tomislav lukačević - bolt - 2020

Bolt povećao broj korisnika za 42 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

Iako je ova turistička sezona bila vrlo izazovna i drugačija nego one prije nje, Bolt, platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, vremenski period sezone od lipnja do kolovoza 2020. godine završava s pozitivnim brojkama, odnosno porastom broja vožnji u Hrvatskoj u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Bolt bilježi porast broja korisnika za čak 42% na razini cijele Hrvatske, odnosno svih 8 gradova u kojima je platforma trenutno dostupna – Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Dubrovnik, Pula, Šibenik i Osijek.


Radi se o rastu koji je najviše potaknut korištenjem usluge prijevoza na zahtjev od strane lokalnih korisnika i domaćih turista koji su prihvatili Bolt kao povoljan i siguran način putovanja u Zagrebu, ali i drugim većim gradovima na obali.U Gradu Zagrebu Bolt ima bazu vjernih korisnika kojima je korištenje Bolt usluga postalo jedan od dnevnih rituala pa je tako, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Zagrebu primjetan rast broja vožnji za 40% te se očekuje da će se uzlazni trend nastaviti i do kraja godine.

Primarni cilj Bolta je bio olakšavanje snalaženja po gradovima na obali

U tim gradovima tijekom ljetne sezone vlada gužva izazvana velikim brojem turista, a podaci pokazuju da se radi o usluzi koja je bila prijeko potrebna. Zadar, Split, Rijeka, Dubrovnik i Pula imaju rast vožnji za čak 55% u odnosu na isto razdoblje od lipnja do kolovoza 2019. godine. Dok se Zadar i Rijeka ističu kao predvodnici trenda te ukoliko ih izdvojimo pokazuju rast broja vožnji za više od 100%. Najčešća polazišta i odredišta su autobusni kolodvori i shopping centri, bez obzira radi li se o gradovima u unutrašnjosti Hrvatske ili gradovima diljem obale.

Iako je Bolt prepoznat po svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim i jednostavnijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi, to ne znači da ne postoji potražnja za vožnje na udaljenije relacije.

Bolt (ipak) ne služi samo za međugradski prijevoz

Da Bolt nije namijenjen samo gradskim vožnjama pokazuje jedna od najzanimljivijih i najduži relacija unutar Hrvatske ovo ljeto, a radi se o vožnji od Splita do Zagreba koja je iznosila ukupno 409 kilometara.

Najveći rast vožnji rezultat je zahtjeva od korisnika Bolta u Hrvatskoj. No, na popisu korisnika ističu se i građani iz drugih zemalja koji su koristili platformu prilikom boravka u Hrvatskoj. U vremenskom periodu od lipnja do kolovoza ove godine, među korisnicima Bolt aplikacije nalazi se 19.98% Poljaka, 16.79% Austrijanaca, 14.19% Čeha, 10.66% Slovaka te 9.78% građana iz Ujedinjenog Kraljevstva.

O Boltu

Bolt je vodeća europska platforma koja je usmjerena na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz. Bolt ima više od 30 milijuna korisnika u više od 35 zemalja diljem Europe i Afrike. U svojoj ponudi ima niz usluga, od vožnji na zahtjev do kratkoročnog najma e-romobila i električnih bicikala te dostave hrane i paketa. Sve vožnje preko Bolt platforme u Europi su 100% ugljično neutralne što je dio Boltovog Zelenog plana, dugoročne strategije smanjenja ugljičnog otiska tvrtke. Više informacija o Boltu potražite na mrežnim stranicama na adresi bolt.eu.

“Rast broja vožnji, vidljiv osobito u gradovima na obali, rezultat je kontinuiranog rada i truda kojeg Bolt ulaže u kvalitetu usluge, komunikaciju s korisnicima te odnose s vozačima partnerima. Veseli nas svakako činjenica i da se u ovoj izazovnoj i nepredvidivoj turističkoj sezoni možemo pohvaliti rastom broja vožnji u kolovozu, tijekom vrhunca sezone, za više od 50% u Splitu i više od 30% u Zagrebu u odnosu na kolovoz 2019. Vjerujemo da sudjelujemo u stvaranju novog trenda kretanja po gradu te da će se pozitivan rast broja vožnji i novih korisnika Bolt aplikacije nastaviti i sljedeće sezone”, zaključio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Tagged