meanit smart watch m40 call | 2023.

MeanIT Smart Watch M40 Call | Pametni sat pomoću kojeg možete uspostaviti telefonski poziv

MeanIT, hrvatska tehnološka tvrtka, predstavlja svoj najnoviji pametni sat – model Smart Watch M40 Call. Po svojim karakteristikama, dimenzijama i cijeni ovaj pametni sat je vrlo sličan modelu M20 Thermo, no, tu je jedna mala, ali vrlo bitna razlika. Naime, s modelom MeanIT Smart Watch M40 Call, kako mu samo ime i sugerira, možete i telefonirati! A to je doista korisna i praktična mogućnost kod ovakvih uređaja. No, to je i jedna velika prednost nad konkurencijom, budući da većina pametnih satova u toj kategoriji nema tu mogućnost, tj. putem sata se može samo provjeriti tko zove.

A kako možete pozivati putem Vašem novog pametnog sata? Zaista jednostavno. Na ekranu sata M40 Call među mnoštvom raznoraznih ikonica potražite mali brojčanik i kliknite ga. Ili još jednostavnije, malo duže držite gornju tipku na satu. Na ekranu će se pojaviti numerirano sučelje na kojem možete utipkate željeni telefonski broj i direktno putem pametnog sata obaviti poziv. Zaista zanimljiva i korisna mogućnost koja može dobro doći u raznoraznim situacijama. A naročito u onim situacijama kada ne možete koristiti pametni telefon. Recimo, tijekom vožnje, dok nešto radite po dvorištu ili vozite bicikl, a mobitel Vam je u ruksaku…

Već smo napomenuli da je korištenje opcije poziva na pametnom satu MeanIT Smart Watch M40 Call vrlo jednostavno. Jedino što je zaista bitno kod ove opcije je biti povezan Bluetooth vezom s pametnim telefonom. I dodajmo, ovaj pametni sat ima i opciju pamćenja brojeva koje ste pozivali te prikaz povijesti poziva. A kako uopće ta opcija funkcionira? MeanIT je u model M40 Call ugradio mikrofon i zvučnik koji doista dobro funkcioniraju. I dodajmo, glasnoća zvuka je podesiva i to možete napraviti prilično jednostavno. Naravno, osim upućivanja i primanja poziva MeanIT M40 Call prima poruke od svih chat aplikacija. No, nažalost, (još) ne podržava upućivanje i primanje poziva putem tih chat aplikacija.

Ekran ovog pametnog sata je vrlo jasan i pregledan

Pametni sat MeanIT Smart Watch M40 Call ima vrlo kvalitetan 1,3-inčni ekran koji je osjetljiv na dodir. Sam ekran prikazuje ugodnu, lijepu i jasnu sliku i dobro je osvijetljen. Uz to, odlično detektira dodir prsta i to u bilo kojim uvjetima. A osim gledanja na sat putem ekrana možete svoje provjeravati trenutno zdravstveno stanje, ali i pratiti razne sportske aktivnosti. I sve te podatke možete detaljnije analizirati pomoću aplikaciju DaFit kojom se sat povezuje s pametnim telefonom.

Napomenimo da ukoliko imate problema sa aplikacijom, tj. nećete ju moći naći na online storeu, potražite je putem QR koda. A taj kod možete naći na dva mjesta. Najjednostavije je skenirati kod koji se nalazi u samom pametnom satu, no, tu je i još jedan koji se nalazi u uputama za korištenje koja dolaze u pakiranju. Dodajmo da su upute vrlo jasne i praktične, a osim na engleskom te mnogim drugim jezicima, naći ćete i prijevod na hrvatskom. No, nisu samo upute lokalizirane na hrvatski jezik. I sam MeanIT M40 Call je na hrvatskom, a to će zasigurno olakšati korištenje ovog uređaja, kako kod mlađih, tako i kod starijih ljudi.

MeanIT Smart Watch M40 Call je prepun senzora, a tu su i dvije vanjske tipke

Kakav bi to bio pametni sat da ne dolazi sa nekoliko nadzornih senzora. Tako ćete na modelu M40 naći senzor koji broji Vaše otkucaje srca, a tu je i već uobičajeni pedometar, tj. senzor koji broji pređene korake. Također, on mjeri i prijeđenu udaljenost te zbraja potrošene kalorije. A kako bi sve uredno radilo i kako bi ovaj pametni sat mogli koristiti bilo gdje, MeanIT se pobrinuo da je vodootporan. Točnije, on posjeduje certifikat IP67, što znači da mu neće smetati znoj sa ruke ili kiša.

Pametni sat MeanIT M40 Call je dosta robustan, no ujedno je i vrlo elegantan. Kućište mu je okruglo i prati oblik ekrana, a kao karakteristiku na desnoj, vanjskoj strani, ima dvije funkcijske tipke. Pomoću njih se doista lako i brzo krećete unutar izbornika, no, one su programirane i za neke druge opcije. Npr. kratkim pritiskom na bilo koju tipku vraćate se na početni ekran. Gornjom tipkom, tj. dužim pritiskom na nju dolazimo do izbornika za uspostavu poziva. A kada duže držimo donju tipku, njome pametni sat M40 uključujemo ili isključujemo. No, iako su te tipke zanimljive, uglavnom ćete satom i njegovim funkcijama upravljati prstima putem ekrana. A gumbi će se koristiti za uključivanje ekrana i za pozive.

Dodajmo da je baterija koja je ugrađena u ovaj pametni sat poprilično jaka, što mu jamči doista dugotrajan rad. To znači da će sat pod punim opterećenjem raditi nekoliko dana. No, kao i kod sličnih pametnih uređaja, trajanje baterije je vezano uz način korištenja samog uređaja. Pa ako isključite sve senzore osim pedometra i smanjite osvjetljenje ekrana, trajanje baterije bi se moglo produžiti čak i na 30-ak dana. Još ako bi ga gasili po noći, M40 bi mogao raditi između punjenja zaista dugo.

Zaključak – kupiti ovaj pametni sat ili ne?

Pametni sat Smart Watch M40 Call je najbolji uređaj ovoga tipa kojeg MeanIT ima u svojoj ponudi. A to se i vidi na njemu. Dizajn je besprijekoran, a crna boja mu zaista odlično pristaje. A sam pametni sat nudi sve ono što se od takvih uređaja očekuje, uz jedan dodatak – mogućnost telefoniranja putem njega. Tako osim standardnih senzora za korake, otkucaje srca, nadgledanje sna i cijelog paketa sportskih programa, on ima u sebi ugrađen mikrofon i zvučnik. Toj opciji se pristupa vrlo jednostavno – duže se drži gornji gumb. Otipka se broj putem tipkovnice ili se isti potraži u “povijesti” i to je to – Vaš poziv se uspostavlja.

Ekran je velik 1,3 inča i daje jako lijepu sliku. Jedina mana mu je malo slabija vidljivost tijekom jakog sunca, no, to je nešto s čim imaju problema i puno skuplji pametni nosivi uređaji. Sve u svemu, ovaj pametni sat je zaista odličan i za cijenu po kojoj se prodaje doista daje “malo više”. Spomenimo da uz ovaj sat u kutiji dobijate i rezervni remen crvene boje pa ako vam je dosta crnila, uljepšajte si dan s novom crveno-crnom kombinacijom na svojoj ruci. Ovaj pametni sat možete kupiti po cijeni od 66,23 eura ili 499,01 kuna na MeanIT ovom web shopu.

MeanIT Smart Watch M40 Call – Specifikacije

 • Proizvođač: MeanIT
 • Naziv: MeanIT Smart Watch M40 Call
 • Dodatna opcija: Mogućnost telefoniranja direktno sa sata (putem Bluetooth veze s pametnim telefonom)
 • Baterija: Super izdržljiva baterija koja omogućava dugotrajan rad
 • Ekran: 1.3 inča velik ekran osjetljiv na dodir
 • Sportski programi: Multi sport podrška
 • Vodootpornost: IP67
 • Aplikacija: DaFit
 • Senzori: Mjerenje broja otkucaja srca i koraka u danu
 • Hrvatski izbornik na satu i aplikaciji
 • Dodatna crvena narukvica u pakiranju

VIDEO: Pametni sat MeanIT Smartwatch M40 Call

Tagged