dina: drugi dio | kino cinestar arena zagreb | 2024.

Dina: drugi dio, epski SF spektakl, došao je u zagrebačka kina, a možete ga pogledati u dvoranama Cinestar

Dugoiščekivani drugi nastavak filmskog spektakla Dina: “Drugi dio”, nagrađivanog filmskog redatelja Denisa Villeneuva stigao je u CineStar kina. I dodajmo, ulaznice za drugi dio popularnog nastavka prodane su rekordnom brzinom. Tako da je pretpremijerno na CinePremiere projekcijama pogledalo skoro 6.000 fanova, a na projekciji u IMAX-u, najvećoj kino dvorani u Hrvatskoj, brojni poznati uživali su u nastavku ovog remek djela.

A neki od njih su Dalibor Petko, Ermin Preljević, Lovro Juraga, Filip Vidović, Petar Radojčić Bizzo, Mia Matić… Velikom interesu publike za film Dina: Drugi dio pridonose i zvučna holivodska imena. A među glavnim ulogama ističu se Zendaya, glumica mlađe generacije i Timothee Chalamet, jedan od najtalentiranijih mladih glumaca.

A ovdje se radi o drugom dijelu spektakla Dina – pustinjska planeta koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritiku te osvojio čak šest nagrada Oscar. A Dina: Drugi dio nastavlja priču iz prethodnog filma. No ona podiže grandioznost pružajući potpuno novo iskustvo publici, povećavajući opseg i razmjere s još spektakularnijim vizurama i velikim akcijskim sekvencama. Naravno, uz nove likove, još veće pustolovine te istinski snažnu i emotivnu ljubavnu priču.

I dalje pratimo mitološko putovanje Paula Atreidesa…

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je prva Dina stala, Dina: Drugi dio ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test: treba savladati svoje strahove kad ga sudbina, ali i moćne nevidljive sile, povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis.

Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima. Dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu…

Film “Dina: Drugi dio” u distribuciji Blitza pogledajte od već danas u svim zagrebačkim kinima!

Denis Villeneuve je film režirao prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom prema Herbertovom romanu. A on je ponovno okupio kreativni tim s kojim je radio u prvom filmu. Tu su nagradom Oscar nagrađen direktor fotografij Greig Fraser, producentica Patrice Vermette, montažer Joe Walker, nadzornik vizualnih efekata Paul Lambert i kostimografkinja Jacqueline West. A iznimnu glazbu za film radio je neponovljivi oskarovac Hans Zimmer.

Dodajmo, uz Chalameta i Zendayu u filmu Dina: Drugi dio glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler. Također, tu su i Florence Pugh, Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Lea Seydoux, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i oskarovac Javier Bardem. Više o ovom SF spektaklu doznajte na stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: Dina: Drugi dio | Dune: Part two

Tagged