Advent u Čakovcu 2018

Čakovec pruža doživljaj tradicionalnog Adventa uz moderan začin

Tradicionalni Advent na lijepo uređenim ulicama, uz mirise finih prigodnih jela i kuhanog vina, a bez nervoze i gužve koji vladaju u nekim popularnim odredištima, još uvijek je moguće doživjeti u glavnom gradu Međimurja – Čakovcu. Petkom, subotom i nedjeljom u Međimurju se tako može provesti opuštajuće i zabavno obiteljsko vrijeme, bez nepreglednih kolona vozila koje su uobičajene kad se posjećuju inozemne manifestacije u ovom razdoblju, a ponuda je jednako raznovrsna i atraktivna. Također, adventsku priču moguće je razgledati besplatnim turističkim vlakićem.


Pred nama su još zanimljive radionice u gradskoj knjižnici, klasični adventski sajam u grijanoj Adventskoj kući na Trgu republike – bez smrzavanja na otvorenom, Božićni sajam Graditeljske škole Čakovec, degustacija ljutih papričica za dodatno zagrijavanje, blagdanske izvedbe zborova i KUD-ova, Božićna bajka kućice Djeda Božićnjaka, dječje predstave, humanitarne priredbe, vjerski programi, božićni koncerti i druge vesele, prigodne aktivnosti po svačijem ukusu.

Interesantno okupljanje održat će se 16. prosinca u crkvi sv. Antuna Padovanskog, gdje se priprema druženje osoba rođenih 1938. godine (i starijih).

Zvijezda adventskog programa 22. prosinca je Ivana Kindl, koja će dodatno uljepšati iščekivanje Božića besplatnim koncertom!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged