huawei seeds for the future | 2023.

Huawei Seeds for the Future 2023 – cilj ovog programa je njegovati lokalne ICT talente i mlade lidere te promicati razvoj digitalnih zajednica

Huawei je u Hrvatskoj petu godinu zaredom održao program Seeds for the Future, a ove, 2023. godine, u programu su sudjelovali studenti s dva fakulteta – Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu. Seeds for the Future glavni je Huaweijev program posvećen društvenoj odgovornosti koji ima za cilj njegovati lokalne ICT talente i mlade lidere te promicati razvoj digitalnih zajednica.

Tako su studenti tijekom osmodnevnog programa imali priliku od vrhunskih stručnjaka učiti o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku, a uz nova saznanja o tehnologijama dobili su i vrijedan uvid u poslovanje jedne od vodećih globalnih tehnoloških kompanija. I dodajmo, studenti iz Hrvatske dio su programa koji uključuje studente iz gotovo 140 zemalja diljem svijeta. U njemu sudjeluje više od 500 sveučilišta, a ukupno je globalno kroz ovaj edukacijski program prošlo više od 12.000 studenata.

“Ponosni smo na napredak u razvoju ICT-a i mladih talenata, budući da je tehnološki napredak katalizator društvenog i gospodarskog razvoja. Drago mi je što već petu godinu zaredom imamo veliki interes studenata i što prepoznaju vrijednost koju dobivaju kroz ovaj program te koliko im to može značiti u njihovom daljnjem obrazovanju i zajedničkom mijenjanju hrvatskog društva nabolje”, rekao je Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Najbolji timovi ovogodišnjeg izdanja “Seeds for the Future” ići će na globalno natjecanje “Tech4Good”

Izvanredni timovi ovogodišnjeg izdanja će biti pozvani da sudjeluju u globalnom natjecanju Tech4Good. A tamo će se natjecati s drugim timovima iz cijelog svijeta i zajedno istraživati potencijal ICT-a za poticanje održivog razvoja. Pobjednici ovog globalnog natjecanja bit će pozvani na Tech4Good Startup Sprint u Kini, gdje će posjetiti Shenzhen, Peking i druge gradove. Tamo će iskusiti poduzetnička okruženja u stvarnom svijetu i natjecati se za potporu startupima u iznosu od 100.000 dolara.

Unutar programa Seeds Alumni tvrtka Huawei okuplja sve nove i bivše sudionike programa diljem svijeta. Tako tvrtka nastavlja surađivati sa svim sadašnjim i nekadašnjim polaznicima na promicanju digitalne transformacije. Također, organizira razne aktivnosti kako bi izgradili odnose između bivših studenata i poboljšali njihov globalni utjecaj. Ove je godine Huawei je i predstavio novi program Seed Ambassador za bivše studente. Točnije, za one koji su postigli sjajne uspjehe i uzorno sudjelovali u programu. Oni će sudjelovati u raznim online i on-site aktivnostima kao predstavnici programa Seeds for the Future. Više o ovom programu možete doznati putem Huaweijevih mrežnih stranica.

Ovim programom Huawei radi na društvenoj odgovornosti

Huawei je kao vodeći globalni pružatelj ICT infrastrukture i pametnih uređaja postao važan partner u razvoju hrvatskog digitalnog gospodarstva. Osim toga, Seeds for the Future važan je aspekt društvene odgovornosti na kojoj Huawei intenzivno radi i njeguje mlade talente. Uz to, on im omogućuje daljnji razvoj i konkurentnost na tržištu rada”, rekao je Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj.

Seeds for the Future je u Hrvatskoj pokrenut temeljem potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Huaweija i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. “Veseli me sudjelovanje naših studenata u međunarodnom programu Seeds for the Future po peti put. Program Seeds for the Future i u Hrvatskoj postaje prepoznatljiv kao značajna međunarodna obrazovna inicijativa usmjerena na najnovije suvremene digitalne tehnologije. Izgradnja ljudskih potencijala s odgovarajućim digitalnim vještinama ključni je pokretač digitalne transformacije. Učenje ne staje i ne prestaje u četiri zida obrazovnih institucija. Ono postaje cjeloživotni način da zadržimo korak s rapidnim razvojem digitalnih tehnologija i društva općenito”, rekao je Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

VIDEO: Huawei Seeds For The Future | Tech Competition: The Final Stretch

Tagged