elon musk | social network x | 2023.

Elon Musk najavio početak naplate korištenja društvene mreže X, znane nekada i kao Twitter!

Elon Musk, vlasnik društvene mreže X, a nekada znane i kao Twitter, namjerava početi naplaćivati njezino korištenje svima! Točnije, Musk je najavio uvođenje pretplate za korištenje X-a svim korisnicima, a krajnji cilj ovog poteza je “borbe protiv botova”. Naime, on je to iznio tijekom nedavnih razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, kada je kratko poručio: “Prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korištenje mreže X.”


Elon Musk ništa osim toga nije rekao, što znači da još uvijek nisu poznati detalji ovog plana. Tako se ne zna koliko će novaca korisnici morati izdvajati da bi koristili X. A ne zna se niti što će zapravo s tim dobiti korisnici. No, znamo jednu stvar, a to je da će pretplata biti simbolična. Ovo bi mogla biti i dezinformacija, no i prije su postojale naznake da se unutar same tvrtke ova opcija razmatra već neko vrijeme. Podsjetimo, X već neko vrijeme naplaćuje svoje usluge, ali to se odnosi samo korisnike koji na svom profilu žele imati plavu verifikacijsku oznaku. Naime, ova opcija je uvedena netom nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter, danas mrežu X, a košta 8 dolara mjesečno. Dodajmo da verificirani korisnici imaju više pogodnosti nego obični, a odnedavno je uvedena i mogućnost sakrivanje te verifikacije.

A zašto uopće X namjerava svima naplaćivati korištenje ove društvene mreže. Ideju je obrazložena kao “najefikasniji način borbe protiv botova”. Također, Elon Musk i uprava smatraju da ako će za svaki korisnički račun trebati izdvojiti određenu sumu novaca, da će to u startu smanjiti interes za otvaranjem takvih profila. Također, smatraju da će tvrtkama koje se bave proizvodnjom botova sada biti kompliciranije poslovati. Naime, biti će im teško pronaći veliki broj različitih bankovnih kartica koje će biti potrebne za plaćanje. Do tada, društvenu mrežu X možete pratiti na mrežnoj adresi twitter.com.

VIDEO: Elon Musk talks Twitter, Tesla and how his brain works | live at TED2022

Tagged