboljelih relativno mali, svi trebaju biti svjesni da je dovoljno samo neznatno popuštanje pozornosti, nemar nekolicine i brojevi mogu otići nebu pod oblake. Ukoliko bi se ostvario takav scenarij, moramo biti svjesni da bi se među zaraženima mogao naći velik broj naših najmilijih.

Ako se zaraze, odvojit će ih od nas, nećemo im biti blizu ako nas budu trebali, nećemo ih moći posjetiti u bolnici, odnijeti im voća i sokova (kako to već običaji naše zemlje nalažu), nećemo ih moći držati za ruku dok su bolesni, nećemo ih moći utješiti i, ako se dogodi najgore, nećemo moći biti uz njih u njihovim posljednjim trenutcima.

Upravo je iz tog razloga važno poštovati mjere izolacije, kako god nam one u ovom užurbanom vremenu bile teške, izdržati sljedećih četiri do šest tjedana, a onda se polako vratiti uobičajenom životnom ritmu. No, taj će životni ritam vjerojatno biti zauvijek promijenjen, jer će sjećanje na ove dane zauvijek promijeniti način na koji shvaćamo i određujemo prioritete u svom životu.

Vjerojatno će nam šetnja parkom u proljeće ili bicikliranje ljeti biti daleko važniji nego što su to bili do sada, više ćemo cijeniti vrijeme koje provodimo s obitelji i prijateljima, a odnosi s našim roditeljima i starijima bit će neusporedivo bolji, jer nas je ova grozna boleština ponovno povezala i učinila osjetljivijima i svjesnijima tuđih potreba.

Dakle, ostanite doma, uživajte, igrajte igrice i skupljajte snagu, jer će ona svima nama biti i te kako potrebna kad krenemo otklanjati posljedice ove situacije.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -