meanit tws b31 bežične slušalice :: 2022.

MeanIT TWS B31 – bežične slušalice koje za malo novaca donose True Wireless Stereo

Tvrtka MeanIT doista ima veliki broj pametnih uređaja u svojoj ponudi, a među njima se nekako izdvajaju bežične slušalice TWS B31. A zašto baš one? Prvenstveno, tu je njihova povoljna cijena – koštaju samo 149 kuna ili točno 19,78 eura. Možda će vam taj podatak biti, mogli bi reći – sumnjiv, no ovo je bežični audio uređaj koji će Vas u potpunosti zadovoljiti. Bez obzira na tu nisku cijenu zvuk koji reproduciraju je iznenađujuće dobar, a što je najvažnije, iznimno su jednostavne za korištenje.


Tu je još jedan razlog zašto su ove MeanIT-ove slušalice posebnije od konkurencije. Naime, kratica u njegovom imenu – TWS – puno govori o kakvom se ovdje uređaju radi. Ukoliko niste upoznati s tim, mogli bi reći, tehnološkim novitetom, TWS je kratica za True Wireless Stereo, tehnologiju koja kombinira stereo zvuk s bežičnim prijenosom audio zapisa putem Bluetootha. Ukratko, TWS tehnologija bežično uparuje Bluetooth čipove koji su ugrađeni u uređaj za reprodukciju zvuka, a tu vezu krasi brži prijenos podataka kao i manja potrošnja baterije. Dodajmo da su slušalice iz TWS kategorije u pravilu manje i lakše od standardnih slušalica, a općenito ih odlikuje i vrlo jednostavno spajanje i korištenje.

True Wireless Stereo slušalice omogućuju pravi stereo zvuk

Taj način povezivanja je prava mala revolucija i tako kvalitetan zvuk nećete čuti kod “običnih” bežičnih slušalica. Kako smo naveli, velika prednost TWS slušalica je njihova težina koja iznosi nekoliko grama. A baš je takav slučaj i sa slušalicama MeanIT TWS B31. One ne samo da su lagane, nego su ujedno i odlično ergonomski oblikovane. Tu ergonomiju možete i poboljšati, budući da se u pakiranju nalaze i dodatni silikonski nastavci. Dodat ćemo da ćete njima uz udobnost poboljšati i zvuk – širim nastavcima dobit ćete jasnije niske tonove tj. baseve, dok se sa užim nastavcima bolje i izraženije čuju visoki tonovi.

Baterija koja pogoni bežične slušalice MeanIT TWS B31 je zaista snažna. Toliko je snažna da ćete na bateriju jednostavno “zaboraviti”. Naime, uz ovakve bežične slušalice dolazi i kutijica – maleno kućište u koju slušalice nakon korištenja umetnete. Ona neće služiti samo za zaštitu Vaših slušalica, nego je ona i powerbank i puni slušalice dok su spremljene. Vrlo praktično i uobičajeno rješenje kod ovakvog tipa uređaja koje se pokazalo zaista sjajno. Kapacitet baterije u ovoj plastičnoj i čvrstoj kutijici je 400, dok svaka od slušalica ima bateriju od 30 mAh. To u teoriji znači da čak šest puta možete napuniti svoje slušalice prije nego što iscrpite bateriju u kutijici. Vjerojatnije da ćete slušalice moći napuniti “samo” pet puta, no i to je zaista dosta. A kada se kutijica jednom i isprazni, vrlo se brzo puni putem USB Type-C punjača. Napominjemo da ćete uz slušalice dobiti kabel za punjenje, no ne i punjač.

Povezivanje slušalice MeanIT TWS B31 je iznimno jednostavno

MeanIT TWS B31 stereo slušalice doista vrlo jednostavno povezujete s pametnim telefonom ili bilo kojim drugim uređajem koji ima ugrađenu Bluetooth vezu, a za njihovo spajanje nećete trebati posebnu aplikaciju. Samo uključite slušalice i Bluetooth vezu na telefonu, pronađete slušalice na popisu uređaja, kliknite na njih i spojite se. Kada ste se spojili, slušalice možete odmah koristiti i uživati u raskošnom stereo zvuku.

Slušalice bi trebale primati bežični Bluetooth signal na udaljenosti do deset metara, no, kako je ovdje riječ o Bluetooth vezi, stvarni domet dosta ovisi o okolini u kojoj ćete ih koristiti. Tako ćete, ukoliko boravite na otvorenom prostoru, moći ostvariti maksimalni domet. No u zatvorenim prostorima, u stanu, kući ili uredu, ovisno o preprekama, domet će biti nešto manji. Ali pretpostavka je da ćete ih koristiti uz računalo ili pametni telefon od kojih se nećete odvajati i tada ćete sve čuti savršeno.

Kako kontrolirati bežične slušalice?

Ukoliko tijekom slušanja glazbe imate dolazni poziv, na njega možete odgovoriti putem samih slušalica i to jednostavnim dodirom na površinu osjetljivu na dodir koja se nalazi na vanjskoj, tj. stražnjoj strani slušalice, a obilježena je koncentričnim krugovima koji ocrtavaju otisak prsta. Osim što se putem tih površina (koje se nalaze na obje slušalice!) javljate na pozive, one su ujedno ujedno i kontrolni gumbići. Tako ćete dužim pritiskom odbiti neželjni poziv, a putem te iste površine moguće je i kontrolirati glasnoću zvuka. Možda će na prvu takva kontrola djelovati pomalo zbunjujuće, nakon samo nekoliko dodira uvidjet ćete da to uopće nije tako, dapače.

Dodatne funkcije tih kontrolnih površina su pauziranje glazbe ili filmova ukoliko ih gledate ili slušate te kontroliranje glasnoće samih slušalica. Dodajmo da je pauziranje glazbe vrlo jednostavno. Samo se pritisne već spomenuta kontrolna površina na bočnoj strani bilo koje slušalice i zvuk ili video će se pauzirati. A kada ponovo dotaknete površinu na slušalici, glazba će se nastaviti. To je to – naučili ste koristiti ove odlične TWS slušalice!

Kakav zvuk reproduciraju slušalice MeanIT TWS B31?

Ove zanimljive slušalice tvrtke MeanIT zaista nisu skupe i po cijeni se svrstavaju u niži segment sličnih uređaja. Ali njihov zvuk je zaista jako dobar i brzo ćete shvatiti da su one ipak “nešto drugo”. I to nešto puno bolje. Kao i uvijek, cijeli dojam će najviše ovisiti o tome što uopće slušate i kakva je kvaliteta reprodukcije, ali što god slušali, zvuk koji će vam pružiti ove slušalice bit će i više nego dobar.

Zanimljivo, zvuk će dosta ovisiti i o silikonskim nastavcima koje odaberete. Tako ćete dodatno prilagođavati zvuk svojim potrebama pomnijim odabirom tih nastavaka. A iako smo već naveli, korisno je ovo ponoviti – sa širim nastavcima na slušalicama u zvuku će biti izraženiji basevi tj. niski tonovi, dok ćete sa užim nastavcima bolje i izraženije čuti visoke tonove.

Zaključak

Osim što su zaista jeftine, ove slušalice zvuče nekako “skupo”. Imaju jako dobru ergonomiju, a mogu se pohvaliti i dugim trajanjem baterije. Podsjetimo, sa samo jednim punjenjem kućišta možete napuniti slušalice čak šest puta! Same slušalice dolaze u bijeloj i ružičastoj boji i vrlo su moderne i elegantne. Jako su lagane i ne zauzimaju puno mjesta, što znači da su pogodne za nošenje u džepu jakne ili u ruksaku.

Što drugo reći nego da su slušalice MeanIT TWS B31 pravi “best buy” tehnološki artikal. Zaboravite na žice – prebacite se na True Wireless Stereo zvuk i uživajte gdje god da ste! Ove bežične slušalice je na tržište lansirala hrvatska tvrtka Intelkom, a možete ih pronaći na web shopu tvrtke po cijeni od 149 kuna ili 19,78 eura. A uz to, zbog svega nabrojanog, one su idealan poklon za predstojeće Božićne blagdane, a kao stvorene su za šetanje Zagrebom uz “glazbu u ušima” tijekom ovih čarobnih zimskih Adventskih dana. Također, ukoliko Vam možda ružičasta boja ovog modela ne odgovara, dostupna je i verzija u bijeloj boji, a više o njoj možete pročitati ovdje.

Bežične slušalice MeanIT TWS B31 – specifikacije

  • naziv: MeanIT TWS B31
  • boja: bijela, crna i ružičasta
  • veličina slušalice: 13 milimetara
  • domet: do 10 metara
  • priključak za punjenje: USB Type-C
  • baterija u slušalicama: 30 mAh (Li-ion)
  • baterija kutije za punjenje: 400 mAh (Li-ion)
  • upravljanje slušalicama: na dodir
  • veza: Bluetooth v5.1 TWS (True Wireless Stereo)

Tagged