uvala čikat - otok lošinj - hrvatska | 2023.

Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj destinacijom koju ne smijete zaobići tijekom ljeta 2023. godine

Skriveni dragulj Jadrana, otok Lošinj, dobio je priznanje prestižnog magazina Porter kao jedan od najljepših europskih otoka idealnih za izbjegavanje ljetne gužve. U članku “The Under-the-Radar: European Islands To Explore in 2023”, objavljenom u magazinu luksuzne modne platforme Net-a-Porter, Lošinj se našao u elitnom društvu otoka koji prolaze ispod radara, a itekako su vrijedni su posjete već ovog ljeta.

Ovaj slikoviti otok u Jadranskom moru privlači posjetitelje svojom živopisnom prirodom, slikovitom arhitekturom, bogatom poviješću te jedinstvenim iskustvom odmora koje može pružiti Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta. A upravo je ovaj hotel smješten u uvali Čikat, istaknut kao preporuka smještaja na otoku Lošinju. Dodajmo i da je on okarakteriziran kao spoj stoljetne arhitekture i sofisticiranih, suvremenih elemenata…

A za najbolji doživljaj odmora na pitoresknom otoku, preporučena je rezervacija sobe s pogledom na kristalno čisto more. Kako bi uživanje u odmoru bilo potpuno, preporuča se i opuštanje tretmanima u spa centru hotela, inspiriranim ljekovitom prirodom Lošinja. Također, preporuča se i uživanje u lokalnim specijalitetima restorana Alfred Keller, nagrađenog Michelinovom zvjezdicom.

Porter magazin opisuje Lošinj kao slikovit I miran otok

Po njima, otok Lošinj je jedan živopisni spektar boja i prava poslastica za oči. Tu ćete vidjeti od azurne boje mora i bujnih borovih šuma do raznobojnih kuća i filmskih zalazaka sunca. Otok ima bogatu povijest lječilišnog turizma koji već dugo privlači posjetitelje jedinstvenim ljekovitim svojstvima morskog zraka, ali nudi i mnogo više od prekrasne prirode, uključujući slikovitu arhitekturu, ture za promatranje dupina te bogatu kulturno povijesnu baštinu.

Katie Berrington, novinarka magazina Porter, uz Lošinj je na popis stavila i još neke od manje poznate otoke u Europi. No oni, iako su mali, koji pružaju nevjerojatno iskustvo odmora. Tako su na popis uvršteni i otok Formentera u Španjolskog, Azorski otoci u Portugalu, talijanska Salina, Île d’Aix u Francuskoj, otočje Scilly u Velikoj Britaniji te grčki Antiparos. Cijeli tekst možete pročitati u magazinu Porter.

Tagged