poliklinika salvea zagreb | 2023.

Poliklinika Salvea – zagrebačka pedijatrijska zdravstvena ustanova gdje medicinski stručnjaci holističkim pristupom brinu o zdravlju vaše djece

Na radost brojnih roditelja kojima je u Zagrebu sve teže pronaći pedijatra, krajem studenog 2023. godine otvorena je Poliklinika Salvea, nova pedijatrijska ustanova, točnije, mjesto potpune posvećenosti najmlađima i njihovim roditeljima. I dodajmo, Poliklinika Salvea se smjestila u zapadnom dijelu grada – na zagrebačkom Rudešu, na adresi Zagrebačka cesta 126. A tamo će vas dočekati vrhunski tim liječnika i medicinskih sestara.

Poliklinika Salvea ima za cilj omogućiti zagrebačkim obiteljima pristup zdravstvenim uslugama koje su prilagođene jedinstvenim potrebama djece, gdje su pregledi sveobuhvatni, a pristup individualan. Svjesni potrebe da se problemi rješavaju u najkraćem roku, bez nepotrebnog čekanja i neizvjesnosti, tim poliklinike osiguravat će kompletnu uslugu. Od dijagnostike do subspecijalističkih pregleda.

Medicinski tim zagrebačke Poliklinike Salvea čini kombinacija mladih, ali iskusnih liječnika pedijatara te sestara s dugogodišnjim iskustvom u pružanju medicinske skrbi. A Salveinom timu se pridružio i prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, poznati hrvatski pedijatar i autor brojnih priručnika, knjiga i stručne literature na temu pedijatrije, koji je prepoznao važnost nove zagrebačke dječje poliklinike. Misiju i viziju Poliklinike Salvea prepoznala je i Bernardica Pavlić Pračić, omiljena pedijatrijska medicinska sestra. A ona svojim znanjem, iskustvom i osmijehom ulijeva povjerenje i sigurnost svakom malom pacijentu i roditeljima.

Dječja Poliklinika Salvea ponosna je na svoj holistički pristup pacijentu

Dodajmo da takav pristup podrazumijeva sveobuhvatan i temeljit pristup dječjem zdravlju. A uz to, u obzir uzima njegovu tjelesnu, duševnu, socijalnu i edukacijsku komponentu. Ovaj pristup prožet je kroz sve aspekte usluga pa u Poliklinici Salvea djeci i roditeljima pristupaju u sinergiji i koordinirano. Oni djeluju u timu pedijatrijskih specijalista, subspecijalista i suradnih struka. To znači da ćete na jednom mjestu istovremeno moći zatražiti uslugu cijepljenja, obaviti suvremene i brze dijagnostičke postupke. Ali i dobiti psihološko i nutricionističko savjetovanje te obaviti fizikalnu terapiju.

“U našoj poliklinici vjerujemo u poticanje toplog i brižnog okruženja za mlade pacijente i njihove roditelje. Svako je dijete jedinstveno, a njihovoj skrbi pristupamo kombinirajući medicinsku stručnost, razumijevanje i istinsko suosjećanje. Kako bi pružili najbolju skrb, nužno je pristupiti djetetu u kontekstu obiteljskih odnosa i širih okolišnih uvjeta života i odrastanja. Dijada roditelj (najčešće je to majka) i dijete su nedjeljiva cjelina. Što god se događa u jednoga se trenutno i snažno odražava na drugog člana. Razumijemo da je dobrobit djeteta povezana s podrškom koju primaju kod kuće, tako da aktivno uključujemo roditelje u proces donošenja odluka, istovremeno gradeći njihove roditeljske vještine i emocionalne kapacitete. Naš cilj nije samo liječiti bolesti, već osnažiti obitelji znanjem i vještinama koji su im potrebni za odgoj zdrave, sretne djece. Zajedno, kao tim, nastojimo stvoriti partnerstvo u kojem povjerenje i komunikacija čine temelj za životnu dobrobit”, rekao je primarijus Milivoj Jovančević.

Zdrave navike i prioritiziranje vlastitog zdravlja usađuju se od najmanje dobi i zato predlažemo da posjetite zagrebačku Polikliniku Salvea, čiji vam stručnjaci stoje na raspolaganju kako bi vas vodili kroz sve zdravstvene nedoumice, dijagnostiku, liječenje i prevenciju oboljenja s ciljem pružanja sveobuhvatne zdravstvene skrbi za sretno i zdravo odrastanje. Sve dodatne informacije možete doznajte na mrežnim stranicama Poliklinike na adresi poliklinika-salvea.hr.

Tagged