xiaomi mix fold 2 I xiaomi flagship smartphone - 2022.

Xiaomi MIX Fold 2 – nova generacija ultra tankih sklopivih telefona

Xiaomi je predstavio novi napredni sklopivi flagship pametni telefon Xiaomi MIX Fold 2! A ovaj model smartfona donosi poprilično veliki tehnološki skok u svijetu ultra-tankih sklopivih pametnih telefona. Debljine svega od 5,4 milimetra kada je otvoren, Xiaomi MIX Fold 2 nudi jednako kvalitetno iskustvo pregleda kako na unutarnjem, tako i na vanjskom zaslonu. Uz to, donosi “autentično Leica iskustvo” fotografije kao i izvanrednu energetsku učinkovitost s najnovijom mobilnom platformom Snapdragon 8+ Gen 1.


Xiaomi MIX Fold 2 doista se može pohvaliti revolucionarnim dizajnom. Naime, ovaj model je jedan od najtanjih sklopivih pametnih telefona na tržištu s presavijenim kućištem. Kada je sklopljen, debljine je svega 11,2 milimetara. A to je znatno tanje od mnogih drugih sklopivih uređaja trenutno dostupnih na tržištu. Kako smo već naveli, kada je MIX Fold 2 rasklopljen, debeo je samo 5,4 mm i kao takav korisniku daje ugodan osjećaj u ruci.

Dva ekrana povezuje miniaturna Micro Waterdrop šarka

Kako bi postigao ovaj napredak u dizajnu, Xiaomi se usredotočio na doradu šarke koja je zapravo ključna komponenta sklopivog pametnog telefona. Tako je Xiaomi MIX Fold 2 opremljen šarkom Micro Waterdrop razvijenom unutar Xiaomija. A ona ima manji radijus savijanja, tanje module zaslona i prilagođenu mini rotirajuću šarku. Uz to koristi i integrirani precizni postupak bez lemljenja za stvaranje dvokrilne plutajuće ploče od karbonskih vlakana. Zajedno, ove visoko integrirane komponente smanjile su broj dijelova na samo 87. A to omogućuj lakši i tanji dizajn šarki nego ikad prije.

Osim toga, obje strane šarke koriste tehnologiju slaganja prostora. Tako sada imaju velike skrivene prostore s obje strane šarke iza mekane ploče, čime postižu 20% veću iskorištenost prostora. Zahvaljujući šarkama Micro Waterdrop kućište se uspjelo smanjiti na debljinu od svega 5,4 milimetra s uravnoteženom raspodjelom težine.

Smartphone Xiaomi MIX Fold 2 nudi dva zaslona za ​​jedan izuzetan doživljaj

Xiaomi MIX Fold 2 ima unutarnji preklopni dizajn s dva flagship AMOLED zaslona u dvije različite dimenzije sa svake strane. Vanjski zaslon ima klasični omjer stranica 21:9, a to omogućuje izvrsnu kompatibilnost s većinom aplikacija, a pri samom rukovanju u obzir uzima korisničko iskustvo. Zaslon dijagonale 6,56″ donosi Samsungov materijal E5, razlučivost od 2520×1080 piksela, podršku za visoku stopu osvježavanja od 120 Hz i P3 raspon boja te svjetlinu do 1000 nita. Sve ovo nabrojano pruža MIX Foldu 2 veliku prednost u odnosu na druge uobičajene zaslone.

S unutarnje strane ovaj novi flagship preklopni telefon opremljen je 8,02″ Samsungovim zaslonom Eco OLED. U njega je implementirana tehnologija POL-LESS koja ultratankim filtrom u boji zamjenjuje tradicionalni polarizator te koristi crni matrični materijal za smanjenje refleksija na zaslonu. U usporedbi s tradicionalnim zaslonima propusnost svjetlosti povećana je čak za 33%, uz potrošnju energije nižu za 25%. Ovaj zaslon ima razlučivost od 2160×1914 piksela. Podržava P3 raspon boja i LTPO 2.0 AdaptiveSync Pro frekvencije 1-120 Hz. Ultra-tanki anti-refleksni film omogućuje zaslonu smanjenje refleksije na manje od 2%, što rezultira bogatijim pregledom i ugodnijom estetikom.

Oba zaslona nude iznimno dosljedno korisničko iskustvo. Naime, oba podržavaju frekvenciju osvježavanja od 120 Hz, profesionalnu kalibraciju zaslona na primarnim bojama, svjetlinu od 1000 nita i Dolby Vision. Bez obzira koji se zaslon koristi, uređaj podržava dvostruki senzor ambijentalnog svjetla s prednje i stražnje strane, osiguravajući prirodno i glatko automatsko podešavanje svjetline.

MIUI Fold 13 – novi standard za sklopive zaslone

Xiaomi MIX Fold 2 radi na najnovijem operativnom sustavu MIUI Fold 13. Razvijen kao permutacija klasičnog MIUI sučelja i savršeno je prilagođen sklopivom uređaju, s optimizacijom interakcije zaslona koja nudi napredak u korisničkom iskustvu. Dizajn radne površine pametnog zaslona prilagođava se sklopivom zaslonu i pomoću njega se udvostručuje područje gledanja. Osim što održava vizualnu dosljednost, omogućuje korištenje stotina dostupnih MIUI widgeta bez deformacija, istovremeno povećavajući i estetiku i upotrebljivost.

Aplikacije sustava Xiaomi MIX Fold 2 prilagođene su njegovom velikom ekranu, a velik broj sučelja aplikacija je redizajniran za bolje iskustvo na ekranu. Kalendar, upravljanje datotekama, diktafon, bilješke i druge aplikacije primjenjuju novi, okomiti dizajn, kako bi u potpunosti iskoristili prednosti velikog zaslona. Prilagodba aplikacija trećih strana provedena je u skladu s rješenjima dostupnim u Androidu 12L, pružajući više mogućnosti izvorne podrške za aplikacije trećih strana.

Dodatne inovacije modela Xiaomi MIX Fold 2 uključuju nadogradnje u interakciji s pametnim zaslonom. Korisnici sada mogu prijeći s tri prsta za dijeljenje zaslona. Plutajućim prozorima može se brzo pristupiti preko bočne trake, koja se također može koristiti za izlaz iz načina podijeljenog zaslona. Dizajn plutajućih prozora i obavijesti također je prilagođen, a multitasking na pametnom telefonu nikad nije bio toliko učinkovit.

Autentične Leica fotografije, pristup dvostruke kvalitete

Xiaomi je nedavno postavio novi standard za fotografiju u pametnim telefonima. A u njemu kombinira Leicinu stručnost u fotografiji u fotografiji s Xiaomijevim bogatim iskustvom u računalnoj fotografiji. Kako bi se osigurala optička izvrsnost, MIX Fold 2 opremljen je glavnom kamerom IMX766 rezolucije 50 megapiksela, sa 7P lećama koje sve koriste ALD premaze niske refleksije. Također su predstavljene i ultraširokokutna kamera rezolucije 13 MP i telefoto kamera rezolucije 8 MP s 2x optičkim zumom i mogućnostima portreta. Uz Leica certificirani Summicron objektiv, mobitel nudi pristup dvama fotografskim stilovima. To su Leica Authentic Look i Leica Vibrant Look – oba nude veću kreativnu slobodu fotografu.

S podrškom za Xiaomi ProFocus, Xiaomi MIX Fold 2 nudi brzo pokretanje kamere, brza okidanja i podršku za kontinuirano okidanje do 30 sličica u sekundi. Što se tiče videa, MIX Fold 2 podržava Dolby Vision HDR snimanje, kao i Dolby Vision i Dolby Atmos za gledanje videozapisa. Videozapisi snimljeni ovim flagship uređajem izgledaju nevjerojatno, posebno kada se koriste UGC platforme koje podržavaju Dolby Vision, omogućujući korisnicima dijeljenje iznimnih vizualnih sadržaja na mreži.

Snapdragon 8+ Gen 1: Flagship performanse u ultratankom kućištu

Uz revolucionarno tanko i lagano sklopivo kućište, ​​Xiaomi MIX Fold 2 koristi prednosti najnovije mobilne platforme Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. TSMC-ov 4nm proizvodni proces omogućuje značajno povećanje performansi i energetske učinkovitosti uz integriranje desetaka milijardi tranzistora u područje veličine nokta. Napredni proces omogućuje i CPU i GPU jedinicama povećanje performansi od 10%. Također, istovremeno je postignuto smanjenje potrošnje energije obje jedinice za 30%. Ovaj nadograđeni dizajn omogućuje ultratankom pametnom telefonu da istovremeno zadrži i više brzine i učinkovitost.

Izvrsna energetska učinkovitost omogućuje i dugotrajnost baterije. S ovim modelom moguće je cjelodnevno korištenje čak i kada se unutarnji zaslon često koristi. A uporabu možete i dodatno produljiti upotrebom kada se prvenstveno koristi vanjski zaslon.

Hlađenje pametnog uređaja Xiaomi MIX Fold 2

Dodajmo da Xiaomi MIX Fold 2 ima sustav hlađenja opremljen VC jedinicom velike površine, kakva se rijetko viđa na sklopivim pametnim telefonima. Visokokvalitetna VC jedinica ima površinu do 2520 milimetara kvadatnih, što omogućuje poboljšanje toplinske vodljivosti od 50% u usporedbi s tipičnim jedinicama. Unutarnji sloj baterije prekriven je drugom generacijom bor-nitridnog filma koji odvodi toplinu, s površinom do 3715 kvadratnih milimetara. Naposljetku, višeslojna grafitna ploča visoke gustoće stvara čvrst temelj za izvrsne performanse modela Xiaomi MIX Fold 2.

Flagship model pametnog telefona Xiaomi MIX Fold 2 možete nabaviti u dvije boje – crnoj (Black) i zlatnoj (Gold). Također, tu su i tri varijante pohrane – 12GB+256GB, 12GB+512GB i 12GB+1TB. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Xiaomija na adresi mi.hr.

VIDEO: Meet the Xiaomi MIX Fold 2

Tagged