stem games 2023 | umag croatia

STEM Games 2023 u Umagu okuplja gotovo dvije tisuće studenata u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike

Pripremite se za uzbudljiv i izazovan tjedan koji dolazi, jer pred nama je međunarodno natjecanje STEM Games 2023, koje okuplja gotovo dvije tisuće studenata u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike! Prekrasni istarski gradić Umag odabran je kao domaćin ovog natjecanja, a od utorka do nedjelje, od 9. do 14. svibnja 2023. godine, 20 sveučilišta iz cijele regije okupit će se u apartmanima Polynesia u Plavoj Laguni za tjedan sportskih, znanstvenih i e-sportskih natjecanja.


S natjecanjima u devet sportova koji će se održati u muškoj i ženskoj kategoriji, sudionici će se natjecati u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, stolnom tenisu, šahu, veslanju i krosu, dok će e-sport pružiti priliku za borbu u čak četiri arene – League of Legends, FIFA, CS:GO i Rocket League.

Međutim, STEM Games nije samo natjecanje. Ovo je i prilika za suradnju, umrežavanje i razmjenu znanja. I dodajmo, tijekom događaja će se održati Careers Day. A na tom eventu će studenti moći upoznati i komunicirati sa vodećim ljudima u STEM industriji i dobiti vrijedne uvide u najnovije trendove. Ali i istražiti mogućnosti razvoja svoje karijere. Kako se akademska godina privodi kraju, ovakvo okupljanje studenata bit će izvrsna prilika za opuštanje i stvaranje novih veza. Ali i trajnih uspomena. Više o natjecanju STEM Games 2023 doznajte na mrežnim stranicama na adresi stemgames.hr.

VIDEO: STEM Games 2022 | AFTERMOVIE

Tagged