samsung galaxy a53 5g | 2022.

Samsung predstavio nove pametne telefone A serije – Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G

Samsung je predstavio svoje nove pametne telefone iz A serije, a to su Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G. Tvrtka se na ovaj potez odlučila kako svojim korisnicima omogućila novi set najpopularnije A serije uređaja, ujedno nudeći “holističko mobilno iskustvo s dodatnom vrijednosti”. Predstavljane modele pokreće potpuno novi procesor, zajedno s prepoznatljivim mogućnostima kamere na temelju umjetne inteligencije, proširivim i glatkim zaslonom. Ali i baterijom za koju Samsung tvrti da traje do dva dana.

Kako im i sama kratica u imenu sugerira, pametni telefoni Samsung Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G donose povezanost na 5G mrežu te pouzdan i kvalitetan sigurnosni sustav. Ali imaju i ekološki osviješten, moderan i tanak dizajn te poprilično unaprijeđeno iskustvo ekosustava. Osim toga, podržavaju kontinuirana One UI i Android OS sigurnosna ažuriranja.

Bilo da korisnik stvara sadržaj ili ga dijeli s prijateljima, Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G nude napredno iskustvo kamere koja donosi brojne moćne i zabavne značajke iz Galaxy S serije. Sustav s četiri kamere Galaxy A53 5G sadrži OIS kameru od 64 MP s VDIS tehnologijom koja svaki put snima jasne i stabilne videozapise, dok istovremeno prednja kamera visoke razlučivosti od 32 MP osigurava odlične selfije i sjajno korisničko iskustvo uz kristalno čiste videopozive.

Kamerom upravlja novi 5nm procesor!

Pokrenuta s potpuno novim 5nm procesorom, inovativna kamera nove Galaxy A serije s korištenjem AI tehnologije čini svaku fotografiju fantastičnom. I to čak i pri slabijim uvjetima osvjetljenja, kao kod serije S. Unaprijeđeni Night Mode način rada automatski sintetizira do 12 prikaza odjednom tako da noćne fotografije izgledaju svijetlije i s osjetno manjom pojavom noise efekta, tj. valova različitih varijacija svjetline koje stvaraju lošu kvalitetu prikaza. Ako su u pitanju videozapisi koji se snimaju u okruženjima sa slabijem osvjetljenjem, FPS (broj sličica u sekundi) Galaxy A serije automatski se prilagođava za stvaranje svijetlih i jasnih videozapisa.

Nadalje, poboljšani Portrait Mode način rada bilježi dubinu i obrise subjekta fotografije s dvostrukim prednjim kamerama i moćnom umjetnom inteligencijom. Dodatno, uz Fun mode način rada, trenuci se mogu obogatiti pomoću razigranih filtera i efekata. I dodajmo, oni sada rade s ultraširokim objektivom. A tu je i Photo Remaster koji udahnjuje novi život starim fotografijama. A uz to nudi i idealne postavke osvjetljenja i rezolucije. Na kraju, funkcija Object eraser može ukloniti nepoželjne objekte u pozadini. Sve u svemu, vrlo praktične i korisne opcije.

Uz Samsung Galaxy A53 5G i A33 5G doživite maksimalni vizualni doživljaj bilo gdje i bilo kada

U prošlosti, sunčan dan mogao je korisnicima otežati vidljivost prikaza na zaslonu pametnog telefona. Ali inteligentni algoritam nove Galaxy A serije osigurava da se on prikazuje u živopisnim detaljima, čak i u vanjskom okruženju. Tako Samsung Galaxy A53 5G donosi proširivi 6,5-inčni Super AMOLED zaslon uz brzinu osvježavanja od 120 Hz za impresivno iskustvo, dok Galaxy A33 5G pruža 6,4-inčni Super AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 90 Hz. Isto tako, nova Galaxy A serija sada je opremljena baterijom koja traje i do dva dana uz podršku za super brzo punjenje od 25W. Tako da uz ove nove pametne telefone gledanje, streaming i drugo može trajati puno dulje.

Nova Galaxy A serija profesionalno je dizajnirana s ciljem da bude moderna, funkcionalna i održiva. Tanki okvir uređaja stvara gladak i elegantan izgled, dok Ambient Edge dizajn neprimjetno spaja kameru s tijelom pametnog telefona. Samsung Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G opremljeni su čvrstim Corning GorillaGlass 5 zaštitnim staklom i IP67 standardom otpornosti na vodu i prašinu, pružajući poboljšanu izdržljivost i bezbrižnost korištenja.

Samsung uvijek nastoji otkriti što se sve može postići korištenjem tehnologije

A nastaviti će promišljati i o tome kako najbolje iskoristiti prirodne resurse planeta. Uz Galaxy for the Planet koji je najavljen u kolovozu 2021. godine, Samsung je predan provođenju ekoloških akcija kako bi planet postao zdraviji do 2025. godine. Nadovezujući se na napore tvrtke Samsung u pogledu održivosti, Galaxy A serija uklanja punjač i smanjuje veličinu pakiranja. Pakiranje je također izrađeno od papira iz održivog izvora, dok sam uređaj koristi reciklirane materijale za bočne tipke i utore SIM kartica.

Osim korištenja održivih materijala, produljen je i vijek trajanja nove A serije pametnih telefona. Oba uređaja garantiraju do četiri generacije nadogradnji za One UI i Android operativni sustav te do pet godina sigurnosnih ažuriranja. Time je omogućen kontinuiran pristup najnovijem softveru i sigurnosti kako bi se maksimalno produljio životni ciklus pametnog telefona.

Samsung Galaxy A53 5G i A33 5G pružaju povezan doživljaj, siguran i na dohvat ruke

Pametni telefoni iz nove Galaxy A serije pružaju maksimalnu zaštićenost podatka jer su osigurani Samsung Knox platformom. Kada korisnici pohranjuju privatne fotografije, bilješke i aplikacije, Secure Folder korisnicima nudi šifrirani digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju. Koristeći Private Share postavku, korisnici mogu točno kontrolirati tko ima pristup datotekama i koliko dugo. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G također će uključiti i aplikaciju Samsung Wallet, praktično i zaštićeno mjesto za sigurno pohranjivanje svega. Od osobnih dokumenata, putovnica do kreditnih kartica.

Galaxy A53 5G i A33 5G besprijekorno rade s drugim Galaxy uređajima za potpuno, povezano korisničko iskustvo Galaxy ekosustava. Zvučne opcije proširene su povezivanjem s Galaxy Buds serijom uređaja, uključujući Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G pametni telefon. Ovim povezivanjem, dostupnim na Galaxy Buds Pro slušalicama, a uskoro i na Galaxy Buds2 i Buds Live, korisnici će moći uživati u 360 Audio tehnologiji koja pruža zaista impresivan 3D zvuk.

A kada je vrijeme za produktivnost, korisnici mogu upotrijebiti Link to Windows opciju za povezivanje uređaja iz Galaxy A serije s Windows sustavom na računalu za copy/paste mogućnosti, prijenos datoteka pa čak i odgovaranje na pozive ili SMS. Više o ovim modelima pametnih telefona – A53 5G i A33 5G – doznajte na mrežnim stranicama samsung.com.

VIDEO: Awesome’s what we’re doing | Samsung Galaxy A33 5G & A53 5G

Tagged