zagrebačka županija - ervin kolarec - potpora sportu i tehničkoj kulturi :: 2023.

Zagrebačka županija i u 2023. godini ulaže u razvoj sporta i tehničke kulture

Zagrebačka županija i u 2023. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture. Tako je ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije, dodijelio predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskog školskog sportskog saveza (122.770 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).


“Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina. Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro 9% u odnosu na prethodnu godinu. Za potrebe Zajednice tehničke kulture osigurano je 109.230 eura, što je također povećanje od 26% u odnosu na 2022. godinu”, rekao je Kolarec, dodavši da su osim ovih sredstava za sport tokom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

Zagrebačka županija gradi škole i dvorane u našim gradovima i općinama. I to zato kako bi svako dijete imalo jednaku šansu za bavljenje sportom i učenje. A s tom ćemo praksom rado nastaviti i u godinama koje su pred nama”, dodao je Ervin Kolarec.

Financijska potpora Županije pomoći će razvoju sporta

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio je Županiji na dobivenim sredstvima koja su ove godine i povećana. “Tu ćemo razliku iskoristiti za nadgradnju i pomoć vrhunskom sportu. Želimo da vrhunski sportaši više nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove. Htjeli bi im omogućiti da sve im trebaju za rad i napredovanje nađu u Zagrebačkoj županiji“, rekao je Bregović. Što Zajednica radi, doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi sport-zagrebacke-zupanije.hr.

Županijski školski športski savez Zagrebačke županije zasigurno je najjači takav savez u Republici Hrvatskoj. A on usmjerava talentirane osnovnoškolce dalje u sportske klubove. Također, radimo na tome da naša djeca imaju što više aktivnosti na raspolaganju. I posebno se trudimo da one u što većem broju budu besplatne”, rekla je Ivančica Valek, predsjednica tog Saveza. Aktivnosti Saveza pratite na mrežnim stranicama na adresi ssszgzup.hr.

“Iza Parasportskog saveza Zagrebačke županije stoje veliki rezultati, a najvrjednije su dvije paraolimpijske medalje. Ali vjerujte mi, to sve ne bi bilo moguće bez velike podrške Zagrebačke županije. A ta podrška iz godine u godinu raste“, rekao je njegov predsjednik Darko Matić, dodavši da se svaki euro utrošen u sportaše s invaliditetom višestruko vraća. O ovom soortskom savezu doznajte više na mrežnim stranicama na adresi psszz.hr.

Zagrebačka županija financira i razvoj tehničke kulture

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuo je da je ta Županijska zajednica najvrjednija sastavnica tehničke kulture na državnoj razini. “Kao perpetuum mobile Zajednica uvijek daje više nego što se u nju uloži. U 20 godina koliko djeluje kroz nju je procirkuliralo više od 2000 učenika i mladih. A dodat ću, jedan od njih bio i Mate Rimac. Isto tako okupljamo i odrasle te hobiste i umirovljenike“, rekao je Vlainić dodavši da tehnička kultura nije samo robotika u kojoj postižu sjajna priznanja, već koketira i s umjetnošću u filmskoj i fotografskoj sekciji, a postoji i preklapanje sa sportom u zrakoplovnoj djelatnosti.

“Ovaj povećani iznos dodijeljenih sredstava garantira da će se brojnost sudionika povećati, ali i da će se dignuti kvaliteta neformalnih sadržaja koji obogaćuju onaj formalni dio obrazovanja u tehničkoj kulturi“, zahvalio je Vlainić. Više o aktivostima Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi ztk-zagrebacke-zupanije.hr.

Tagged