samsung galaxy s21 / 2021.

Samsung Galaxy S21 – flagship smartphone sa profesionalnom kamerom

Samsung je predstavio Galaxy S21 i Galaxy S21+ pametne telefone – svoje najnovije flagship uređaje, koje odlikuje novi dizajn i kamera na profesionalnoj razini za sve korisnike bez obzira na fotografske vještine. Osim toga, nova generacija pametnih telefona iz Galaxy S serije može se pohvaliti i najnaprednijim procesorom ikada u nekom Galaxy uređaju. Kreirani prema načinu života svojih korisnika, Galaxy S21 pametni telefoni donose obilje suvremenih inovacija. One omogućuju korisnicima da se izraze kao nikada do sad te izvuku najviše iz svakog iskustva.


Samsung Galaxy S21 donosi malo drugačiji dizajn s kompaktnim zaslonom od 6.2 inča. S21+ donosi prošireni ekran od 6.7 inča, uz jaču bateriju, odličnu za maratonske gejmere i ljubitelje serija. Tu je i prepoznatljiva Contour Cut kamera, koja se neprimjetno stapa s metalnim okvirom telefona, što mu daje elegantan i prepoznatljiv izgled. Pametni telefoni S21 i S21+ bit će dostupni u nizu privlačnih boja, uključujući i novu “fantomsko” ljubičastu boju. Osim toga, ovi pametni telefoni presvučeni su luksuznim mat završnim slojem, što im daje sofisticirani izgled i dojam.

S21 dolazi s inteligentnim Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivim zaslonom od 120Hz, idealnim za gledanje svih vrsta sadržaja. Na zaslonu se automatski prilagođava brzina kadrova bez obzira scrollamo li po Instagramu feedu ili gledamo omiljenu seriju. Isti je prilagođen tako da smanji naprezanje očiju uz novu Eye Comfort Shield značajku, koja automatski prilagođava filter plavog svjetla ovisno o dobu dana i sadržaju.

Svaki novi dan s Galaxyjem S21 je nezaboravno iskustvo

Nova S serija pametnih telefona nastavlja tradiciju Samsung kamera s profesionalnim poboljšanjima i video inovacijama koje korisnicima omogućuju najbolje kadrove i snimke. Poboljšani 8K Snap omogućuje hvatanje kristalno jasnih fotografija iz 8K video zapisa pri svakom snimanju. Snimke će biti super glatke uz Super Steady video opciju, koja sada automatski optimizira snimanje od 30 fps do 60 fps u FHD rezoluciji.

Osim toga, nova Director’s View značajka omogućuje gledanje, prebacivanje i odabir najboljeg mogućeg kadra. Snimanje videozapisa istovremeno s prelaskom s prednje na stražnju kameru moguće je s Vlogger Viewom, kao i mijenjanje ugla snimanja i gledanja.

Snimanje zvuka pomoću slušalica Galaxy Buds Pro

Kada je uređaj spojen s novim Galaxy Buds Pro bežičnim slušalicama, moguće je istovremeno snimati zvukove iz okoline uz vlastiti glas korištenjem multiple mic recording opcije. To znači da se S21 u Pro Video Mode načinu rada može postaviti na stalak za telefon, pri čemu Buds Pro slušalice služe kao mikrofon. Na taj način se korisnik može udaljiti od telefona i snimiti sebe kako priča, zajedno s pozadinskim zvukovima. I sve to u vrhunskoj kvaliteti.

Uz pomoć umjetne inteligencije, popularna Single Take opcija omogućuje snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova opcija je poboljšana novim, profesionalnim video postavkama kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije dijelove akcije u kadru.

Samsung Galaxy S21 ima trostruku kameru na profesionalnoj razini i na bazi umjetne inteligencije

Sustav kamera intuitivno procjenjuje i prilagođava se sadržaju, kako bi konačna snimka ispala savršeno. U Portrait Mode načinu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja motiv od pozadine. Osim toga, uvodi opcije za virtualno studijsko osvjetljenje i pozadinske efekte pomoću inteligencije kako bi motiv bio istaknut u odnosu na pozadinu.

Ova opcija funkcionira i kada je riječ o selfiejima. Galaxy S21 i S21+ idealni su za fotografiranje s velikih udaljenosti. To je moguće zahvaljujući unaprijeđenom Space Zoomu i novom Zoom Locku, koji smanjuje efekt podrhtavanja ruku i stvara čišće fotografije i snimke, čak i pri zoomu do 30 puta. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i sadržaj snimljen u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Vrhunska povezivost i performanse

Samsung je posvećen pomaganju korisnicima da ostanu povezani, a njihovi podaci sigurni na još praktičniji i personaliziraniji način. Novi S21 donosi performanse sljedeće generacije i povezuje korisnike sa cjelokupnim Galaxy ekosustavom.

Također, Galaxy S21 donosi najnoviji najnapredniji procesor ikad u nekom Galaxy uređaju. Tu su i veća brzina, energetska efikasnost i napredne kompjuterske mogućnosti, koje podržavaju 5G povezivost i funkcije umjetne inteligencije. Nova S serija ima svu moć za obradu fotografija, snimanje 8K videozapisa i podržavanje maratonskog cloud gaminga.

Kako bi Vaši osjetljivi i osobni podaci bili sigurni, tu je Knox Vault

Dodavanjem dodatno osigurane memorije procesoru S21 pametnih telefona, Knox Vault pruža još jedan novi sloj zaštite. S21 serija predstavlja i novu razinu zaštite privatnosti, jer se jednostavnim klikom preuzimaju meta podaci s fotografija prije dijeljenja. Private Share opcija omogućuje kontrolu nad time tko ima pristup sadržaju koji korisnik nekome pošalje i koliko dugo će sadržaj biti dostupan.

Nova generacija pametnih telefona iz S serije je dizajnirana za korištenje zajedno s drugim Galaxy uređajima. Pomoću SmartThings Find opcije korisnici s lakoćom mogu pronaći svoje ostale Galaxy uređaje. Bilo da je izgubljeni uređaj u drugoj sobi, ispod sjedala u automobilu, u drugom gradu ili bez internetske veze. Uz Galaxy SmartTag je moguće pronaći uređaje i predmete koji nisu internetski povezani. Korisnik samo treba zakvačiti SmartTag na svoje ključeve ili ogrlicu svog ljubimca i upotrijebiti SmartThings Find da ih brzo locira.

Dostupnost mobitela Samsung Galaxy S21

Galaxy S21 i Galaxy S21+ pametni telefoni bit će dostupni kod mobilnih operatera, kao i u maloprodaji od 29. siječnja 2021. godine. Oba pametna telefona bit će dostupna u sljedećim bojama:

  • S21: Fantomska ljubičasta, fantomska siva, fantomska roza i fantomska bijela te u verzijama od 128 i 256 GB i sa 8GB RAM memorije.
  • S21+: Fantomska ljubičasta, fantomska srebrna i fantomska crna u verzijama od 128 i 256 GB i sa 8 GB RAM memorije.

Svi korisnici koji od 14. do 28. siječnja 2021. prednaruče Galaxy S21 5G ili S21+ 5G pametni telefon, na poklon dobivaju Galaxy Buds Live bežične slušalice. U ponudi korisnici na poklon dobivaju i premium uređaj Galaxy SmartTag. Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 5G 8/128GB pametni telefon je 6.499, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ 5G 8/128GB biti 7.999 kuna. Više informacija o Samsungu doznajte na mrežnim stranicama na adresi samsung.com.

Video: Samsung Galaxy S21 – Official Unboxing

Tagged