ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI      
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
ivan skender, glavni direktor transformacije poslovanja a1 hrvatska
 
a1 - digitalna kompanija za digitalno doba
 
Novi oblici rada uz fleksibilno radno vrijeme u novim radnim prostorima
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Poslovne vijesti > #A1
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
Prije dvije godine telekomunikacijska tvrtka A1 Hrvatska napravila je svojevrsni zaokret u strategiji poslovanja, pokretanjem sveobuhvatne digitalne transformacije s ciljem digitalizacije korisničkog iskustva. Transformacija kompanije uključivala je i promjenu internih procesa, uvođenje agilnih metoda rada te razvoj novih digitalnih vještina za zaposlenike.

Kao sljedeći korak unutar digitalne transformacije, na kampusu A1 Hrvatska, tvrtka je predstavila nove moderne radni prostore koji prate nove načine rada i očekivanja zaposlenika u digitalnom dobu, a riječ je o investiciji od skoro 4 milijuna eura i projektu koji je trajao više od godinu dana.

Unutar projekta implementirane su brojne društvene zone na svakom katu, neformalna mjesta za rad, a broj soba za sastanke narastao je s 20 na 81 - što uključuje fokus sobe za kratke sastanke te šesnaest kolaboracijskih soba za agilne timove. Također, odjeli koji najčešće surađuju na razvoju proizvoda, usluga ili procesa, od sada i sjede zajedno, a uklanjaju se i hijerarhijske prepreke pa predsjednik uprave i menadžment sjede zajedno s zaposlenicima, bez vlastitih ureda.
Transformacija rada kao nužan preduvjet za digitalnu transformaciju kompanije

Redizajn radnih prostora bio je nužan kako bi i radno okruženje pratilo agilnu organizaciju rada i nove procese uvedene još 2016. godine. Projekt je inspiriran tzv. Acitivity based working modelom kojeg koriste svjetski poznate digitalne kompanije poput Googlea i Microsofta, a koji zaposlenicima omogućuje da unutar kampusa rade gdje i kada žele uz korištenje najmodernijih tehnologija.

Organizacija rada i procesa u A1 Hrvatska danas je usmjerena na brzo reagiranje na zahtjeve korisnika i promjene na tržištu, na agilnost i inovativnost te odmak od hijerarhijskih struktura i silosa tipičnih za tradicionalne velike kompanije.

"Način na koji danas posluju uspješne kompanije i uspješni zaposlenici uvelike se razlikuje od načina od prije deset godina. Ono što smo naučili do sada jest da kako bi se istinska transformacija u digitalnu kompaniju mogla provesti, potrebno je preispitati naslijeđene prakse i tradicionalne modele rada te ih odbaciti kada one stoje na putu promjenama. Kampus kompanije je posebno dizajniran tako da bude zabavan i suvremen, a da istovremeno potiče kontinuirano učenje i razvoj te izgrađuje kulturu suradnje i inovacija. Zaposlenici kompanije na raspolaganju imaju poticajne radne prostore, koji uključuju fun zone, brojna mjesta za odmor i rad u neformalnom okruženju, kolaboracijske i inovacijske prostore te vrtić za djecu, wellness, bazen, saunu, fitness, restoran i kafiće", rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja A1 Hrvatska.
Razvoj digitalnih vještina za digitalno doba

Osim uvođenja agilnih metodologija u svakodnevno poslovanje, kompanija ulaže više od 3 milijuna kuna godišnje na edukaciju zaposlenika kako bi njihove vještine pratile brze promjene na tržištu. Prvi multidisciplinarni timovi u A1 započeli su s radom još prije dvije godine, a od tada je skoro 300 zaposlenika educirano za rad u agileu.

Kako bi zaposlenici što prije usvojili nove napredne vještine potrebne za rad u digitalnom dobu, pokrenuta je i Digitalna akademija. U 9600 sati treninga, više od 500 zaposlenika, učilo je o različitim metodologijama kao što su Design Thinking, UX Design, Product Owner, Agile & Scrum, Lean Six Sigma Green Belt, Big Data i slično, koje primjenjuju u daljnjem poslovanju.
Fleksibilni oblici rada za veće zadovoljstvo zaposlenika

Uz redizajn radnih prostora uvode se i fleksibilni oblici rada, konkretno riječ je o projektu Flexerica koji za zaposlenike A1 Hrvatska kreće u prosincu, a koji uključuje fleksibilno radno vrijeme i fleksibilno mjesto rada.

Tako će zaposlenici A1 Hrvatska imati mogućnost rada od kuće ili nekog drugog mjesta te će moći prilagoditi svoje radno vrijeme, u smislu fleksibilnosti dolaska i odlaska s posla. U tom smislu, kompanija A1 Hrvatska odlučila se na organizacijsku evoluciju, dajući prednost integraciji poslovnog i privatnog života te zadovoljstvu zaposlenika.

"Digitalne tehnologije značajno su promijenile način na koji radimo i doživljavamo rad. Fizički radni prostor i fiksno radno vrijeme, ubrzano se napuštaju u digitalnoj eri. Od tvrtki se očekuje efikasnost, fleksibilnost i novi pristup poslu. Te trendove pratimo i mi, te smo se odlučili za fleksibilne oblike rada kako bi zaposlenicima omogućili bolji balans između privatnog i poslovnog života, a što će u konačnici bolje utjecati i na njihovu produktivnost", rekao je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.


.......................................................


O A1 Telekom Austria Grupi

A1 Telekom Austria Grupa, čije su dionice izlistane na Bečkoj burzi, vodeći je pružatelj digitalnih usluga i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi, s približno 24 milijuna korisnika u sedam zemalja: Austriji, Sloveniji i Bugarskoj (A1), Hrvatskoj (A1), Bjelorusiji (velcom), Srbiji (Vip mobile) i Makedoniji (one.Vip).

Do kraja 2017. godine A1 Telekom Austria Grupa zabilježila je prihode od 4,38 milijardi eura pružajući komunikacijske i platne usluge, usluge zabave i integrirana poslovna rješenja. Oko 19 tisuća zaposlenika i vrhunska širokopojasna infrastruktura omogućuju digitalno poslovanje i način življenja te pomažu osobama, tvrtkama i stvarima da budu povezani bilo gdje i bilo kada.

A1 Telekom Austria Grupa europska je poslovna jedinica jednoga od najvećih telekomunikacijskih pružatelja América Móvil sa sjedištem u Beču i pruža pristup globalnim rješenjima.
 
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2018. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2019
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Poslovno - promotivne objave vezane uz pojam A1.
30. studenoga 2018.
 
 

 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb