samsung neo qled 8k tv | 2023.

Samsung predstavio OLED i Neo QLED modele televizora za 2023. godinu

Samsung je organizirao “Unbox and Discover 2023”, događaj na kojem je predstavio nove modele OLED i Neo QLED televizora! A oni, kako tvrtka navodi, nude “vrhunsko iskustvo gledanja uz nadmoćnu kvalitetu slike, brojne napredne značajke, ali i najnovija SmartThings ažuriranja”. Također, ova koreanska tehnološka tvrtka je predstavila i nova iskustva zaslona koji pokazuju Samsungovu viziju “Screens Everywhere, Screens for All”. I dodajmo, Samsung je već 17. godinu zaredom na vrhu globalnog tržišta za televizore. A to pokazuje kako tvrtka ima stalnu predanosti pružanju vrhunskog doživljaja gledanja i dizajna usmjerenog na korisnike.

Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. godinu donosi pregršt naprednih audiovizualnih značajki. Svi oni su opremljeni Quantum Dot tehnologijom koja omogućava odličan doživljaj na zaslonu te prikaz tamne crne i čiste bijele boje kao i živopisan prikaz ostalih nijansi. Neural Quantum 4K procesor nadopunjuje glavne prednosti OLED tehnologije, a riječ je o procesima koji dodatno poboljšavaju svjetlinu, boje, kontraste te pružaju neviđenu posvećenost detaljima. A tu je i 4K AI Upscaling tehnologija koja osigurava gledanje sadržaja u 4K rezoluciji.

Dolby Atmos tehnologija osigurava besprijekorno čist zvuk, prikazujući svaki detalj s neusporedivom jasnoćom i dubinom. Samsung OLED TV dolazi s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo gejminga. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretni LaserSlim dizajn s ultratankim okvirom za maksimalnu eleganciju.

Samsung predstavlja i Quantum Matrix Pro tehnologiju

Za vrhunski kinematografski doživljaj na velikom zaslonu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključuje Quantum Matrix Pro tehnologiju koja donosi poboljšanu kvalitetu slike. Uz korištenje inovativnih Quantum Mini LED lampica s 14-bitnom obradom i umjetnom inteligencijom kontrolira se izvor svjetla, ali i unaprjeđuje jasnoća i kontrast crne boje. Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinske HDR 10+ kvalitete slike kako bi se korisnici maksimalno uživjeli u sadržaj na zaslonu. Isto tako, ove televizore pokreće moćan Neural Quantum 8K procesor kojikorištenjem umjetne inteligencije omogućava ultimativno 8K iskustvo unutar doma.

Dodajmo da ovaj procesor ima 64 neovisne AI mreže. A svaka od njih analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu prikaza te dodaje dubinu i oštrinu. Također, Neo QLED 8K televizore karakterizira Infinity Screen zaslon te Infinity One dizajn. A oni se sa svojim minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnom poleđinom, savršeno uklapaju u svaki interijer. I to bez obzira na veličinu prostora.

Samsung televizori predstavljaju povezivost po mjeri korisnika

Samsung televizori povezani su sa SmartThings platformom. A to omogućava jednostavno povezivanje uređaja unutar doma, dopuštajući korisnicima da pristupe velikom, otvorenom ekosustavu od trenutka kada su raspakirali svoj novi uređaj. Uz pomoć Saveza za povezivost u kućanstvu ili Home Connectivity Alliance, SmartThings platforma kompatibilna je s različitim brendovima uređaja. I tako omogućava već postojećim uređajima da se jednostavno povežu s novima.

Također, SmartThings je osmišljen imajući na umu sigurnost. Naime, Samsung Knox Vault pohranjuje osjetljive informacije, poput PIN kodova i IoT ključeva, u izolirani čip. I tako vrlo učinkovito sprječava neovlašteni pristup. Uz nova korisnička iskustva s premium zaslonima, Unbox & Discover događaj predstavlja napredak tvrtke Samsung u kretanju prema svojim ciljevima održivosti. Tako tvrtka radi na stvaranju manje ekološki štetnog životnog ciklusa proizvoda…

Nova, treća generacija SolarCell daljinskog upravljača dolazi u potpunosti bez baterija

Zanimljivo, ovaj daljinski upravljač se puni putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emitiraju Wi-Fi usmjerivači za kućnu uporabu. I tako smanjuje potrebu za jednokratnim baterijama. Korisnici također mogu aktivirati AI Energy Mode sa svog pametnog telefona ili televizora, što im omogućuje praćenje i kontrolu njihove potrošnje energije i navike.

Najnoviji modeli Samsungovi Neo QLED i OLED televizora u Hrvatskoj će biti dostupni u drugoj polovici travnja 2023. godine. Neo QLED će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.899, a Samsung OLED po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.099 eura. I dodajmo, ove televizore možete i prednaručiti, a ako to sada napravite, na poklon dobivate odabrane mobilne uređaje Galaxy A ili Galaxy S serije. Za više informacija o prednarudžbi posjetite ovu poveznicu. A više informacija o najnovijim Samsungovim modelima televizora saznajte na Unbox & Discover događaju kojeg možete pogledati u nastavku teksta.

VIDEO: Samsung Unbox and Discover 2023

Tagged