meanit tws b100 stereo bežične slušalice :: 2022.

MeanIT TWS B100 – malene, glasne i vrlo elegantne crne stereo bežične slušalice

Hrvatska tehnološka tvrtka MeanIT predstavlja svoje malene, ali jako glasne i vrlo elegantne crne stereo bežične slušalice TWS B100. I dodajmo odmah na početku, ovaj model bežičnih slušalica je trenutno najbolje što tvrtka MeanIT nudi. A ona nudi već dobro poznate mogućnosti – True Wireless Stereo, dugotrajnu bateriju, odličan zvuk i što je vrlo važno i ovaj model slušalica je vrlo povoljan!


Za razliku od drugih modela bežičnih slušalica koje smo imali priliku testirati – B31 i B50 – ove su prilično drugačije. I to na vrlo pozitivan način. Naime, ove slušalice dolaze samo u crnoj boji i nemaju “štapić” – karakteristični kruškoliki oblik slušalica na kakav smo navikli. Ovaj model je malo drugačiji i ima oblik zrna graha. Zaista su jako malene – imaju samo 3,8 grama i kada se nalaze u uhu praktički su neprimjetne, ali i nevidljive. No, bez obzira na to što su tako malene, proizvode vrlo kvalitetan, glasan i jasan stereo zvuk. A i dosta dugo traju – možete pomoću njih slušati glazbu duže od 4 sata, što im omogućuje baterija snage 50 mAh.

Iako smo TWS tehnologiju bežičnog povezivanja već više puta predstavljali, samo ćemo ukratko podsjetiti što je to. TWS označava kraticu za tehnologiju True Wireless Stereo. Ona povezuje slušalice putem Bluetooth v5.0 veze i to na način da kada uključite slušalice prvo će se one međusobno povezati te se tek tada spojiti na vaš pametni telefon, tablet, prijenosno računalo ili neki drugi kompatibilan uređaj. Ukratko, TWS standard je bolji, kvalitetniji, brži i stabilniji od svih prethodnih. Kod njega nema kašnjenja u prijenosu i što je najvažnije, za svoj rad troši puno manje energije. Pomoću njega sam postupak spajanja traje vrlo kratko i praktički u samo nekoliko sekundi ćete moći koristiti svoje slušalice, u ovom slučaju model MeanIT TWS B50 stereo headphones.

MeanIT TWS B100 stereo slušalice spadaju u kategoriju znanu i kao “earphones”

Earphones ili in-ear slušalice su modeli slušalica koji se nose u ušima. One se uglavnom razlikuju po dizajnu, boji, mogućnostima, jačini baterije te po kvaliteti zvuka koje proizvode njihovi “driveri”, odnosno zvučničke membrane u samim slušalicama. Svaka slušalica na svojoj vanjskoj strani ima jednu ili više tipki putem kojih se njima upravlja. Također, svaka od njih ima i mikrofon, pomoću kojeg se mogu obavljati telefonski razgovori.

MeanIT TWS B100 bežične stereo slušalice se zaista s pravom mogu zvati earphones. Vrlo su lagane, ergonomski odlično dizajnirane i ugodno će se smjestiti u unutrašnjost vašeg uha. Napravljene su od čvrste plastike i dobro su sklopljene, a na svom vrhu imaju silikonske nastavke, kako bi što bolje sjele na svoje mjesto. Dodajmo da ćete sa slušalicama dobiti i dodatna dva para silikonskih nastavaka – veći i manji, kako bi one odgovarale baš svakom uhu. Slušalice su vrlo ugodne za nošenje i nakon nekog vremena ćete zaboraviti da ih imate u ušima.

MeanIT TWS B100 bežične slušalice su crne boje

Odabir crne boje za ove bežične slušalice je zanimljiva odluka tvrtke MeanIT, koja je do sada takve uređaje u pravilu predstavljala u bijeloj boji. Ako ćemo biti precizni, do sada je jedino model slušalica MeanIT B20 dolazio u crnoj ambalaži, a tu je i ružičasti model B31. A sudeći po dojmu koje ovaj novi model ostavlja, crna boja je pun pogodak. One djeluju vrlo “ozbiljno” i bit će odličan odabir onima koji ovakvu vrstu uređaja koriste za posao. One će ih oduševiti ne samo izgledom i zvukom, nego i svojom jednostavnošću korištenja. Dodajmo da model bežičnih stereo slušalica MeanIT B100 uz crne slušalice ima i crno kućište, što dodatno poboljšava ukupni dojam.

Kutija za slušalice je ujedno spremnik za slušalice, ali i baterija snage 300mAh koja je dovoljna za punjenje slušalica tri puta. Dodajmo da je sama kvaliteta kutijice malo bolja, tj. čvršća nego kod nekih prethodnih modela tvrtke MeanIT. Poklopac je proziran i crno zatamnjen, tako da bez podizanja poklopca možete vidjeti status slušalica kao i napunjenost baterije. Zanimljivo, ovo crno kućište na sebi ima i mali dodatak – LCD zaslon s crvenim brojkama. Ono brojkama od 0 do 99 pokazuje postotak napunjenosti baterije.

Čim stavite slušalice u kutiju one se počnu automatski puniti, a kada se napune punjenje prestaje. Dodajmo da kada se slušalice pune na njima će svjetliti LED indikator crvene boje, a ugasit će se kada se taj proces završi. Kućište se puni putem preko microUSB ulaza, a možete za to koristiti bilo koji punjač za mobitele, USB ulaz stolnog ili prijenosnog računala ili putem power bank baterije. Vrijedi i napomenuti da se kućište puni 90-ak, do slušalicama da se potpuno napune treba 60-ak minuta.

Bežičnim slušalicama se primarno upravlja putem uređaja na koje su spojene

No, tu je i vrlo praktična multifunkcionalna kontrolna tipka na se nalazi s vanjske strane slušalice. Ona prekriva cijelu površinu tako da ju je zaista nemoguće promašiti, čak ni kada na rukama nosite rukavice koje ćete često nositi tijekom ovih hladnih zimsko – adventskih dana. A preko nje palite i gasite slušalice, pojačavate i stišavate zvuk, primate ili odbijate telefonske pozive te kontrolirate glazbeni player na smartfonu.

A kako ih uopće spojiti? Čim izvadite slušalice iz postolja u kućištu, one će odmah uključiti mod za povezivanje i automatski će se međusobno povezati. A ako su slušalice bile neko vrijeme izvan kutije i želite ih aktivirati, držite tipku 3 sekunde i one će se upaliti. To ćete morate napraviti na obje slušalice, nakon čega će se one međusobno upariti putem spomenute TWS tehnologije. A kako bi ih uparili s pametnim telefonom na njemu morate imati uključen Bluetooth. Vaš smartfon će ih prepoznati pod nazivom MeanIT B100 – kliknite na taj naziv, uparite uređaje i to je to – možete početi koristiti Vaše nove slušalice.

Iznad same kontrolne tipke nalazi se mali LED indikator koji pokazuje u kakvom su slušalice stanju. Tako kada traže uređaj s kojim bi se povezali svijetle u crveno-plavom tonu, a kada se povežu, tada svjetlo svijetli plavo. Dodat ćemo da prilikom telefonskih razgovora radi samo mikrofon na primarnoj slušalici. To je sasvim dovoljno jer je kvaliteta razgovora vrlo dobra – sugovornik će vas dobro čuti, kao i vi njega.

Kako kontrolirati TWS bežične slušalice?

Telefonski mod

 • 1 kratki pritisak (obje slušalice) – primanje poziva
 • 1 dugi pritisak (obje slušalice) – odbijanje poziva
 • 2 kratka pritiska (obje slušalice) – poziv posljednje zvanog broja

Multimedijski mod

 • 1 kratki pritisak (obje slušalice) – pauziranje i pokretanje pjesme
 • 2 kratka pritiska (lijeva slušalica) – prethodna pjesma
 • 2 kratka pritiska dodira (desna slušalica) – slijedeća pjesma
 • 3 kratka pritiska (desna slušalica) – pojačavanje zvuka
 • 3 kratka dodira (lijeva slušalica) – smanjivanje zvuka

Zaključak

Što drugo možemo zaključiti nego to da su bežične stereo slušalice MeanIT TWS B100 zaista odlične. I to po svim karakteristikama s kojima dolazi. One baš lijepo izgledaju, ali i još bolje zvuče. Crne su boje i zaista su malene. Uz to, vrlo su praktične i smatramo da su prvenstveno namijenjene poslovnim ljudima koji često voze i telefoniraju i treba im pouzdan uređaj ovakvog tipa. No, one su namijenjene baš za svakoga tko želi imati super slušalice!

Za pohvalu je i vrlo čvrsto kućište koje će zaštiti vaše slušalice – ono je također crne boje i donosi jednu novinu za ovakvu vrstu uređaja funkcionalan LCD displej koji u postocima pokazuje kolika je trenutna snaga baterije. Sama baterija je već standardno za slušalice tvrke MeanIT dugotrajna, a uz njih ćete moći uživati do 4,5 sata slušanja glazbe. Bilo da se šetate urbanim dijelom Zagreba, vozite bicikl kroz Maksimir, penjete se na Sljeme ili trčite ili veslate na Jarunu, ove bežične slušalice će biti Vaš idealan i vjeran suputnik. A Vi ih možete pronaći na web shopu tvrtke MeanIt po cijeni od 159 kuna ili 21,10 eura!

MeanIT TWS B100 – specifikacije

 • Proizvođač: MeanIT
 • Model: Mean IT TWS B100
 • Vrsta: bežične in-ear slušalice / TWS tehnologija (True Wireles Stereo)
 • Boja: crna
 • Kućište: plastika
 • Težina slušalice: 3,8 grama
 • Težina kutije za punjenje (bez slušalica): 28,1 grama
 • Bluetooth: v5.0 / do udaljenosti od 10 metara / HFP/HSP/AVRCP/A2DP
 • Baterija u slušalicama: 50mAh
 • Punjenje baterije u slušalicama: 90 minuta
 • Trajanje baterije u slušalicama: do 4,5 sati slušanja glazbe ili razgovora
 • Baterija u kutiji za punjenje: 300mAh / punjenja slušalica do tri puta
 • Funkcije: slušanje glazbe, primanje telefonskih poziva
 • Sadržaj pakiranja: 2x slušalice, kutija za punjenje s baterijom, microUSB kabel za punjenje, 2x dodatna para silikonskih nastavaka (različitih veličina), upute za korištenje na hrvatskom jeziku i garancijski list

Tagged