ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
škrlet vino moslavina
 
kvaliteta, imidž i podrijetlo vina te njegova autohtonost
 
Škrlet će uskoro dobiti svoju oznaku kvalitete
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Poslovne vijesti > #škrletovo
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
U svrhu boljeg pozicioniranja autohtone moslavačke sorte škrlet Udruga Proizvođačka organizacija škrlet angažirala je stručnjake i dobila snažnu potporu lokalnih vlasti za proboj škrleta na izazovno vinsko tržište, poručeno je sa znanstveno - stručnog skupa Škrlet - standardizacija i brendiranje, koji je održan u Repušnici kod Kutine.

"U uvjetima snažne i masovne konkurencije na vinskom tržištu Udruga proizvođačka organizacija škrlet uz pomoć stručnjaka nastavlja s provedbom projekta brendiranja škrleta i kreće s uvođenjem njegove oznake kvalitete. Riječ je o stručnjacima s izuzetnim referencama u marketingu vina i enologiji: profesoru dr.sc. Damiru Kovačiću sa Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta u Zagrebu te inžinjeru Krešimiru Hrenu iz tvrtke Enoexpert s najvećim iskustvom u tehnologiji proizvodnje škrleta", otkrio je Janko Kezele, dopredsjednik Udruge proizvođačka organizacija škrlet.Profesor Damir Kovačić je naglasio kako je na globalnom vinskom tržištu prisutan trend rasta potražnje za jeftinijim vinima i velikim pakiranjima, ali i jačanje segmenta zahtjevnih potrošača, kojima cijena nije u prvom planu već kvaliteta, imidž i podrijetlo vina te njegova autohtonost.

Prema njegovu mišljenju, obzirom da se ne proizvodi masovno škrlet bi svoje mjesto na vinskom tržištu trebao tražiti u taponerima - tržnim nišama za male serije vina posebnih karakteristika, kao što su autohtona vina.

"Tržne niše nisu zanimljive velikim igračima, jer na njima ne mogu ostvariti ekonomiju obujma", naglasio je dr. Kovačić. Prema njegovoj procjeni za veći tržišni iskorak škrleta trebat će najmanje 5-10 godina kontinuiranog rada i ulaganja.Jedino visokom kvalitetom vina oko škrleta se može artikulirati atraktivna priču kojom će se ukazivati na njegovu autohtonost, posebnost i zavodljivost, naglasio je enolog Krešimir Hren. Stoga je proizvođačima savjetovao kako moraju raditi na dizanju kvalitete i poboljšanju postojanosti kvalitete vinskog proizvoda što će rezultirati pozitivnim imidžom i boljom prepoznatljivosti sorte.

"Na tim temeljima treba napraviti pravilnik za markicu kvalitete u korelaciji s marketinškim dijelom projekta. Također treba utvrditi preporuke za enološke postupke i unaprjeđenje tehnologije proizvodnje koja će zadovoljiti kriterije pripisane pravilnikom za markicu kvalitete", zaključio je inžinjer Hren.Nastojanja Udruge proizvođačka organizacija škrlet aktivno podržava Sisačko - moslavačka županija pod čijim pokroviteljstvom je i održan ovaj znanstveno-stručni skup. Zamjenik župana Roman Rosavec je izrazio podršku projektu te istaknuo da županija već duži niz godina podupire nastojanja proizvođača škrleta u očuvanju i afirmaciji ove autohtone sorte.

Zbog potencijala koji škrlet nosi Sisačko - moslavačkoj županiji Rosavec je najavio i skoru realizaciju projekta Svijet škrleta: distributivno - izložbeno - prodajnog centra, usmjerenog dodatnoj tržišno - turističkoj afirmaciji škrleta i Moslavine.

Skup u Repušnici okupio je brojne predstavnike lokalne i regionalne vlasti te strukovnih udruženja.
 
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2018. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Poslovno - promotivne objave vezane uz pojam enologija.
2. prosinca 2018.
 
 

 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija