šetalište uz mlinove, samobor / travanj 2014.

Financijska injekcija Zagrebačke županije od 90 do 105 tisuća kuna za ulazak u svijet poduzetništva

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpore za samozapošljavanje u iznosu od po 35.000 kuna s 19 nezaposlenih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije. Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom Nova prilika – Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda kojeg Razvojna agencija provodi u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb. Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja Zagrebačke županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposleni.

“Svi prijavitelji koji su zadovoljili kriterije javnog poziva ostvarili su potporu”, rekao je Stipo Velić poručivši kako će Razvojna agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem nastavka projekta i u budućnosti.

Dodijeljena financijska sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva, tehnike, alata, licenciranih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovodstvenih usluga, održavanje web stranica itd…

“Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55 do 70 tisuća kuna, tako da svi u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90 do 105 tisuća kuna”, naglasila je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva.

“U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata”, rekla je Nadica Žužak.

Potporu je dobio i Josip Svilić iz Vrbovca koji je prilikom potpisivanja rekao: “Kao mladom poduzetniku ovo je veliki poticaj. Otvorio sam autopraonicu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiran utrošiti na kupnju alata.”

U okviru ovog projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je u svojih osam ispostava na području Zagrebačke županije radionice i motivacijske seminare za osobe koje su pokazale interes za pokretanje vlastitog posla.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Financijska injekcija Zagrebačke županije od 90 do 105 tisuća kuna za ulazak u svijet poduzetništva

Comments are closed.