kućica "vatra i dim" | advent u zagrebu 2018

Vatra i dim | Adventska gastro-kućica donosi čaroliju u centar Zagreba, a možete ju posjetiti sve do kraja siječnja 2019. godine!

Mnogima najdraže doba u godini, ispunjeno veseljem, božićnim pjesmama te druženjem s najdražima teško je zamisliti bez jedinstvenih blagdanskih okusa i mirisa, a Advent u Zagrebu zasigurno je događaj koji se ne propušta pa nakon šetnje kroz bajkovite gradske ulice, adventska kućica “Vatra i dim” poziva vas na opušteno druženje u pravom božićnom ambijentu i uz zanimljive domaće delicije. Dodajmo da je kućica “Vatra i dim” smještena je u strogom centru grada, u Petrićevoj ulici. A gastro ponuda bazira se na isključivo domaćim kobasicama koje se ne kuhaju, već se pripremaju na roštilju! No, ono što ih izdvaja od ostalih su mirisna tostirana peciva s dodatkom pesta od peršina i majčine dušice. A ovaj ih neobični spoj čini hrskavim izvana, a mekim iznutra.

Posjetitelji tako mogu isprobati šiš kobasice s ajvarom, karameliziranim lukom i iceberg salatom, domaće kobase u majoneza umaku s dimljenom paprikom, blagim feferonima i čipsom, češnjovkama s karameliziranim lukom, hren umakom i kupusom. No, tu je i ukusni prezvuršt u sendvičima s brazilskim umakom, mladim lukom i salatom. A ljubitelje slatkih delicija razveselit će neodoljivo fine Nutella knedle s dodatkom kikirikija.

Adventska kućica Vatra i dim poručuje da u svojoj ponudi ima i veliki izbor domaćih rakija koje će vas ugrijati i tijekom najhladnijih dana. No, tu možete, osim rakija i klasičnog kuhanog vina, pronaći i kuhano vino od jabuka! Iako se priprema na isti način kao i od grožđa, vino od jabuke malo je slabije. Naime, ono ima oko 7 posto alkohola, slađe je, vrlo pitko i ugodnog okusa. Idealno za druženje u blagdanskoj atmosferi. I dodajmo, kućica Vatra i dim je otvorena svakoga dana u Ulici Frana Petrića u Zagrebu od 10 do 23 sata. Vidimo se! Sve dodatne informacije doznajte na službenoj Facebook stranici ove kućice!

VIDEO: Advent in Zagreb 2018 | Best Christmas Market

Tagged