elfs modna revija / reciklažno dvorište žitnjak zagreb / aleksandar šekuljica i ivan tandarić / 2021.

ELFS, hrvatski modni brend, pretvorio je reciklažno dvorište u modnu pistu

Reciklažno dvorište na zagrebačkom Žitnjaku postalo je modna pista još jedne dizajnerske priče hrvatskog modnog brenda ELFS. Modni dizajneri Aleksandar Šekuljica i Ivana Tandarića prikazali su svoje odjevne predmete na reviji naziva “Slow down, go green”.

Ova modna kolekcija za jesen i zimu 2021. godine fokusirana je na “promišljenu domaću proizvodnju i održivi pristup modi“. A sudeći prema prvim reakcijama brojnih modnih zaljubljenika, ELFSI su još jednom pogodili te pokazali “kako istovremeno biti moderan i odgovoran”.


Kako to obično i biva kada je riječ o ELFSIMA, ovaj modni događaj predstavlja potpuni odmak od uobičajenog. Naime, svoju dizajnersku modu smjestili su u nesvakidašnju okolinu – u reciklažno dvorište, gdje su se okupili brojni uzvanici, ljubitelji mode te njihovi vjerni prijatelji. Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da je s održivim pristupom modi itekako moguće biti odgovorno moderan.

ELFS prikazao potpunu kolekciju kojom ostaju vjerni svom modnom rukopisu te filozofiji

Nosivim bezvremenskim klasicima potvrđuju da ne samo da propagiraju održivost i promišljenost, već da to upravo i nude. U kolekciji se eklektičnim stylinzima izmjenjuju svečane haljine i futurističke jakne, a zastupljena je čitava paleta zagasitih boja – s mnoštvom nijansi zelene, starog zlata i bronce. Jedan od glavnih aktera je klasični sako koji u dizajnerskom smislu zaokružuje poruku usporavanja i principa vraćanja mode na tvorničke postavke, ali na vrlo zanimljiv i razigran način.

Najzastupljeniji model u kolekciji su haljine na preklop, koje su s godinama postale zaštitni znak dizajna ELFSA. Njih njihove klijentice posebno vole, jer se s lakoćom mogu prilagoditi svakom stilu te liniji tijela. Odjevne kombinacije upotpunjene su malim i micro torbicama, a podići će gotovo sve jesenske i zimske outfite. Dodajmo da je dio kolekcije izrađen od recikliranih materijala. Tijekom proizvodnje sav se otpad donira Socijalnoj zadruzi Humana Nova iz Zagreba koji ga potom prerađuje.

Reviju ni ovaj put nisu propustile osobe iz hrvatskog javnog života

Tako su iz prvih redova u ovom modnom presjeku uživali Matija Vuica, Tihana Harapin Zalepugin, sestre Boudoir, Antonija Blaće i Doris Pinčić. Tu su bile i Lejla Filipović, Olja Vori, Ida Prester, Uršula Tolj, Borna Rajić, Ivana Mišerić, Josipa Pavićić, Marta Fernandez te Iva Todorić. Također, prisutne su bile i Emina Pršić, Danijela Pintarić, Ivana Delač, Nina Slamić Gudeljević, Nabilah Harron i Ana Miščević.

Muški dio publike predvodili su Tomislav Petranović, Dalibor Petko, Stefan Orlić, Neven Ciganović te brojni drugi. Pokrovitelji ovosezonskog modnog ELFS showa su Zagrebački Holding i podružnica Čistoća. Dvojac ELFS poziva svoje klijentice da svu odjeću koju ne poklone ili ne prekroje, odnesu u najbliže reciklažno dvorište! Više o ovom modnom brendu doznajte na mrežnim stranicama na adresi elfs.hr.

Tagged