šetalište uz mlinove, samobor / travanj 2014.

Financijska injekcija Zagrebačke županije od 90 do 105 tisuća kuna za ulazak u svijet poduzetništva

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpore za samozapošljavanje u iznosu od po 35.000 kuna s 19 nezaposlenih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije.

Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom Nova prilika – Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda kojeg Razvojna agencija provodi u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb.

“Svi prijavitelji koji su zadovoljili kriterije javnog poziva ostvarili su potporu”, rekao je Stipo Velić poručivši kako će Razvojna agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem nastavka projekta i u budućnosti.

Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja Zagrebačke županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposleni. Dodijeljena financijska sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva, tehnike, alata, licenciranih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovodstvenih usluga, održavanje web stranica itd…

“Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55 do 70 tisuća kuna, tako da svi u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90 do 105 tisuća kuna”, naglasila je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva.

“U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata”, rekla je Nadica Žužak.

Potporu je dobio i Josip Svilić iz Vrbovca koji je prilikom potpisivanja rekao: “Kao mladom poduzetniku ovo je veliki poticaj. Otvorio sam autopraonicu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiran utrošiti na kupnju alata.”

U okviru ovog projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je u svojih osam ispostava na području Zagrebačke županije radionice i motivacijske seminare za osobe koje su pokazale interes za pokretanje vlastitog posla.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

1 thought on “Financijska injekcija Zagrebačke županije od 90 do 105 tisuća kuna za ulazak u svijet poduzetništva

Comments are closed.