algebra sveučilišni kampus zagreb I 2022.

Algebra u Zagrebu otvorila sveučilišni kampus vrijedan 110 milijuna kuna

Visoko učilište Algebra otvorilo je svoj sveučilišni kampus, a ta investicija predstavlja najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Hrvatskoj do sada. Multidisciplinarni prostor ovog kampusa godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika. Dodajmo da su otvorenje kampusa pozdravili su i predstavnici različitih ministarstava, akademske i poslovne zajednice, ali i šira javnost.


Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu Algebra Grupa je obilježila 24. obljetnicu djelovanja. Tako je grupa postavila čvrste temelje za provedbu razvojne strategije koja ide sve do 2026. godine. A ona podrazumijeva gotovo 70% više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva. U gotovo četvrt stoljeća postojanja Algebrine programe je završilo više od 150.000 pojedinaca. A novi, moderno uređen multidisciplinarni prostor, budućim generacijama polaznika i studenata osigurat će najsuvremenije uvjete rada koje obrazovna institucija u Hrvatskoj trenutačno može ponuditi.

Algebra je najveća i najbrže rastuća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj

A ujedno je i jedna od najvećih obrazovnih organizacija u ovom dijelu Europe prema broju studenata i polaznika obrazovnih programa. Novi sveučilišni kampus prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto i sadrži 35 predavaonica. Zanimljivo, one nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara. Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se nalazi gotovo 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserski projektori, nastavni proces odvijat će se i u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu i to za cijelu Hrvatsku.

Kreativnost i audio vizualne vještine studenti će dodatno razvijati u suvremenom Art Roomu, video i audio studiju te inovacijskom laboratoriju. A u 3D Production Roomu studenti 3D dizajna dodatno njegovati svoju umjetnički talent koristeći 3D printere i ostale uređaje za 3D obradu. Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar. Tamo će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata, kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba

Tu je i knjižnica koja studentima nudi 18.500 primjeraka literature. A ona pokriva čak 120% potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata. Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno. Dodajmo da će nova mrežna oprema omogućiti strelovitu brzinu od čak 10Gbps. Jedna od zanimljivosti svakako je i Nimbus podatkovni centar. On omogućava pokretanje čak 4.000 virtualnih računala za studente i polaznike edukacija, a zanimljivo, njegov je “kum” Zoran Vakula.

Zgrada Sveučilišnog kampusa Algebra pripada A+ energetskom razredu. U veće nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka, čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranog materijala. A kako bi dodatno potaknuli “zeleni pristup” zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom, za što je osigurana potreba infrastruktura – tuševi, ormarići za garderobu i slično. Više informacija o kampusu Algebra koji se nalazi u Gradišćanskoj ulici 24 na zagrebačkom Črnomercu doznajte na mrežnim stranicama na adresi algebra.hr.

Tagged