elephant - wildlife watch africa - 2021.

Wildlife Watch – budite virtualni rendžer i zaštitite životinje u afričkoj savani

Samsung je najavio pokretanje novog projekta pod nazivom Wildlife Watch, gdje baš svatko može postati virtualni rendžer! Cilj projekta je borba protiv krivolova u afričkoj savani koristeći dostupne tehnologije, gdje će kamere smartphonea Galaxy S20 Fan Edition danonoćno uživo snimati prirodni rezervat Balule u Južnoj Africi te dio nacionalnog parka Kruger.

Pomoću postavljenih Galaxyja S20 FE korisnici mogu nadgledati životinje u prirodnom staništu, uživati u spektakularnim prizorima, kao i donirati sredstva kako bi podržali programe njihove zaštite. Također, možete i sami upozoriti rendžere na terenu ako primijetite sumnjive aktivnosti. Pomoću svojih pametnih telefona “preuzmite” stražu i postanite virtualni rendžeri!

Projekt se održava u partnerstvu s afričkom inicijativom Africam koja je osnovana 1999. godine, a njezini članovi su ljubitelji netaknute prirode i životinja koje je naseljavaju. Organizacija je tijekom godina postavila čitavu mrežu kamera po nepristupačnim i udaljenim lokacijama diljem Afrike, a njihov sadržaj prenosi se uživo u više od 200 zemalja.

Africam svoj cjelokupni profit donira udruženju za borbu protiv krivolova Black Mamba – zajednici žena koja pomoću nenasilnih metoda sprječava krivolov koji od početka pandemije koronavirusa bilježi porast s obzirom na nagli pad turizma u Africi.

U savani su za snimanje postavljena četiri Samsung Galaxy S20 FE pametnih telefona

Tako se gotovo dvostruko proširio domet postojeće Africam video infrastrukture u prirodnom rezervatu Balule. Koristeći mogućnosti kamera pametnog telefona S20 FE kao što su visoka rezolucija snimke, poboljšanje opcije umjetne inteligencije te Space Zoom tehnologija koja može povećati snimku do 30x, uključujući 3x optički zoom na Pro-grade kamerama, virtualni rendžeri moći će napraviti kvalitetne fotografije za pomoć Crnim Mambama. Fotografije prirode bit će uvijek jasne bez obzira na udaljenost i svjetlosne uvjete, zbog čega svi virtualni rendžeri mogu lako skupljati dokaze o aktivnostima krivolovaca.

Sudjelovanje u projektu i držanjem straže na mrežnoj stranici na adresi wildlife-watch.com, korisnici imaju priliku upozoriti afričke rendžere na terenu ukoliko uoče životinje u opasnosti ili znakove krivolova. Nadalje, korisnici su pozvani objavljivati fotografije na društvenim mrežama te pozvati prijatelje da se pridruže projektu i doniraju sredstva Black Mamba udruženju. Na Wildlife Watch projektu možete sudjelovati do 8. travnja 2021. godine.

Wildlife Watch projekt podržava Plan za održivi razvoj do 2030. godine kojeg su osvojile 193 zemlje članice UN-a

Samsung već je prije surađivao s međunarodnom institucijom u sklopu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) kreiranjem edukativne aplikacije za donaciju putem pametnih telefona Samsung Global Goals. Do danas je pomoću ove aplikacije prikupljeno više od 1.5 milijuna dolara uplaćenih putem Galaxy pametnih telefona.

“Moć tehnologije da okupi ljude s jasnim ciljem i mobilizira ih da učine nešto dobro, nikad nije bila jasnija nego u ovim trenucima. Wildlife Watch je zaista uzbudljiv projekt koji osim očuvanja ugroženih životinjskih vrsta ima za cilj pružiti korisnicima osmjeh gledajući prirodne ljepote Afrike”, rekao je Mark Notton, viši direktor Odjela za mobilne tehnologije, Samsung Electronics Europe.

Video: Budite virtualni rendžer uz aplikaciju Wildlife Watch i Samsung

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - -