galaxy watch6 | samsung pametni sat | 2023.

Samsung Galaxy Watch6 – novi modeli ove flagship serije pametnih satova dostupni su u tri verzije

Samsung je predstavio svoje nove modele pametnog sata Galaxy Watch6! Tako su od sada na tržištu dostupni “obični” model Watch6 te jedna retro varijanta Watch6 Classic. A ovi pametni satovi su dizajnirani “kako bi korisnicima pomogli u stvaranju zdravijih navika tijekom dana i noći”. Tako se Galaxy Watch6 serija odlikuje se funkcijama za sveobuhvatne zdravstvene mogućnosti i snažnim performansama u sofisticiranom i elegantnom dizajnu. No, tu je i tanji okvir, veći i živopisniji zaslon te interaktivno korisničko sučelje. Dodajmo i da oba modela, kako je to već uobičajeno, omogućuju korisnicima pristup većem izboru raznovrsnih izgleda brojčanika. Ali i novim opcijama remena koji ih motiviraju za realizaciju svojih ciljeva.


Galaxy Watch6 serija pametnih satova pruža korisne uvide koji mogu dovesti do pozitivnih promjena tijekom cijelog dana. Naime, ovi uređaji nude personalizirane i konkretne prijedloge, savjete i poticaje. Budući da bolje zdravlje počinje boljim snom, Samsung pomaže korisnicima optimizirati njihovu noć na isti način na koji optimiziraju svoj dan fokusirajući se na tri ključna elementa boljeg sna. Na razumijevanje osobnih obrazaca spavanja, izgradnju boljih navika i uspostavljanje okruženja pogodnog za spavanje.

Nadograđujući napredne značajke spavanja i wellnessa, Galaxy Watch6 serija sada nudi detaljnu analizu čimbenika rezultata spavanja. On broji ukupno vrijeme spavanja, cikluse spavanja, vrijeme budnosti te fizički i mentalni oporavak. I to sve kako bi korisnicima pomogao razumjeti kvalitetu sna koju dobivaju svaku noć. Individualne poruke o snu razvijene u suradnji s organizacijom National Sleep Foundation, također pružaju korisnicima detaljne povratne informacije o njihovom načinu spavanja. Ukratko, Galaxy Watch6 nudi funkciju postojanost spavanja koja prikazuje koliko je dosljedno korisnikovo vrijeme spavanja i budnosti, kao i poseban simbol sna u obliku životinje koja predstavlja njihov tip sna.

Galaxy Watch6 osim praćenja sna prati i sve ostalo što radite

Unaprijeđena funkcija savjeti za san omogućuje korisnicima da poduzmu potrebne korake na osnovu uvida o snu pomoću prilagođenih uputa, savjeta i podsjetnika dostupnih na ručnom zglobu i uparenom pametnom telefonu. Kada je vrijeme za spavanje, Galaxy Watch6 može pomoći u stvaranju idealnog okruženja automatskom promjenom postavki povezanih kućanskih uređaja i uključivanjem Sleep Mode načina rada na korisnikovom satu i telefonu kako bi se isključile obavijesti, prigušili zasloni i čak aktivirao novi nevidljivi infracrveni LED senzor na satu, kako bi se pružili vrijedni zdravstveni uvidi bez dodatnih svjetlosnih ometanja.

Fitness funkcije postaju personaliziranije kako bi motivirale korisnike tijekom cijelog njihovog putovanja prema boljem zdravlju. Sastav tijela, s ključnim fizičkim mjerenjima poput sastava skeletnih mišića, bazalnog metabolizma, količine tjelesne vode i postotka tjelesne masti, pruža kompletan pregled korisnikovog tijela i kondicije te nudi prilagođeni pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju personaliziranih savjeta o fitnessu i prehrani putem nove suradnje s Whiskom.

Ovaj pametni sat vas upozorava ako detektira nepravilni srčani ritam

Nova značajka personalizirane zone srčanih otkucaja analizira individualne fizičke sposobnosti i definira pet optimalnih razina intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla postaviti vlastite ciljeve temeljene na njihovoj sposobnosti. Točnije, od sagorijevanja masti do treninga visokog intenziteta. Osim više od 100 postojećih treninga koje je moguće pratiti, novo dodani Track Run bilježi korisnikove trke na traci. A tu je i Custom Workout opcija omogućuje korisnicima izgradnju i praćenje njihove rutine vježbanja.

Pored postojećeg praćenja krvnog pritiska i električnog senzora srca (EKG), nova funkcija obavještavanja o nepravilnom srčanom ritmu HR Alert (IHRN) pomaže korisnicima da bolje razumiju zdravlje svog srca i otkriju neuobičajeno visok ili nizak srčani ritam u pozadini. Pa čak i dok spavaju. Galaxy Watch6 također omogućuje korisnicima praćenje temperature kože tijekom noći kako bi dobili korisne uvide, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa, dok Fall detection značajka može detektirati pad. Bilo da se on dogodi tijekom vježbanja, dok korisnici stoje ili čak spavaju. Nakon što je pad detektiran, vaš sat će automatski obavijestiti broj hitne službe ili unaprijed odabrane kontakte.

Samsung Galaxy Watch6 ima sofisticirani dizajn koji je savršeno prilagođen vašem stilu

Nadograđujući doživljaj nosive tehnologije, Galaxy Watch6 serija pametnih satova nudi potpuno nove dizajne. A oni pružaju bolji prikaz, veću snagu i bogatiji izbor prilagodljivih i udobnijih opcija. Čitanje i pisanje je lakše na 20% većem zaslonu u odnosu na prošli model Watch5. A on prikazuje više teksta na zaslonu i veću tipkovnicu, a radeći sve zadržava udobnost korištenja. Živopisniji zaslon veće rezolucije odlikuje se maksimalnom osvijetljenošću od 2000 nita, u kombinaciji s Always On Display funkcijom za prilagođavanje svjetline zaslona, koja korisnicima omogućava nesmetan rad čak i pri jakoj sunčevoj svjetlošću. Dodajmo i da uz unaprijeđen procesor i memoriju, Galaxy Watch6 omogućava lakše i brže interakcije.

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic dolaze s 30% tanjim okvirom i 15% tanjim rotirajućim okvirom u odnosu na prošli model. A to dodatno ističe ljepotu prepoznatljivog okruglog dizajna. Galaxy Watch6 serija ima nove stilizirane, interaktivne i informativne izglede brojčanika koji maksimalno iskorištavaju veliki zaslon. A novi one-click remeni omogućuju korisnicima jednostavno kombiniranje i odabir. Na primjer, novi lagani remen od tkanine i brojčanik za trening sna savršeno se kombiniraju za dobivanje važnih uvida o snu uz maksimalnu udobnost.

Također, Galaxy Watch6 serija dolazi s većom baterijom i smanjenom potrošnjom baterije kako bi podržala veći i svjetliji zaslon. A samo osam minuta brzog punjenja omogućuje korisnicima dodatnih osam sati rada, što je idealno za praćenje sna tijekom noći.

Ovaj pametni sat vam pruža maksimalan doživljaj direktno s ručnog zgloba

WhatsApp olakšava korisnicima Galaxy Watch pametnog sata da ostanu povezani s prijateljima i obitelji bez uzimanja pametnog telefona u ruke. A od jeseni 2023. godine korisnici mogu ostati produktivni izravno putem sata koristeći nove aplikacije iz Google kalendara i Gmaila, koje će biti ekskluzivno dostupne na Wear OS operativnom sustavu. Također, mogu jednostavnije pratiti napredak općeg fizičkog stanja ili prehrambene podatke uz MyFitnessPal aplikaciju, a uskoro će moći uživati ​​u dodatnim mogućnostima streaminga putem Audible platforme.

Osim toga, uz uvođenje nove opcije Skin Temperature API – dijela Samsung Privileged Health razvojnog kompleta (SDK) – partneri će uskoro imati pristup naprednoj infracrvenoj tehnologiji za preciznija mjerenja i donijeti potpuno novi svijet mogućnosti korisnicima. Nova aplikacija Thermo Check iskorištava novi API i omogućuje korisnicima mjerenje temperature svojih omiljenih obroka ili vode prije plivanja, a sve to bez kontakta. Tako uz ostale Samsung uređaje, Galaxy Watch6 serija dodatno obogaćuje korisničko iskustvo.

Ako vam ova dva modela nisu dovoljno napredna, možda je za vas model Galaxy Watch5 Pro?

Nadograđeni Camera Controller omogućuje daljinsko upravljanje uparenom Galaxy Z Flip5 kamerom za promjenu načina rada i zumiranje. Samsung Smart TV ili Galaxy Tab S9 prikazuju korisnikov napredak u realnom vremenu uz vođenje programa za vježbanje ili opuštanje na velikom zaslonu. Korisnici također mogu automatski prebacivati ​​povezivanje Galaxy Buds2 Pro slušalica između Samsung uređaja putem značajke Auto Switch. U slučaju da izgube telefon, Galaxy Watch6 serija sada može precizno odrediti njegovu lokaciju putem značajke Pronađi moj telefon s podrškom za karte. A kao i uvijek, osobni podaci na satu ostaju sigurni zahvaljujući Samsung Knox sigurnosnoj platformi.

Ako ste avanturističkog duha i tražite izdržljivost, performanse i stil, tu je Galaxy Watch5 Pro kao odličan izbor. A on sada dolazi s dodatno unaprijeđenim značajkama GPS razmjene formata (GPX). Osvojite novu rutu s GPX bazom podataka, koja omogućuje korisnicima jednostavno pretraživanje i pristup preporučenim rutama. A funkcija Route Workout sada podržava trčanje i hodanje uz već dostupno planinarenje i biciklizam.

Cijene i dostupnost pametnih satova Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic pametni satovi dostupni su za prednarudžbu u Hrvatskoj od srijede, 26. srpnja 2023. godine i to kod Samsungovih ovlaštenih partnera. Prednarudžom Galaxy Watch6 ili Watch6 Classic pametnog sata ostvarujete pravo na poklon, a to su bežične slušalice Galaxy Buds2. Kako naručiti ovaj pametni sat i dobiti uz njih i slušalice više doznajte ovdje poveznicu.

Galaxy Watch6 pametni sat savršen je svakodnevni suputnik modernog i minimalističkog dizajna. Dolazi u veličini 44 milimetra u grafitnoj i srebrnoj boji te u veličini 40 milimetra u grafitnoj i zlatnoj boji. Galaxy Watch6 bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 319 eura za Bluetooth i od 369 eura za LTE verziju.

Galaxy Watch6 Classic sat odlikuje se vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom te je dostupan u crnoj i srebrnoj boji u veličinama od 43 i 47 milimetra. Galaxy Watch6 Classic bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 419 eura za Bluetooth i od 469 eura za LTE verziju. Više o ovoj seriji Samsungovih pametnih satova doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Galaxy Watch6 & Watch6 Classic: Official Unboxing | Samsung​

Tagged